Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

Μειώνει τη φορολογία η Σουηδία... Η Ελλάδα γιατί άραγε κάνει το αντίθετο? Έλα μου ντε !!!

Την τόνωση της οικονομία της το 2014 μέσω μεταρρυθμίσεων, συνολικής αξίας 25 δισεκατομμυρίων σουηδικών κορονών (2,90 δισ. ευρώ) οι οποίες θα περιληφθούν στον Προϋπολογισμό του έτους, ανακοίνωσε την Παρασκευή η Κυβέρνησης της Σουηδίας. Τα περισσότερα μέτρα τόνωσης της οικονομίας θα είναι με τη μορφή των φορολογικών περικοπών, δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών Anders Borg... μετά τη συνεδρία για τον κρατικό προϋπολογισμό που έγινε στο Harpsund έξω από τη Στοκχόλμη.
Η σκανδιναβική χώρα ανέκαμψε γρήγορα από την οικονομική κρίση, ωστόσο, ο κ. Borg είπε ότι θέλει να αποφύγει την υπερφολόγηση των νοικοκυριών, καθώς η ευρωπαϊκή κρίση συνεχίσει να «βαρύνει» την οικονομία της Σουηδίας.
«Το λογικό σημείο εκκίνησης είναι να στηρίξουμε την ανάπτυξη και τα νοικοκυριά, και βλέπουμε την κατάστασή τους να βελτιώνεται», πρόσθεσε.
Η τόνωση αυτή της οικονομίας «αναμενόταν, εν όψει των εκλογών» το επόμενο έτος, έγραψε στο Twitter η επικεφαλής οικονομολόγος της εταιρείας Nordea, Annika Winsth.
Η σουηδική Κυβέρνηση αναβάθμισε τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη το επόμενο έτος σε 2,5%, από 2,2% και άφησε αμετάβλητη την πρόβλεψη της για την ανάπτυξη στο τρέχον έτος στο 1,2%.
Οι ψηφοφόροι είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι για το ιστορικά υψηλό επίπεδο της ανεργίας στη Σουηδία, την οποία ο κ. Borg αναμένει πως θα μειωθεί στο 8,1% το 2014 μετά τη διαμόρφωση της κατά μέσο όρο στο 8,4% αυτό το έτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive