Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Ο "δολοφόνος" γυρίζει πάντα στον "τόπο του εγκλήματος". Για "δουλίτσες" στην Ελλάδα

Ο "δολοφόνος" γυρίζει πάντα στον "τόπο του εγκλήματος"

Ο πρώην τοποτηρητής του ΔΝΤ στην Ελλάδα Μπομπ Τράα έχει επιστρέψει στην Ελλάδα -ήταν εδώ και τις ημέρες του Πάσχα- για μπίζνες...
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα «Δημοκρατία», ο κ. Τράα επανέρχεται δριμύτερος στους πολιτικούς και επιχειρηματικούς κύκλους της χώρας, επιχειρώντας να προωθήσει συμφέροντα πολυεθνικών τρίτων χωρών, χωρίς να φορά πια το θεσμικό μανδύα του ΔΝΤ...


Ο Μπομπ Τράα πραγματοποίησε εξόδους σε γνωστά εστιατόρια του Παλαιού Ψυχικού, έχοντας ως παρέα εκπροσώπους της επιχειρηματικής και τραπεζικής ελίτ. Φέρεται δε να έχει ήδη ενημερώσει γνωστούς διαύλους επικοινωνίας πολυεθνικών εταιρειών ότι μπορεί να λειτουργήσει ως μεσάζοντας ή οικονομικός σύμβουλος, για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά τους, τη στιγμή που η ελληνική οικονομία και κοινωνία παραπαίουν, περιμένοντας τις σημαντικές επενδύσεις που έχει υποσχεθεί η ελληνική κυβέρνηση.

Πιο συγκεκριμένα, φέρεται να έχει προσεγγίσει επιχειρηματίες και δικηγόρους πέριξ της πλατείας Κολωνακίου, που τους είχε «πελάτες» την εποχή της κυριαρχίας του στη χώρα, σημειώνει το δημοσίευμα. Σε αυτό το πλαίσιο κινούνται και οι επαφές του με το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων, το γνωστό πια σε όλους ΤΑΙΠΕΔ, με στόχο να προωθήσει δουλειές εταιρειών που θέλουν να έχουν ρόλο στην ιδιωτικοποίηση ελληνικών εταιρειών και ακινήτων του Δημοσίου. Είναι γνωστό άλλωστε ότι ο κ. Τράα έχει επιδείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την αποκρατικοποίηση της Κασσιόπης στην Κέρκυρα, καθώς είχε ασκήσει πιέσεις και τελικά πέτυχε τη σύναψη συμφωνίας με αμερικανική εταιρεία για την ανάληψη των ακινήτων της περιοχής. Αντίστοιχες φέρονται να ήταν οι κινήσεις του και για σειρά άλλων τουριστικών ακινήτων που βρίσκονταν σε διαδικασία αποκρατικοποίησης. Λέγεται μάλιστα πως οι παρεμβάσεις του, ως ενδιάμεσος ευρωπαϊκών και αμερικανικών ομίλων real estate, ήταν τόσο προκλητικές, που δεν δίστασε να ζητήσει από πρώην υπουργό να μεσολαβήσει ώστε να αναλάβει εταιρεία συμβούλων από την Ολλανδία το έργο αναδιοργάνωσης του ελληνικού δημόσιου τομέα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Τράα ήταν ο εισηγητής για πολλές τραγικές αλλαγές στην αγορά εργασίας, όπως η μείωση του κατώτατου μισθού και η μείωση στις αποζημιώσεις λόγω απόλυσης, ώστε να προετοιμάσει το έδαφος για την επερχόμενη «επέλαση» των ξένων συμφερόντων, που -όπως αποκαλύπτεται τώρα- εκπροσωπούσε.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive