Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Προσοχήηηηηηη!! οι κλέφτες έκαναν νέο κόμμα. Αρχηγός ο Αλή Μπαμπάς Σημίτης




Ο σπόρος μπορεί να φυτεύτηκε μόλις πριν από δύο μήνες, όμως η «Ελιά» βρήκε πρόσφορο έδαφος, μπόλικη πολιτική κοπριά , αναπτύχθηκε πολύ γρήγορα και χθες έδειξε ότι έχει γερές ρίζες....
 Η πρώτη επίσημη εκδήλωση της πρωτοβουλίας των 58 για μια μεγάλη δημοκρατική και προοδευτική παράταξη στην Αθήνα - θέατρο Ακροπόλ - ξεπέρασε ακόμη και τις πιο κρυφές προσδοκίες των διοργανωτών. Οι πιο συγκρατημένοι μιλούσαν για 2.000 συγκεντρωμένους και οι πιο παρατηρητικοί για 3.000, καθώς εκατοντάδες πολίτες αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν αφού επικρατούσε το αδιαχώρητο στη «μικρή», όπως αποδείχτηκε, αίθουσα της συγκέντρωσης. Πάντως λόγω της αθρόας προσέλευσης έκλεισε η οδός Ιπποκράτους στο Κέντρο της Αθήνας από πολίτες που παρέμειναν στον δρόμο ώς το τέλος της εκδήλωσης.

«ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ». Το στίγμα της Πρωτοβουλίας για την Κεντροαριστερά έδωσε με σαφήνεια ο κεντρικός ομιλητής καθηγητής Γιάννης Βούλγαρης κλείνοντας την ομιλία του: «Ηρθαμε για να μείνουμε», είπε επιβεβαιώνοντας ότι στόχος του εγχειρήματος είναι να αναζητηθούν συναινετικά και χωρίς εκβιασμούς οι προϋποθέσεις ενός σχήματος για την ενωτική του κάθοδο στις ευρωεκλογές που θα επιλεγεί μέσα από ανοιχτές λαϊκές διαδικασίες.
Ακριβώς αυτό είχε επισημάνει λίγη ώρα νωρίτερα κατά την άφιξή του στον χώρο της εκδήλωσης και ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ Βαγγέλης Βενιζέλος λέγοντας ότι «όλοι μπορούμε να συστρατευτούμε στο μεγάλο ψηφοδέλτιο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, του οποίου μέλος είναι εδώ και χρόνια το ΠαΣοΚ».
Πάντως στην ομιλία του ο Γιάννης Βούλγαρης ξεκαθάρισε: «Δεν φτιάχνουμε κόμμα. Δεν φτιάχνουμε άλλη μια Κεντροαριστερά, τόσες έχουμε. Δεν θέλουμε να γίνουμε αρχηγοί. Δεν είμαστε συνεργαζόμενοι με το ΠαΣοΚ ή με τη ΔΗΜΑΡ. Δεν είμαστε βενιζελικοί, ούτε κουβελικοί, ούτε σημιτικοί, ούτε παπανδρεϊκοί, ούτε λυκουδικοί...».
Την εκδήλωση συντόνιζε η Αθηνά Δρέττα εκ μέρους των 58. Ακούστηκαν μαγνητοσκοπημένα μηνύματα του προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου και υποψηφίου των Σοσιαλιστών για την προεδρία της Κομισιόν Μάρτιν Σουλτς, καθώς και του επικεφαλής της ευρωομάδας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών Χάνες Σβόμποντα, οι οποίοι χαιρέτισαν την πρωτοβουλία της ελληνικής «Ελιάς» στέλνοντας συγχρόνως μήνυμα στήριξης στην ελληνική κοινωνία για τις προσπάθειες που καταβάλλει.
Την εκδήλωση άνοιξε ο πρώην υπουργός του ΠαΣοΚ Παρασκευάς Αυγερινός ο οποίος αποκάλυψε ότι διανύει την ένατη δεκαετία της ζωής του αλλά και τον λόγο για τον οποίο στηρίζει το εγχείρημα: «Θέλω να δώσω το "παρών" στη σοβαρή προσπάθεια της Κεντροαριστεράς. Η προσπάθεια να αποκτήσει ενιαία έκφραση ο προοδευτικός χώρος είναι μονόδρομος», είπε τονίζοντας ότι δίνει ελπίδα και πεποίθηση. Ο κ. Αυγερινός άφησε αιχμές για την ηγεσία της ΔΗΜΑΡ λέγοντας ότι «έχουν ευθύνη όσοι μιλούν στο όνομα του δημοκρατικού χώρου και αρνούνται να συμπαραταχθούν», ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον κόσμο του ΠαΣοΚ. «Ποτέ δεν λείψαμε από τον αγώνα και χαιρετίζω το γεγονός ότι η ηγεσία του ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των 58 χωρίς όρους και προϋποθέσεις». Σχολιάζοντας τα όσα ακούγονται για το εγχείρημα το ιστορικό στέλεχος του ΠαΣοΚ είπε: «Αλλοι λένε ότι με την "Ελιά" θέλουν να διαλύσουν το ΠαΣοΚ κι άλλοι ότι οι 58 θέλουν να σώσουν το ΠαΣοΚ. Καθαρά λόγια. Οι 58 δεν είναι ούτε τορπίλη ούτε σωσίβιο».
Ακολούθησε η παρέμβαση της 30χρονης πολιτικής επιστήμονος από τη νεολαία των 58 Χαριτίνης Καρακωστάκη η οποία ανέφερε πως «είμαστε εδώ εκατοντάδες άνθρωποι. Μάς χωρίζουν πολλά μα αναμφίβολα μάς ενώνουν οι προσδοκίες για κάτι καινούργιο, οι προσδοκίες ότι μπορούμε να πορευθούμε μαζί», είπε.
Από την πλευρά του ο Γιάννης Μπέζος ανέφερε ότι το αποτύπωμα που απέμεινε πάνω του έπειτα από τέσσερα χρόνια κρίσης είναι ότι «ουδείς αναμάρτητος και ανυποψίαστος» για να επισημάνει ότι «όλοι πρέπει να κάνουμε τον απολογισμό μας». Πρόσθεσε ότι πρέπει να πάψουμε όλοι επιτέλους να θεωρούμε αντιπάλους και εχθρούς όλους τους άλλους διότι «ο χρόνος χτυπάει δυνατά το χέρι του και πρέπει να τον ακούσουμε με το μυαλό και την καρδιά».
Ο Γιάννης Τούντας εκπροσωπώντας τις κινήσεις Μπροστά, Νέοι Μεταρρυθμιστές, Πολιτεία 2012 και Πρωτοβουλία Β', τόνισε ότι οι δυνάμεις της Κεντροαριστεράς οφείλουν όχι μόνο να αποτρέψουν την επιστροφή στο αδιέξοδο παρελθόν, αλλά και να πρωταγωνιστήσουν στην αναγέννηση της χώρας. Ανέφερε ότι «η πρώτη κεντρική συνεργασία που θα πρέπει να εξασφαλίσουμε είναι η κοινή κάθοδος στις ευρωεκλογές στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος».
Ακολούθως πήρε τον λόγο ο οικονομολόγος Πασχάλης Αγανίδης από τους 58 τονίζοντας ότι «η φορά των πραγμάτων δεν είναι με το μέρος μας, όμως μπορούμε να την ανακόψουμε καθώς υπάρχει μία κοινωνική ανησυχία». Πρόσθεσε ότι «έχουμε προγραμματική αδυναμία, όμως δεν είμαστε αδύναμοι όπως θεωρούν οι αντίπαλοί μας».

1 σχόλιο:

  1. ΑΠΑΝΩΤΕΣ ΚΑΙ ΨΗΛΟΚΡΕΜΑΣΤΕΣ ΑΛΗ
    ΔΙΓΓΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΣΑ ΑΛΗ
    ΤΗ ΤΣΙΜΕΝΤΕΝΙΑ ΣΟΥ ΚΑΡΔΙΑ ΚΑΠΕΛΟ
    Ο ΒΑΓΓΕΛΑΡΑΣ ΝΑ ΤΗ ΒΑΛΕΙ ΘΕΛΩ
    ΤΗΣ ΚΑΜΑΡΑΣ ΣΟΥ Ο ΞΥΡΙΣΜΕΝΟΣ ΓΛΟΜΠΟΣ
    ΣΤΟΥ ΠΑΠΑΓΑΛΟΣΙΜΙΤΗ ΤΟ ΛΑΙΜΟ
    ΚΑΘΕΤΑΙ ΚΟΜΠΟΣ
    ΤΟ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ ΤΗΣ ΘΛΙΨΗΣ ΑΝΑΤΑΡΑΖΕΤΑΙ
    Ω!!!Ω!!!!Ω!!! ΦΑΠΑ ΣΒΟΥΡΙΧΤΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ
    ΚΑΙ ΕΝΩ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΕΨΗΝΕ ΜΙΑΣ ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΜΠΟΥΤΙ
    Ο ΒΑΓΓΕΛΑΣ & Ο ΚΩΣΤΗΣ
    ΕΠΑΙΖΑΝΕ ΜΠΕΡΜΠΟΥΤΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive