Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

ΟΤΙ ΠΙΟ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ - ΣΑΤΑΝΙΚΟ - ΑΠΑΙΣΙΟ ΥΠΑΡΧΕΙ. ΤΑ ΙΣΡΑΗΛΙΝΑ ΤΕΡΑΤΑ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΑΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ & ΣΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΕΙΟ. ΦΡΙΚΤΕΣ ΣΚΗΝΕΣ



Τουλάχιστον 16 άμαχοι Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων και επτά παιδιά, σκοτώθηκαν ενώ σχεδόν 200 τραυματίστηκαν από τον βομβαρδισμό ενός σχολείου του ΟΗΕ στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Χαμάς, Άσραφ αλ Κούντρα.
Το ισραηλινό ραδιόφωνο, χωρίς να αναφέρει τις πηγές του, μετέδωσε ότι τα περισσότερα από τα θύματα είναι παιδιά. Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ δεν έχουν ακόμη κάνει κανένα σχόλιο για την επίθεση αυτή.....




Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, το σχολείο που λειτουργούσε υπό την αιγίδα της UNRWA βομβαρδίστηκε τουλάχιστον τέσσερις φορές. «Βρισκόμασταν μέσα στο σχολείο. Κάποιοι ήταν στις τάξεις και κάποιοι άλλοι έξω στην αυλή και ξαφνικά μας χτύπησαν τέσσερις οβίδες», είπε η Σομπέγια αλ Καφάρμα, μια γυναίκα που γλίτωσε με ελαφρά τραύματα. «Φύγαμε από τα σπίτια μας όταν μας είπαν να τα εκκενώσουμε, πήγαμε σε αυτό το σχολείο αλλά και πάλι μας βομβάρδισαν», συνέχισε.

Η Γάζα μετρά νεκρούς για 17η μέρα


Ο εκπρόσωπος της Χαμάς Φάουζι Μπαρχούμ έκανε λόγο για «φρικτή σφαγή» και «τεράστιο έγκλημα πολέμου», προειδοποιώντας ότι «το Ισραήλ θα πληρώσει πολύ ακριβό τίμημα» για τον βομβαρδισμό του σχολείου.



Ο διευθυντής του νοσοκομείου του Μπέιτ Χανούν, Αϊμάν Χαμντάν, είπε ότι θα θύματα έχουν μεταφερθεί σε πολλά διαφορετικά κέντρα νοσηλείας γιατί «μια τέτοια σφαγή» δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο από ένα ιατρικό κέντρο, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.

Νεκροί εργαζόμενοι του ΟΗΕ

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν ανέφερε ότι ανάμεσα στους νεκρούς είναι και εργαζόμενοι του Οργανισμού και καταδίκασε «έντονα» την επίθεση αυτή. «Υπάρχουν πολλοί νεκροί, μεταξύ αυτών γυναίκες και παιδιά, καθώς και εργαζόμενοι στον ΟΗΕ», ανέφερε ο Μπαν σε ανακοίνωσή του.

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ δήλωσε σοκαρισμένος από την επίθεση αυτή, «οι συνθήκες της οποίας δεν είναι ακόμη ξεκάθαρες». Εξάλλου, απηύθηνε νέα «έκκληση προς όλες τις πλευρές να σέβονται τις υποχρεώσεις τους όσον αφορά τους διεθνείς ανθρωπιστικούς κανόνες, να σέβονται τη ζωή των αμάχων, το απαραβίαστο των εγκαταστάσεων του ΟΗΕ και όλες τις υποχρεώσεις τους απέναντι στους εργαζόμενους στις ανθρωπιστικές οργανώσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive