Στις φυλακές Κορυδαλλού, την πρώτη εβδομάδα κάθε μήνα, προκειμένου να βλέπει τον προφυλακισμένο σύζυγό της, Νίκο Μιχαλολιάκο, στη Βουλή, ώστε να ασκεί τα βουλευτικά της καθήκοντα, αλλά και σε χώρους όπως τράπεζες και φαρμακεία, για να καλύπτει τις καθημερινές της ανάγκες, συνοδεία πάντα αστυνομικών, θα μπορεί να μεταβαίνει η Ελένη Ζαρούλια.
Η κυρία Ζαρούλια βρισκόταν σε κατ' οίκον περιορισμό μετά την απολογία της στις ανακρίτριες, κυρίες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου
Σύμφωνα με δήλωσή του κ. Άγγελου Αγγελέτου, δικηγόρου της κυρίας Ζαρούλια, με διάταξη της ανακρίτριας τροποποιήθηκε ο περιοριστικός όρος του κατ' οίκον περιορισμού...
που είχε επιβληθεί στη σύζυγο του Νίκου Μιχαλολιάκου, «κατά τρόπο ώστε να καλύπτονται βασικές βιοτικές της ανάγκες».
που είχε επιβληθεί στη σύζυγο του Νίκου Μιχαλολιάκου, «κατά τρόπο ώστε να καλύπτονται βασικές βιοτικές της ανάγκες».
Ειδικότερα, και σύμφωνα με το δικηγόρο της κυρίας Ζαρούλια, «με την αριθμ. 61/21-07-2014 Διάταξη της Ειδικής Ανακρίτριας - Εφέτη, τροποποιήθηκε ο περιοριστικός όρος του κατ' οίκον περιορισμού και, αφού επιβεβαιώθηκε και πάλι η δυνατότητα μετάβασης της κας Ελένης Ζαρούλια, με αστυνομική συνοδεία, στο Ελληνικό Κοινοβούλιο για την άσκηση του βουλευτικού της λειτουργήματος, επετράπη και η μετάβασή της στο τραπεζικό κατάστημα με το οποίο συναλλάσσεται, ώστε να προβαίνει στις απαιτούμενες συναλλαγές, η μετάβαση στο φαρμακείο, και η μετάβαση μια φορά το μήνα στις φυλακές Κορυδαλλού, προκειμένου να επισκέπτεται το σύζυγό της, κ. Νικόλαο Μιχαλολιάκο».
Με αφορμή την εξέλιξη αυτή, ο κ. Αγγελέτος δήλωσε: «Με δεδομένη την ισχύουσα νομοθεσία, αλλά και το σύντομο χρονικό διάστημα από την έκδοση του υπ' αριθμ 1144/02-07-2014 βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, το οποίο ετάχθη υπέρ του κατ' οίκον περιορισμού και όχι υπέρ της προσωρινής κρατήσεως της κας Ελένης Ζαρούλια, θεωρούμε την τροποποίηση αυτή, η οποία για πρώτη φορά επιτυγχάνεται μετά την δημοσίευση του πρόσφατου Νόμου 4264/2014, ως ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση των δικαιωμάτων του κατηγορουμένου, και ως μια προσέγγιση, με ευρύτερο πνεύμα, του γράμματος του Νόμου εκ μέρους της Δικαιοσύνης, δημιουργώντας ένα ευνοϊκό προηγούμενο».
Την ίδια ώρα, ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να παρέλθει το διάστημα των 18 μηνών (το ανώτατο όριο της προφυλάκισης που προβλέπει το Σύνταγμα) και οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής που έχουν κριθεί προφυλακιστέοι να αφεθούν ελεύθεροι, χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η δίκη τους ή, χωρίς να έχει προσδιοριστεί δικάσιμος,
Και αυτό, διότι εκκρεμούν αιτήματα για αποφυλάκισή ή για αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης με όρους.
Μέχρι στιγμής εκκρεμούν περί τα δέκα τέτοιου είδους αιτήματα, με αποτέλεσμα η ανάκριση -που ουσιαστικά έχει ολοκληρωθεί- να παραμένει ανοιχτή και να μην κηρύσσεται το πέρας της διαδικασίας και να σταλθεί η δικογραφία σε Συμβούλιο Εφετών, το οποίο και θα αποφανθεί για το ποιοι εμπλεκόμενοι θα παραπεμφθούν σε δίκη και για ποιες κατηγορίες.
Οι συνήγοροι θα κληθούν να υπογράψουν το πέρας της ανάκρισης, όταν κριθούν οι υπάρχουσες προσφυγές και δεν κατατεθούν νέες.
30 κατηγορούμενοι είναι προσωρινά κρατούμενοι για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, με τα πρώτα 12μηνα να συμπληρώνονται στα τέλη Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.