Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Η Έκτακτη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ολοκληρώθηκε. Θα μεταφέρουμε .. Κινέζους απο τη Λιβύη


Έκτακτη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στο Μέγαρο Μαξίμου, αναφορικά με την στενή παρακολούθηση της όλης επιχείρησης και την οργάνωση αποστολής υλικής συνδρομής που έχει αιτηθεί από ξένες διπλωματικές αποστολές που παραμένουν εγκλωβισμένες στην εμπόλεμη ζώνη της Λιβύης....
Εν τω μεταξύ, σημειώνεται ότι το πλοίο γενικής υποστήριξης «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» που υπήρξαν, νωρίτερα σήμερα, σκέψεις να αποπλεύσει από το ναύσταθμο της Σαλαμίνας με προορισμό τη Λιβύη, δεν θα αποπλεύσει.
Εξάλλου, στη θαλάσσια περιοχή της Λιβύης βρίσκεται ήδη η φρεγάτα «Σαλαμίς» του Πολεμικού Ναυτικού για να παραλάβει Έλληνες και αλλοδαπούς που εγκαταλείπουν τη χώρα εξαιτίας της ανεξέλεγκτης βίας που επικρατεί εκεί.
Στη φρεγάτα επιβαίνουν επίλεκτα μέλη της ΜΥΚ για να εξασφαλίσουν ότι η μεταφορά των ανθρώπων θα γίνει χωρίς να πάθει κανείς το παραμικρό. Η επιβίβασή των ανθρώπων στη φρεγάτα θα γίνει με βάρκες που θα τους παραλάβουν από την στεριά.
Στο πλοίο, σύμφωνα με το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, αναμένεται να επιβιβαστούν άμεσα περίπου 180-200 άτομα.
Πρόκειται για 7 υπαλλήλους - διπλωματικό και διοικητικό προσωπικό - της ελληνικής πρεσβείας και του προξενικού γραφείου στην Τρίπολη που ήδη εκκενώθηκαν με απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης, για περίπου 90 μέλη ελληνικών οικογενειών που ζουν μόνιμα στη Λιβύη, 13 Κύπριους, 79 Κινέζους, ενώ οι υπόλοιποι θα είναι Βρετανοί και Μαλτέζοι.
Ενώ όπως έγινε γνωστό, περίπου 500 Κινέζοι κάτοικοι Λιβύης ναύλωσαν το ελληνικό επιβατηγό-οχηματαγωγό «Ελευθέριος Βενιζέλος» της ΑΝΕΚ, προκειμένου να πλεύσει στην περιοχή και να τους παραλάβει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive