Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Η LOCKHEED MARTIN. Πραγματοποιήθηκε δεύτερη δοκιμή του LRASM (vid)


Η Lockheed Martin ανακοίνωσε ότι εκτέλεσε τη δεύτερη επιτυχημένη δοκιμή του νέου Πυραύλου Εκτεταμένου Εύρους Κατά Πλοίων (Long Range Anti-Ship Missile, LRASM). Ο πύραυλος θα είναι ζωτικής σημασίας στην προσπάθεια των ΗΠΑ να διαπεράσουν την στρατηγική Anti-Access/Area Denial (A2/AD) στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας. Η βολή έγινε από ένα βομβαρδιστικό Β-1Β... της Πολεμικής Αεροπορίας το οποίο απογειώθηκε από την αεροπορική βάση Dyess στο Τέξας ανοιχτά των ακτών της Καλιφόρνιας, στο Point Mugu, όπου «εκτόξευσε το LRASM, το οποίο πλογήθηκε από όλα τα προγραμματισμένα σημεία κατά την πτήση, λαμβάνοντας ενημερώσεις στόχευσης από τη Weapon Data Link. Μετά τη μετάβαση στην αυτόνομη καθοδήγηση, το LRASM προσδιόρισε το στόχο χρησιμοποιώντας δεδομένα από τους αισθητήρες επί του πυραύλου. Ο πύραυλος στη συνέχεια κατέβηκε για την τελική προσέγγιση, επαλήθευσε και επηρέασε το στόχο».
Το LRASM είναι ένα πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από την DARPA του Πενταγώνου και το Πολεμικό Ναυτικό, και έχει σκοπό να παρέχει στο Πολεμικό Ναυτικό και την Πολεμική Αεροπορία ένα επιθετικό όπλο κατά-επιφανείας (OASuW) για την αντιμετώπιση των αυξανόμενων απειλών από το δόγμα Anti-Access/Area (A2/AD). Είναι μια από τις σημαντικότερες εναλλακτικές λύσεις OASuW που εξετάζονται.
Το δελτίο Τύπου περιγράφει το LRASM ως «ένας αυτόνομος, ακρίβειας κατευθυνόμενος 'stand-off' πύραυλος κατά πλοίων». Προηγουμένως, η Lockheed Martin έχει αναφέρει για τον πύραυλο: «Η ικανότητα εκτενού εύρους του LRASM θα επιτρέπει την εμπλοκή στόχου έξω από το φάσμα των άμεσων πυρών. Το LRASM με χαρακτηριστικά ενεργητικής και παθητικής επιβίωσης θα διεισδύσει σε προηγμένα ολοκληρωμένα συστήματα αεράμυνας. Ο συνδυασμός του εύρους, βιωσιμότητας και θνησιμότητας, εξασφαλίζει την επιτυχία της αποστολής».
Θα έχει ικανότητα εκτόξευσης αερομεταφερόμενο και στην επιφάνεια, υποηχητική ταχύτητα, και θα φέρει μία 1.000 lb κεφαλή μάχης.
Σύμφωνα με τη σύμβαση της DARPA, τρεις αερομεταφερόμενες δοκιμές του LRASM είχαν προγραμματιστεί για το 2013. Η πρώτη ανακοινώθηκε από την εταιρεία στις αρχές Σεπτεμβρίου. Ήταν επίσης επιτυχής. Το επόμενο έτος η εταιρεία αναμένεται να διεξάγει δύο δοκιμές από πλοία.
Οι επιτυχίες έρχονται σε μια κρίσιμη στιγμή, όπως οι μακράς εμβέλειας δυνατότητες κατά-πλοίων έχουν εξασθενίσει στο Ναυτικό των ΗΠΑ.
Η φωτογραφία είναι της LM, από κάμερα κάτω από τον στόχο, ελάχιστα πριν δεχθεί το πλήγμα.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive