Σάββατο 9 Αυγούστου 2014

STOP στις εισαγωγές αυτοκινήτων απο Γερμανία επιβάλλει η Ρωσία - Πλήγμα για το Βερολίνο


Kυρώσεις και στις εισαγωγές αυτοκινήτων ετοιμάζει η Ρωσία, που θα αποτελέσει νέο πλήγμα στην γερμανική οικονομία. Πάντως προξενεί απορία πως στην Γερμανία και στην ΕΕ περίμεναν ότι θα επιβάλλουν κυρώσεις όποτε ήθελαν την Μόσχα, χωρίς να υποστούν οδυνηρές απαντήσεις. Προφανώς στο Βερολίνο θεωρούσαν ότι οι Ρώσοι δεν θα κατέφευγαν σε τέτοιες λύσεις. Οι λύσεις αυτές όμως θα κόψουν κέρδη, και αυτό σημαίνει ανεργία. Αντίθετα στην Ρωσία ήδη προσαρμόζουν την οικονομία τους σε εσωτερικές λύσεις και ψάχνουν για άλλες αγορές. Να ενισχύσει τις οικονομικές κυρώσεις εναντίον της Δύσης, απειλεί η Ρωσία, σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο euobserver.com.
 «Η Ρωσία απειλεί να προχωρήσει πέραν της απαγόρευσης εισαγωγής τροφίμων από την ΕΕ», τιτλοφορείται το άρθρο στο οποίο επισημαίνεται ότι σε συνάντηση του ρωσικού υπουργικού συμβουλίου την Πέμπτη (7/8), ο πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε... ότι η κυβέρνηση εξετάζει την απαγόρευση πτήσεων πάνω από τον εναέριο χώρο της Ρωσίας που προέρχονται από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ.
 
Μια απαγόρευση η οποία θα αναγκάσει τους μεταφορείς να χρησιμοποιούν περισσότερα καύσιμα για να φτάσουν στον προορισμό τους, χρησιμοποιώντας μεγαλύτερες διαδρομές για την αποφυγή της ρωσικής επικράτειας. Το μέτρο θα πλήξει ιδιαίτερα τις μεγάλες ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες όπως είναι η British Airways, η Lufthansa και η Air France, αναφέρεται στο δημοσίευμα.
 
Η Μόσχα εξετάζει επίσης το ενδεχόμενο να αυξήσει τις κυρώσεις της στους τομείς της αεροπορίας, της ναυπηγικής βιομηχανίας και των αυτοκινήτων.
 
Υπενθυμίζεται ότι η ρωσική κυβέρνηση κατάρτισε έναν κατάλογο γεωργικών προϊόντων και πρώτων υλών από την ΕΕ, καθώς και από τις ΗΠΑ, τον Καναδά, τη Νορβηγία και την Αυστραλία, τα οποία θα απαγορευτούν για ένα χρόνο στο πλαίσιο των κυρώσεων.
 
«Τα στοιχεία από τη στατιστική υπηρεσία της ΕΕ, Eurostat δείχνουν ότι η κίνηση αυτή θα κοστίσει στην Ευρώπη - η οποία παρέχει πάνω από το 40% των εισαγωγών τροφίμων της Ρωσίας - περισσότερα από 12 δισ. ευρώ», καταλήγει το δημοσίευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive