Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Ανούσιες τυμπανοκρουσίες για την έξοδο στις αγορές υπο Αγγλικό δίκαιο

Σε πανηγυρικούς τόνους οι δηλώσεις Ε. Βενιζέλου για την έξοδο της χώρας στις αγορές, ύστερα από τέσσερα χρόνια, με την έκδοση 5ετούς ομολόγου και στόχο την άντληση 2,5 έως 3 δισ.ευρώ. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, όπου είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό, έκανε λόγο για αλλαγή σελίδας. Η επάνοδος της Ελλάδας στις αγορές αποτελεί «χειροπιαστή αλλαγή σελίδας», τόνισε ο κ. Βενιζέλος και υπογράμμισε ότι «οι αγορές ψήφισαν Ελλάδα». Κατά τις εκτιμήσεις του, η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές ήταν πιο επιτυχημένη από την αντίστοιχη της Πορτογαλίας και της Ιρλανδίας. Παράλληλα, εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι αγορές επιβεβαίωσαν πως «το χρέος είναι απολύτως βιώσιμο» και ότι έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες γιαυτό....

  Ο κ. Βενιζέλος επιτέθηκε εμμέσως στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «υπάρχουν κι αυτοί που λυπούνται επειδή η Ελλάδα ξαναγύρισε στις αγορές».
Οι προσφορές αργά το βράδυ της Τετάρτης είχαν ξεπεράσει τα 16 δισ. ευρώ ενώ εκτιμάται ότι το επιτόκιο θα κυμανθεί κοντά στο 5%. Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών εκτιμούν ότι το καθαρό όφελος για την ελληνική οικονομία θα φτάσει τα 200 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση.
 Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην τρόικα, Πολ Τόμσεν χαρακτήρισε "σημαντικό σταθμό" την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές και "απτό δείγμα της επιτυχίας του προγράμματος".

1 σχόλιο:

  1. Αγαπητέ μου θείο Αργύρη,
    δέν είμαι προφήτης, αλλα απ'΄οτι φαίνεται 2 χρόνια πρίν, προφήτευα χωρίς να το ξέρω.
    http://seegreek.blogspot.com.au/2011/06/blog-post_1163.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive