Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

ΞΥΠΝΟΥΝ ΜΝΗΜΕΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΟΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΡΟΜΟΥ ΜΕΡΚΕΛ - ΦΟΥΧΤΕΛ. Του Γιώργου Κρικόπουλου

Μνήμες και κακούς συνειρμούς μου φέρνει στο μυαλό η ενέργεια του εντεταλμένου της Γερμανικής καγκελαρίας εν Ελλάδι και εν έτη 2014 Γιοακίμ Φούχτελ,...
Λοιπόν, ο εντεταλμένος της Γερμανικής κατοχής στην Ελλάδα, απαίτησε απο τους νέους Δημάρχους και Περιφερειάρχες να του απαντήσουν γραπτώς, με λίγα λόγια τους ζητά μία πλήρη απογραφή για τα πάντα: Για τα γεωμορφολογικά, πληθυσμιακά, κοινωνικά και οικονομικά χαρακτηριστικά των περιοχών τους, τις υποδομές, και την πολιτιστική τους δραστηριότητα. Πλήρης καταγραφή της περιουσιακής τους κατάστασης και του δικτύου δημοτικών υπηρεσιών καθώς και στοιχεία για το κοινωνικό προφίλ των περιοχών τους, του φυσικού τους πλούτου και της παραγωγικής τους δραστηριότητας. Οι Γερμανοί (δια μέσου του Φούχτελ),ενδιαφέρονται ουσιαστικά για τα πάντα, καθώς ζητούν στοιχεία από την ηλικιακή σύνθεση του πληθυσμού, μέχρι την πολιτιστική δραστηριότητα στην περιοχή.
Συγκεκριμένα:...
Δημογραφικά χαρακτηριστικά (έκταση, σύνολο κατοίκων και ηλικίες πληθυσμού)
Υποδομές (Μεταφορές, Εκπαίδευση, βιομηχανικές περιοχές και Πάρκα, Υγεία, τουριστική υποδομή)
Περιβάλλον και ποιότητα ζωής (ενδιαφέρον εκδηλώνεται για προστατευμένες περιοχές, ακτές, ακατοίκητα και κατοικημένα νησιά και ορυκτούς πόρους)
Τοπική οικονομία και απασχόληση (από αγροτική και κτηνοτροφική δραστηριότητα μέχρι παραγωγή ενέργειας)
Κοινωνική πολιτική, Υγεία, Παιδεία και Αθλητισμός (κοινωνικές δομές, υποδομές Εκπαίδευσης και δια βίου μάθησης, πολιτιστική υποδομή και δραστηριότητες, πολιτιστικές εκδηλώσεις, αθλητικές υποδομές, χώροι και δραστηριότητες)
Ειδικές πληθυσμιακές ομάδες (όπως αποκαλούνται στο ερωτηματολόγιο τα ΑμΕΑ, οι άστεγοι, οι Ρομά και οι μετανάστες εκτός ΕΕ).
Θυμάμαι τους γονείς μου, που μου ανέφεραν παρόμοιες συμπεριφορές/απαιτήσεις, απο τους Γερμανούς και Βούλγαρους κατακτητές όταν είχαν καταλάβει την γενέτειρά μου πόλη την Δράμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive