Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για τη 40ή επέτειο του Πολυτεχνείου



Με την καθιερωμένη πορεία προς την πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών και υπό το βλέμμα 7.000 αστυνομικών, κορυφώνονται σήμερα Κυριακή οι εκδηλώσεις για την 40η επέτειο του Πολυτεχνείου........

Οι πύλες του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, που άνοιξαν στις 9:00 το πρωί, θα κλείσουν στις 14:00 το απόγευμα, και θα ακολουθήσει η πορεία με προορισμό την πύλη της αμερικανικής πρεσβείας.
Έως τώρα η κατάσταση είναι ήρεμη, και δεν έχει υπάρξει ένταση.
Σημειώνεται πως οι εφετινές εκδηλώσεις είναι η πρώτη περίπτωση όπου η ευθύνη για τη φύλαξη των κτηρίων και η αποτροπή επεισοδίων ανήκει στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, δεδομένου του νόμου 4009 που ψηφίστηκε το 2011 και κατήργησε το άσυλο στα ΑΕΙ.
Η Επιτροπή Εορτασμού, όπου συμμετέχουν το ΕΜΠ, ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974, φοιτητικές παρατάξεις, συνδικάτα και άλλοι φορείς είναι υπεύθυνη για τις εκδηλώσεις εντός του ιστορικού συγκροτήματος του Πολυτεχνείου.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», η ΕΛ.ΑΣ. θα αναλάβει τη φύλαξη του Πολυτεχνείου στις 2 μ.μ. Μέχρι τότε, την ευθύνη για την περιφρούρηση του χώρου θα έχουν οι πρυτανικές Αρχές. Τις πρώτες απογευματινές ώρες, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις αναμένεται να παραταχθούν περιμετρικά του Πολυτεχνείου και στα γύρω στενά, ενώ υπάρχει πρόβλεψη για τη φρούρηση και των υπολοίπων πανεπιστημιακών κτηρίων του κέντρου της Αθήνας.
Εν τω μεταξύ, σε ισχύ βρίσκονται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή του κέντρου, ενώ με εντολή της Αστυνομίας από τη 1 μ.μ. θα κλείσουν οι σταθμοί του Μετρό «Πανεπιστήμιο», «Σύνταγμα» και «Ευαγγελισμός», ενώ από τις 2:30 μ.μ. θα κλείσουν και οι σταθμοί «Μέγαρο Μουσικής» και «Αμπελόκηποι».
Μηνύματα με πολιτικό και κοινωνικό περιεχόμενο έστειλε η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive