Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΑΞΥ ΑΝΑΚΡΙΤΗ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ. Μετωπική συνηγόρου και ανακριτή για Π.Ευσταθίου

Μετωπική είχαν ο συνήγορος του υπέργηρου 83χρονου επιχειρηματία Π.Ευσταθίου ο οποίος ομολόγησε ότι έδινε παράνομες προμήθειες σε αξιωματικούς των ΕΔ και στον Α.Κάντα και στον ανακριτή Γ.Μαλλή που ήθελε την προφυλάκισή του (διαφώνησε ο εισαγγελέας Αντώνης Ελευθεριάνος).Τελικά ο Ευσταθίου κατέληξε στο νοσοκομείο και την τελική απόφαση θα την πάρει το Δικαστικό Συμβούλιο το οποίο θα συνεδριάσει την Παρασκευή.Μέχρι τότε ο υπέργηρος επιχειρηματίας, θα παρέενε στο κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, κάτι για το οποίο αντέδρασε οξύτατα ο συνήγορός του.Τη σπίθα έριξε η αδιαθεσία που δήλωσε ότι ένιωσε ο Ευσταθίου μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του ενώπιον του Γαβριήλ Μαλλή με αποτέλεσμα στην Ευελπίδων να κληθεί ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Τελικά ο Πάνος Ευσταθίου διακομίστηκε λίγο μετά τις 22.00 το βράδυ στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός»....
Οι τόνοι ανέβηκαν και στα δικαστήρια ακούγονταν οι φωνές του ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή και του συνηγόρου του Ευσταθίου, Μιχάλη Δημητρακόπουλου:
Δημητρακόπουλος:Άμα πεθάνει ο άνθρωπος απόψε θα έχετε τύψεις για το υπόλοιπο της ζωής σας.
Μαλλής: Μη με απειλείτε
Δημητρακόπουλος: Δεν σας απειλώ
Οι υψηλοί τόνοι συνεχίστηκαν με τον παρακάτω διάλογο:
Δημητρακόπουλος: Να σέβεστε τη Δικαιοσύνη.
Μαλλής : Εγω τη σέβομαι περισσότερο από εσάς.
Δημητρακόπουλος: Μόνο κακία έχετε
Μαλλής: Να τα γράψετε στην προσφυγή σας
Δημητρακόπουλος : 83 ετών και τον θεωρείτε ύποπτο φυγής; Τέσσερις μήνες γιατί δεν έφυγε;
Μαλλής: Αφήστε κύριε, δεν θα κάνετε εσείς ανάκριση.
Λίγη ώρα αργότερα ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος επιτέθηκε και δημόσια στον κ. Μαλλή αναφέροντας σε δήλωσή του ότι «δεν έλαβε υπόψη του ούτε την ηλικία του κατηγορούμενου (είναι 83 ετών) ούτε και το χρόνιο νόσημα από το οποίο πάσχει».
Να σημειώσουμε ότι λόγω ηλικίας ο Ευσταθίου είναι απίθανο να μείνει την φυλακή.
Ο Ευσταθίου από την πλευρά αρνήθηκε κατηγορηματικά - σύμφωνα με πληροφορίες - τα περί δωροδοκίας του Γιάννη Σμπώκου και του Άκη Τσοχατζόπουλου από τον ίδιο.
Ο κ. Ευσταθίου φέρεται επίσης να κατονόμασε τρεις ή τέσσερις Γερμανούς υπηκόους, υψηλόβαθμα στελέχη της εν λόγω εταιρείας ως τα πρόσωπα που "μοίρασαν τα χρήματα".
Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος εμπλέκει δύο πρώην στελέχη της ΕΒΟ, ο ένας εκ των οποίων -κουμπάρος του Ά. Τσοχατζόπουλου - έχει κατονομαστεί και από τον Αντώνη Κάντα.
Αίσθηση επίσης προκαλεί η πληροφορία ότι στην απολογία του, κατονομάζει ως εκβιαστή τον συγκατηγορούμενό του και προφυλακισμένο Αντώνη Κάντα, ισχυριζόμενος ότι αυτός ήταν που του ζήτησε χρήματα, προκειμένου να μην μπλοκάρει τη διαδικασία προμήθειας των αντιαεροπορικών VSHORADS ASRAD και των υποβρυχίων 214.
Ο 83χρονος φέρεται επίσης να ομολόγησε ότι μοίρασε μίζες συνολικού ύψους 3 εκατ. ευρώ, πληροφορίες ωστόσο αναφέρουν ότι το ύψος των ποσών του «μαύρου χρήματος ξεπερνά τα 18 εκατ. ευρώ.
Tην Παρασκευή σειρά παίρνει ενώπιον των ανακριτών ο 78χρονος επιχειρηματίας Δημήτρης Παπαχρήστος, ο οποίος είχε συλληφθεί την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

1 σχόλιο:

  1. οι ετοιμοθάνατοι μετανοούν και
    εξομολογούνται κύριε δικηγόπε μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive