Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Προφυλακιστέο το ζευγάρι των γύφτων για την υπόθεση της Μαρίας



Προφυλακιστέοι κρίθηκαν, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, οι δυο κατηγορούμενοι, που εμφανιζόταν ως γονείς της μικρής Μαρίας, που εντοπίστηκε στον καταυλισμό γύφτων στα Φάρσαλα. 
Ο 39χρονος και η 40χρονη σύντροφός του κατηγορούνται για απαγωγή...

ανηλίκου και για υφαρπαγή εγγράφων, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα θα μεταχθεί στις φυλακές Κορυδαλλού και ο 39χρονος στις φυλακές Λάρισας.
Οι συνήγοροι υπεράσπισης, δήλωσαν ότι σεβόμενοι την ανακριτική διαδικασία και τον κώδικα δεοντολογίας δεν σκοπεύουν να προβούν σε δηλώσεις και ότι σέβονται την απόφαση της Δικαιοσύνης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 39χρονος στην απολογία του υποστήριξε ότι όταν οΒούλγαρος Ρομά μαζί με τη φυσική μητέρα της μικρής (επίσης Βουλγάρα Ρομά- εκδιδόμενη, όπως είπε ο κατηγορούμενος) παρουσιάστηκαν στην οικογένεια του, προκειμένου να δώσουν το παιδί, ο ίδιος απουσίαζε και όταν 15 ημέρες μετά επέστρεψε, βρήκε το παιδί στο σπίτι. 
Μάλιστα, ισχυρίστηκε ότι ο ίδιος, λόγω του βεβαρημένου ποινικού μητρώου που διατηρεί, δεν ήθελε να κρατήσουν τη μικρή, αλλά η σύντροφός του ισχυρίστηκε ότι το είχε αγαπήσει και και έτσι το παιδί παρέμεινε στην οικογένεια. 
Εξάλλου, όπως ανέφεραν οι συνήγοροι του 39χρονου, ζήτησαν από τις δικαστικές αρχές να εντοπιστείκινητό, το οποίο, όπως υποστηρίζουν, ανήκει στο διαμεσολαβητή παράδοσης του παιδιού (κατά πάσα πιθανότατα στον προαναφερόμενο Βούλγαρο), "προκειμένου να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση".
Η κατάθεση του αιτήματος είχε ως αποτέλεσμα να διακοπεί για ένα τέταρτο η απολογία, αλλά το αίτημά τους δεν ικανοποιήθηκε, καθώς σύμφωνα με τη νομοθεσία απαιτείται η έκδοση βουλεύματος από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος στην απολογία του αναφέρθηκε ονομαστικά στο Βούλγαρο διαμεσολαβητή, αλλά και στη φυσική μητέρα της μικρής.

Ισχυρίστηκε μάλιστα, ότι η φυσική μητέρα του παιδιού είναι εντός Ελλάδας.
Επίσης, ο έτερος των συνηγόρων δήλωσε ότι προς το παρών δεν υπάρχει επικοινωνία της οικογενείας των αθίγγανων με τη μικρή, ενώ σε ερώτημα σχετικό με τα υπόλοιπα παιδιά των κατηγορουμένων, για τα πέντε εξ αυτών ο 39χρονος ισχυρίστηκε ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να γίνει τεστ DNA και να αποδεχτεί, όπως είπε, ότι είναι δικά του, ενώ για τα υπόλοιπα παρέπεμψε στη 40χρονη.
Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες








Πρόκειται για τους Χρήστο Γ. Σαλή, ο οποίος γεννήθηκε την 15/08/1974 στη Λάρισα και την Ελευθερία Α. Δημοπούλου, η οποία γεννήθηκε την 22/06/1973 στα Τρίκαλα ή Σελήν Σαλή του Παύλου και της Μαρίας, η οποία γεννήθηκε την 08/06/1972 στη Λάρισα.
Η ΕΛ.ΑΣ. θεωρεί ότι η δημοσιοποίηση των φωτογραφιών θα ρίξει φως στην υπόθεση καθώς ίσως αναγνωριστούν από άτομα που μπορούν να βοηθήσουν τις έρευνες.

Σε μία παράλληλη εξέλιξη, που δίνει νέες διαστάσεις στην υπόθεση, αποκαλύφθηκε ότι η οδοντιατρική εξέταση που έγινε στη μικρή Μαρία έδειξε ότι είναι από 5 έως 6 ετών και όχι 4 ετών, όπως αρχικώς είχε ανακοινωθεί.

Με αφορμή την ιστορία, ανοίγουν εκατοντάδες υποθέσεις εξαφανισμένων παιδιών, ενώ τεράστιο είναι το ενδιαφέρον στη Βρετανία.  

Διαβάστε: Δεκάδες δικογραφίες για κυκλώματα παράνομης υιοθεσίας
http://admin.nooz.gr/Uploads/xanthokoritsi1810131.jpg

Καλά στην υγεία της η Μαρία

"Η μικρή βρίσκεται στο νοσοκομείο, κάνει τις ιατρικές εξετάσεις της έπειτα από εισαγγελική εντολή και είναι πολύ καλά στην υγεία της", δηλώνουν οι αρμόδιοι του Χαμόγελου του Παιδιού, για τη μικρή Μαρία, τονίζοντας πως σύντομα θα βρίσκεται σε κάποιο από τα σπίτια της οργάνωσης.

Οι τηλεφωνικές γραμμές έχουν λάβει χιλιάδες κλήσεις μέσα στο Σαββατοκύριακο από όλο τον κόσμο

Εξάλλου, μέσα από τα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης πολίτες από την Ελλάδα και από άλλες χώρες του εξωτερικού δίνουν πληροφορίες που προωθούνται στις αρμόδιες Αρχές, αξιολογούνται κι ελέγχονται, ώστε να βρεθεί η οικογένεια του κοριτσιού.

Βίντεο που δείχνουν εκμετάλλευση;

Αμείωτο εξακολουθεί να παραμένει το διεθνές ενδιαφέρον για την υπόθεση, ενώ στη Λάρισα βρίσκονται και συνεργεία ξένων ΜΜΕ, όπως της βρετανικής Daily Mail που δημοσιεύει πρόσφατο βίντεο της Μαρίας να χορεύει σε εκδήλωση με τους τσιγγάνους συγγενείς της.

Είναι το δεύτερο βίντεο στο οποίο το κοριτσάκι εικονίζεται να χορεύει. 

Το πρώτο, τραβήχτηκε σε ηλικία περίπου δύο ετών και δείχνει τη "μητέρα" να την παρακινεί να χορέψει, στρέφοντας το κεφάλι της προς την κάμερα γεγονός που εγείρει ερωτήματα για το αν το βίντεο ήταν γιαενδιαφερόμενους για το κορίτσι.

Σύμφωνα με το Χαμόγελο του Παιδιού, στη φροντίδα του οποίου βρίσκεται το κορίτσι, το νέο βίντεο δείχνει ότι οι Ρομά εκμεταλλεύονταν την εξωτερική της εμφάνιση και την έβαζαν να χορεύει "σαν εκπαιδευμένη αρκούδα" και να ζητιανεύει χρήματα στη συνέχεια.



Έρευνες προς κάθε κατεύθυνση

Η ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζει τις έρευνες σε κάθε κατεύθυνση, σε συνεργασία με διεθνείς οργανισμούς που ασχολούνται με εξαφανίσεις ανήλικων παιδιών, την Ιντερπόλ αλλά και με τις υγειονομικές αρχές. 

Ήδη ξεκίνησαν εκτεταμένοι έλεγχοι σε νοσηλευτικά ιδρύματα και υπηρεσίες για εμπόριο παιδιών, ενώ στο πλαίσιο αυτό δεν αποκλείεται να γίνουν και εξετάσεις DNA. 

Εξετάζεται το ενδεχόμενο ύπαρξης κυκλώματος, τα μέλη του οποίου φέρνουν στην Ελλάδα έγκυες από τη Βουλγαρία για να γεννήσουν και στη συνέχεια τους παίρνουν τα παιδιά για να τα πουλήσουν. 

Έρευνες θα γίνουν και σε μητρώα νοσοκομείων της Αττικής και της επαρχίας. 

Ερευνώνται και περιστατικά που είχαν καταγγελθεί παλιότερα, στην Αθήνα, για μωρά αλλοδαπών γυναικών, που γεννήθηκαν δήθεν νεκρά και όταν ανοίχτηκαν τα φέρετρα, βρέθηκαν άδεια.

Φτερά στις ελπίδες εκατοντάδων γονιών

Η υπόθεση της Μαρίας έδωσε φτερά στις ελπίδες εκατοντάδων γονιών -Ελλήνων και ξένων- που έχουν χάσει τα παιδιά τους. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, πάνω από 8.000 κλήσεις έχει δεχτεί μόνο η οργάνωση από οικογένειες που αναζητούν τα παιδιά τους ή θεωρούν ότι μπορούν να προσφέρουν πληροφορίες.

Έντονο είναι το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης στη Βρετανία για την υπόθεση λόγω των δύο γνωστών υποθέσεων εξαφάνισης παιδιών, του Μπεν Νίνταμ που εξαφανίστηκε στην Κω το 1991 και της Μάντλιν Μακάν που εξαφανίστηκε από την Πορτογαλία το 2007.  

Όσον αφορά την περίπτωση του Μπεν, η μητέρα του υποστηρίζει ότι ίσως "βρισκόταν στον ίδιο καταυλισμό με την 4χρονη Μαρία".

Την πληροφορία ότι ο Μπεν κατέληξε σε καταυλισμό είχε δώσει το 1996 ένας Έλληνας, ο Αντώνης Μπέτζιος, ο οποίος είχε επισκεφθεί τον καταυλισμό των Ρομά στα Φάρσαλα για να αναζητήσει το δικό του παιδί και εντόπισε ένα μικρό με τα χαρακτηριστικά του Μπεν.

"Πάντα πιστεύαμε ότι η απαγωγή του Μπεν είχε γίνει από τσιγγάνους και οι έρευνές μας, κατέληγαν πάντα στη Λάρισα. Ελπίζουμε ότι η έρευνα για την εξαφάνιση του Μπεν θα πρέπει να αρχίσει και πάλι στη Λάρισα σε συνεργασία της Βρετανικής και της Ελληνικής αστυνομίας", είπε η μητέρα του Μπεν.

Να σημειωθεί πως διαψεύστηκαν οι ελπίδες ζευγαριού Θεσσαλονικέων που θεωρούσαν πως ίσως η μικρή είναι το δικό τους παιδί, το οποίο οι γιατροί του Ιπποκρατείου τους είπαν πως γεννήθηκε νεκρό αλλά δεν είδαν ποτέ το πτώμα του, αφού το τεστ DNA δεν δείχνει να επαληθεύει ότι πρόκειται για το δικό τους παιδί.

Πάντως, με αφορμή την υπόθεση δήλωσαν το παιδί τους ως αγνοούμενο.



Επιπτώσεις επί δικαίων και αδίκων;

Σημειώνεται ότι με αφορμή την υπόθεση της Μαρίας, 

«Ο Μπεν βρισκόταν στον ίδιο καταυλισμό με την 4χρονη Μαρία» υποστηρίζει η μητέρα του Μπεν Νίνταμ που εξαφανίστηκε τη δεκαετία του 1990 από την Κω, όταν ήταν 2 ετών.

Την πληροφορία ότι ο Μπεν κατέληξε σε καταυλισμό είχε δώσει το 1996 ο Αντώνης Μπέτζιος, ο οποίος είχε επισκεφθεί τον καταυλισμό των Ρομά στα Φάρσαλα για να αναζητήσει το δικό του παιδί και εντόπισε ένα μικρό με τα χαρακτηριστικά του Μπεν.

Όπως ισχυρίζεται η μητέρα του αγοριού σε συνέντευξη που έδωσε στη Sunday Mirror, με αφορμή την υπόθεση της Μαρίας, οι αστυνομικοί είχαν ισχυριστεί τότε πως οι τσιγγάνοι δεν κλέβουν παιδιά, αποκλείοντας την πιθανότητα να βρίσκεται εκεί.

«Πάντα πιστεύαμε ότι η απαγωγή του Μπεν είχε γίνει από τσιγγάνους και οι έρευνές μας, κατέληγαν πάντα στη Λάρισα. Ελπίζουμε ότι η έρευνα για την εξαφάνιση του Μπεν θα πρέπει να αρχίσει και πάλι στη Λάρισα σε συνεργασία της Βρετανικής και της Ελληνικής αστυνομίας», είπε η μητέρα του Μπεν.

«Παρακαλώ, βοηθήστε να βρω το γιο μου τώρα. Κάποιος πρέπει να αρχίσει να μας δίνει λίγη σημασία. Ο Μπεν είναι πλέον 24 ετών. Έχουν περάσει 22 χρόνια», είπε χαρακτηριστικά στη συνέντευξη που παραχώρησε στη Sunday Mirror.
- See more at: http://live.nooz.gr/world/kai-o-mpen-ston-idio-kataulismo-me-ti-maria#sthash.WdH0IIdj.dpuf
ανοίγει και η υπόθεση των συνθηκών ζωής των Ρομά στην Ελλάδα με ξένα δημοσιεύματα, που υποστηρίζουν ότι ίσως αναζωπυρωθούν οιπροκαταλήψεις εναντίον τους και υπάρξουν επιπτώσεις επί δικαίων και αδίκων. 

Σημειώνεται ότι ήδη γίνεται λόγος για ξήλωμα του καταυλισμού στα Φάρσαλα που βρέθηκε το μικρό κορίτσι.

Με αφορμή την υπόθεση άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποιούν από το πρωί εφόδους σε καταυλισμούς στο Ζεφύρι κ.α.

http://admin.nooz.gr/Uploads/maria2110130001.jpg

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive