Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

15η μέρα. Χωρίς αποτέλεσμα οι έρευνες για το χαμένο Boeing 777



Έχουν περάσει δύο εβδομάδες από την εξαφάνιση του αεροσκάφους των Μαλαισιανών αερογραμμών, στο οποίο επέβαιναν συνολικά 239 άνθρωποι. Κανένα από τα σενάρια που βλέπουν κάθε μέρα από τις 8 Μαρτίου το φως της δημοσιότητας δεν έχει βοηθήσει στην ανεύρεση του Boeing. Όλες αυτές οι μέρες κυλούν αργά και βασανιστικά για τους συγγενείς των επιβατών, των οποίων η υπομονή εξαντλείται. 
Στο σκοτάδι οι έρευνες για το Boeing...

Σε εξέλιξη βρίσκονται για τρίτη ημέρα οι έρευνες στον Ινδικό Ωκεανό, εκεί όπου εντοπίστηκαν δύο μεγάλα αντικείμενα που μπορεί να συνδέονται με την εξαφάνιση του αεροπλάνου. Μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί κανένα από τα ύποπτα κομμάτια που έδειξαν οι δορυφόροι. 

Χθες, οι συνθήκες στην περιοχή βελτιώθηκαν και η ορατότητα ήταν καλύτερη σε σχέση με την πρώτη μέρα. Ωστόσο, εκφράζονται φόβοι ότι τα κομμάτια που εντοπίστηκαν τις προηγούμενες ημέρες ενδέχεται να μην επιπλέουν πια. Όπως εξηγούν οι Αυστραλοί, τα θαλάσσια ρεύματα μπορεί να έχουν απομακρύνει τα αντικείμενα από το σημείο που εντοπίστηκαν στις 16 Μαρτίου.

Σήμερα αναμένεται να φθάσουν στην περιοχή το αυστραλιανό πολεμικό σκάφος HMAS Success και το νορβηγικό πλοίο Hoegh St. Petersburg το οποίο κατευθυνόταν από τη Μαδαγασκάρη προς τη Μελβούρνη, όταν έλαβε το σήμα των αυστραλιανών αρχών να συμμετάσχει στις έρευνες για τα δύο αντικείμενα.

Οργή από τους συγγενείς 
Στο μεταξύ, οι συγγενείς των Κινέζων επιβατών του Boeing 777 εξέφρασαν την οργή τους όταν συναντήθηκαν για πρώτη φορά χθες στο Πεκίνο με εκπροσώπους των μαλαισιανών αρχών, τους οποίους κατηγορούν ότι κωλυσιεργούν.

Η συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Lido του Πεκίνου, ξεκίνησε σε τεταμένο κλίμα με μέλη των οικογενειών των Κινέζων επιβατών να απαιτούν από τους αξιωματούχους να σηκωθούν όρθιοι για να συστηθούν. «Θέλαμε να σας δούμε τις πρώτες 24 ή 48 ώρες μετά την εξαφάνιση του αεροσκάφους, κάτι που θα είχε απαλύνει τον πόνο που νιώθουμε αυτές τις τελευταίες 13 ημέρες», δήλωσε ένας από τους συγγενείς απευθυνόμενος στους αξιωματούχους.

Φωνές και αποδοκιμασίες συνόδευαν τις δηλώσεις του εκπροσώπου των πολιτικών και στρατιωτικών αξιωματούχων που εστάλησαν στο Πεκίνο από την Κουάλα Λουμπούρ. Μεταξύ αυτών ήταν ο πρεσβευτής της Μαλαισίας στην Κίνα, δύο αξιωματούχοι της πολιτικής αεροπορίας της Μαλαισίας, ένας κυβερνητικός αξιωματούχος και ένας πιλότος Boeing 777.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive