Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

ΕΛΛΑΔΑ. Ενα άτομο ανά ημέρα, οδηγείται στην αυτοκτονία σύμφωνα με μελέτη

Σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό Social Science and Medicine, οι άνδρες ηλικίας 45-89 αντιμετωπίζουν τον υψηλότερο κίνδυνο αυτοκτονίας ως απάντηση στη λιτότητα. Η έρευνα δεν είναι η πρώτη που ισχυρίζεται ότι οι περικοπές έχουν κοστίσει σε ζωές.
Πέρυσι, ο πολιτικός οικονομολόγος David Stuckler και ο γιατρός-επιδημιολόγος Sanjay Basu επεσήμαναν στο βιβλίο τους «Τα Οικονομικά του Σώματος. Γιατί η λιτότητα σκοτώνει» ραγδαία αύξηση των ποσοστών αυτοκτονιών, αύξηση τωνμολύνσεων από τον HIV και ακόμη και μια επιδημία ελονοσίας.
Στην Ελλάδα, πάντως, η μόλυνση από HIV αυξήθηκε κατά περισσότερο από 200% από το 2011 καθώς οι προϋπολογισμοί πρόληψης κόπηκαν, και η ενδοφλέβια χρήση ναρκωτικών αυξήθηκε εν μέσω 50% ανεργίας των νέων. Η Ελλάδα γνώρισε επίσης το πρώτο κρούσμα ελονοσίας των τελευταίων δεκαετιών μετά τις περικοπές στον προϋπολογισμό για τον ψεκασμό κατά των κουνουπιών, δήλωσαν οι συγγραφείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive