Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Νέος ιος στο facebook στέλνει μηνύματα. Πώς να τον καθαρίσετε - οδηγίες απο το "TAXALIA"

Εδώ και μερικές μέρες κυκλοφορεί ένας νέος ιός που χτυπάει τους λογαριασμούς των χρηστών του Facebook.
Ο ιός αυτός μπορεί και στέλνει στους Facebook φίλους του χρήστη υβριστικά μηνύματα ή σε άλλες περιπτώσεις τους αναφέρει ότι κάποιος ανεβάζει φωτογραφίες ή βίντεο με αυτούς και τους δίνει ένα link με ένα συνημμένο αρχείο που σε περίπτωση που το ανοίξουν στέλνει αυτόματα μηνύματα και στους δικούς τους φίλους. Όπως είναι λογικό οι χρήστες που έχουν παρατηρήσει τέτοια περίεργη δραστηριότητα σε προφίλ φίλων τους ή λάβουν κάποιο περίεργο μήνυμα θα πρέπει να το σβήσουν αμέσως και στη συνέχεια καλό θα είναι να ενημερώσουν τον αποστολέα....
Tips:
Μπορείτε να κάνετε ένα δωρεάν online σκανάρισμα του υπολογιστή σας, με το εργαλείο της eset, εδώ http://www.eset.com/gr/home/products/online-scanner/

ή να βάλετε τη Norton να ελέγξει όλες τις δημοσιέυσεις στο profil σας
https://apps.facebook.com/nortonsafeweb/

Βήματα καθαρισμού του νέου ιού με τα συνημμένα μηνύματα , συνήθως .rar:
πηγή: taxalia.blogspot.gr

0. Τσέκαρε αν έχεις καμμία καινούρια άγνωστη εφαρμογή στο facebook και σβήσε την καθώς και το φυσικό αρχείο που αποθήκευσες και έτρεξες (downloads). Τσέκαρε επίσης για νέες επεκτάσεις στον browser σου ή για τίποτα άλλες παραξενιές.

1. Αποσυνδέσου από το νετ και σβήσε όλες τις συζητήσεις που υπάρχουν στα μηνύματά σου στο facebook.

2. έναρξη->εκτέλεση->msconfig, καρτέλα startup: αποτσέκαρε ότι παράξενο βλέπεις (σε μένα πχ ήταν με την ονομασία sapsalo.jar)
Eλέγχετε τακτικά ποιά προγράμματα φορτώνουν κατά την εκκίνηση των windows

3. c:\windows\temp σβήσε όλο το περιεχόμενο

4. C:\Users\username\AppData\Local\Temp επίσης σβήνεις όλο το περιεχόμενο (win7)

5. C:\Users\username\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Startup σβήσε ότι παράξενο έχεις ή τα πάντα από εκεί μέσα (win7)

6. Ψάξε για να βρεις το αρχείο με την παράξενη ονομασία και σβήσε το (άνοιξε τον υπολογιστή μου, και στο πλαίσιο search βάλε το όνομα του αρχείο πχ *sapsalo* (μαζί με τα αστεράκια)

7. Κάνε επανεκίνηση, συνδέσου στο νετ (χωρίς να μπεις στο facebook) και κατέβασε το Malwarebytes (http://www.malwarebytes.org/mwb-download/) και το ccleaner (http://www.piriform.com/ccleaner/download), άστα να κάνουν update και ξανααποσυνδέσου από το νετ.

8. Τρέξε τα παραπάνω ένα-ένα και άφησέ τα να καθαρίσουν ότι βρουν.

9. Αν παραταύτα δεν έχεις ξεμπερδέψει, θα πρέπει να ξηλώσεις το browser που χρησιμοποιείς και να σβήσεις τα πάντα από τα αρχεία του.

10. Έπειτα κάνεις επανεκίνηση και επαναφορά συστήματος μέσω της επιλογής f8, σε προηγούμενο σημείο, 1-2 μέρες πριν το συμβάν.

11. Ξαναεγκατέστησε το Browser σου και θεωρητικά είσαι εντάξει.

12. Ότι μήνυμα σου έρχεται με απάντηση από φίλους, διαγράφεις τη συζήτηση άμεσα.

13. Στην έσχατη περίπτωση...φορμάτ!
Καλό κουράγιο!
(οι οδηγίες είναι του χρήστη https://www.facebook.com/cosmal.original )
Αν θέλετε περισσότερη βοήθεια επικοινωνήστε με τους συνεργάτες του taxalia στο facebook.
Αν είστε αρχάριος χρήστης και όλα αυτά σας φαίνονται βουνό, κάντε το απλούστερο όλων: μην σας τρώει η περιέργεια ! Όλα τα προβλήματα στους υπολογιστές, δημιουργούνται από την περιέργεια σας να διαβάσετε ειδήσεις σαν αυτή
Ξεκινήστε από το πιό απλό λοιπόν: ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ να κάνετε κλικ σε κάθε πικάντικο τίτλο που σας εξάπτει τη φαντασία και δεν θα έχετε ποτέ πρόβλημα.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive