Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Μανουέλ Βαλς ο νέος πρωθυπουργός της Γαλλίας

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ ανακοίνωσε τον διορισμό του νυν υπουργού Εσωτερικών Μανουέλ Βαλς στη θέση του πρωθυπουργού, αντικαθιστώντας τον Ζαν-Μαρκ Ερό μετά την ήττα των Σοσιαλιστών στις δημοτικές εκλογές, όπως ανέφεραν συγκλίνουσες πηγές.
Μετά τα άσχημα αποτελέσματα για τους Σοσιαλιστές στις δημοτικές εκλογές, ο Ολάντ αναμένεται να προχωρήσει σε ευρύ ανασχηματισμό της κυβέρνησής του. «Εμπιστεύθηκα στον Μανουέλ Βαλς την αποστολή να ηγηθεί της κυβέρνησης της Γαλλίας», δήλωσε ο Ολάντ, απευθυνόμενος στον γαλλικό λαό σε ένα σύντομο τηλεοπτικό του διάγγελμα....

Ο Γάλλος πρόεδρος υπογράμμισε ότι άκουσε το «ξεκάθαρο» μήνυμα των Γάλλων και υποσχέθηκε ένα μικρό και ευέλικτο κυβερνητικό σχήμα.
Η πλειονότητα των Γάλλων επιθυμεί ο Βαλς, 51 ετών που έχει γεννηθεί στη Βαρκελώνη και πολιτογραφήθηκε Γάλλος σε ηλικία 20 ετών, να αναλάβει την πρωθυπουργία, αν και είναι πιο δημοφιλής στη δεξιά απ' ό,τι στην αριστερά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive