Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΟ ΣΚΑΙ. ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ


«Εάν οδηγηθούμε σε νέες εκλογές, σε περιφερειακές εκλογές, ο ΛΑ.Ο.Σ. θα είναι παρών και θα διεκδικήσει να πάρει έδρες».
Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων, σε συνέντευξη που έδωσε ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης στο T/Σ ΣΚΑΙ και στον δημοσιογράφο Γ. Αυτιά. Υπάρχει έλλειψη συνεννόησης μεταξύ των αστικών κομμάτων
Νομίζω ότι πρέπει να σκεφτούν πολύ σοβαρά τα κόμματα που είναι μέσα στον κορμό της αστικής Δημοκρατίας, για το πώς θα υπάρξει περισσότερη συνεννόηση. Η έλλειψη συνεννόησης είναι το πρόβλημα. Η πτώχευση της λαϊκής αστικής Δημοκρατίας, είναι αυτή που θρέφει τα Άκρα...
και από την μία και από την άλλη πλευρά. Η μεγάλη μου ανησυχία είναι αυτό το οποίο έλεγα και διαπιστώθηκε εν τοις πράγμασι, ότι ο μισός ΣΥ.ΡΙΖ.Α. -ή ό,τι κομμάτι επιτέλους εκπροσωπεί το αριστερό ρεύμα τους- μάλωσε με το άλλο μισό γιατί άφησε να εννοηθεί ότι ανήκουν στο Συνταγματικό Τόξο καθώς θεωρούνε ότι δεν έχουν καμία θέση μέσα εκεί . Άρα λοιπόν ο αγώνας είναι διμέτωπος. Η μία πλευρά είναι η ακροδεξιά όπως εκφράζεται από την Χρυσή Αυγή με τα μαχαίρια και τις γροθιές και από την άλλη μεριά είναι κάποιες συνιστώσες του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. οι οποίες αυτή την περίοδο λουφάζουν κοιτώντας πότε θα βρουν την κατάλληλη ευκαιρία. Πρέπει να υπάρξει μία σοβαρή αντιμετώπιση επί του θέματος και όχι περιστασιακή όπως συμβαίνει τώρα. Η αστική Δημοκρατία εάν δεν ανανήψει, τότε θα παραδώσει τη χώρα στη Σκύλα και στη Χάρυβδη.

Για τα περί εμπλοκής στρατιωτικών και αστυνομικών με την Χ.Α
Θεωρώ μέγιστο λάθος να συκοφαντήσουν κάποιους αστυνομικούς και στρατιωτικούς. Και δεν ξέρω αν η διόρθωση της τελευταίας στιγμής από τον κ. Αβραμόπουλο σώζει τα πράγματα, όταν αμέσως διέταξε τον Α/ΓΕΕΘΑ να κάνει ανακρίσεις. Βλέπω ένα πανικό στην κυβέρνηση και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί. Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α είπε ότι και οι αστυνομικοί είναι ανακατεμένοι με την Χ.Α και η κυβέρνηση πήρε φόρα και άρχισε να «κόβει κεφάλια». Ήταν λάθος και το κατάλαβε ίσως μετά από συστάσεις που έγιναν από πολλούς και προσπαθούν να το μαζέψουν.
Η Ν.Δ δεν μπορεί να τραυματίζει την αστυνομία και τον στρατό τόσο εύκολα. Ο κ. Δικόπουλος ετοιμαζόταν να γίνει αρχηγός και δεν έχει γίνει γιατί είπαν να δώσουν μία παράταση στον νυν αρχηγό. Άρα λοιπόν, από ‘κει που προαλείφετο για αρχηγός τον διώξανε κακήν κακώς ως περίπου ηθικό αυτουργό των γεγονότων.
Όλα αυτά είναι μεγάλα λάθη και μαρτυρούν μια ανωριμότητα στην κρίση. Όπως και με την ΕΡΤ. Ενώ αρχικά υπήρξε μια απόφαση που κινείτο στη σωστή λογική, με τον τρόπο που το χειρίστηκαν, ακυρώθηκε. Έτσι και τώρα. Δεν μπόρεσαν να αντιμετωπίσουν την κρίση. Αυτή την ανωριμότητα, πρέπει να την δει η αστική δημοκρατία πολύ σοβαρά και ιδιαίτερα τα κόμματα που είναι στην κυβέρνηση.

Για τις δηλώσεις Αλαβάνου…
Ευχαριστώ τον κ. Αλαβάνο που αντελήφθη εκ των υστέρων τόσο τη σοβαρότητα του κόμματος, όσο και τη δική μου. Γιατί όσο ήμουν στη Βουλή, μίλαγε για Ακροδεξιά και εγώ του υπενθύμιζα ότι αν έλθει η πραγματική Ακροδεξιά, τα πράγματα θα γίνουν πολύ άσχημα. Ο κ. Αλαβάνος ήταν από εκείνους που βοήθησαν να ανοίξει ο ασκός του Αιόλου.

Για την Χ.Α
Η Χρυσή Αυγή δεν προέκυψε «από το πουθενά». Χρησιμοποιήθηκε για να βγάλουν τον Καρατζαφέρη από τη μέση, τόσο σε επίπεδο των μεγάλων Μ.Μ.Ε που σκόπευαν σε μια πολιτική στην οποία φάνηκε πως εγώ θα αντιδρούσα, όσο και σε μια σειρά από άλλους λόγους. Ένα κομμάτι της κοινής γνώμης, παρακολούθησε τη Χρυσή Αυγή, κάτω από την αγανάκτηση και τον θυμό, χωρίς οι άνθρωποι να είναι φασίστες. Τώρα λοιπόν θέλουν να κάνουν μια διόρθωση. Καλωσορίζω λοιπόν την απόφαση της Χ.Α να πάμε σε εκλογές.
Είναι μια καλή ευκαιρία, ο κόσμος να διορθώσει το λάθος του και να μου δώσει την ευκαιρία να μπω στη Βουλή για να επιβάλλω -και το λέω με παρρησία- γι’ αυτό που επέβαλα όσα χρόνια ήμουν εκεί: Την ηρεμία και την ειρήνη. Γιατί οσάκις πήγαν να ξεφύγουν τα πράγματα εγώ μπορούσα και τα ισορροπούσα.
Θα πρέπει να μπω στη Βουλή, γιατί αυτό είναι μια αναγκαιότητα την οποία αναγνωρίζουν όλοι -μηδενός εξαιρουμένου- ακόμα και του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, που κάπου είπε ότι «φαίνεται το έλλειμμα του Καρατζαφέρη». Ελπίζω όλοι να αντιληφθούνε πως είναι χρήσιμη η επιστροφή μου στα έδρανα της Βουλής προκειμένου να εδραιωθεί αυτό που σήμερα μοιάζει με κινούμενη άμμο.

Η ασκούμενη πολιτική είναι αδιέξοδη
Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα βάλλεται. Η Τρόικα επιβάλλει συνεχώς όλο και νέα μέτρα. Ο κ. Σαμαράς υποσχέθηκε ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα και ακούω τώρα για ελεύθερες απολύσεις, για περικοπή συντάξεων και του εφάπαξ, το κλείσιμο των αμυντικών επιχειρήσεων. Όλα αυτά είναι λάθη. Η πολιτική αυτή δεν οδηγεί πουθενά. Το είπε εξάλλου αυτό και η «μήτηρ αυτής της πολιτικής», η κ. Λαγκάρντ. Χρειάζεται λοιπόν μια άλλη πολιτική. Και κάνω δημόσια έκκληση προς τον κ. Σαμαρά και τον κ. Βενιζέλο γι’ αυτό και είμαι έτοιμος να βοηθήσω σε μια αλλαγή πολιτικής. Αυτή η πολιτική οδηγεί στη γιγάντωση των Άκρων και την παράδοση της κυβέρνησης –άνευ όρων- στην Αριστερά, στον κ. Τσίπρα και την παρέα του. Αυτό είναι που φοβάμαι πιο πολύ απ’ όλα.

Για το ΣΥΡΙΖΑ και τις συνιστώσες του
Δεν είναι έτοιμοι και η πολιτική τους είναι ένα «λαστέξ» που προσαρμόζεται ανάλογα με τις περιστάσεις. Θεωρώ ότι είναι περίεργα παιχνίδια τα τραπεζώματα από τους Αμερικανούς πρεσβευτές και σταθμάρχες που μέχρι χθες καταγγέλλαμε. Δεν με έχει πείσει ο κ. Τσίπρας για την ωριμότητα των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε για τον έλεγχο του χώρου του. Οι Ακραίες συνιστώσες του, καιροφυλακτούν και δεν ξέρω πως θα πράξουν αν βγουν στην εξουσία. Αυτό το ενδεχόμενο πρέπει να εμποδιστεί και ας το καταλάβουν αυτό ο κ. Σαμαράς, ο κ. Βενιζέλος και οι τροικανοί. Ο αγώνας είναι διμέτωπος. Και σ’ αυτό συμφωνώ απολύτως με τον Χρύσανθο Λαζαρίδη, ο οποίος έμεινε μόνος του να στηρίζει αυτή την θεώρηση η οποία κατέρρευσε εξαιτίας κάποιων «σομόν» βουλευτών της ΝΔ που ξεχνούν το αίμα που έχει χυθεί από τη δράση Ακροαριστερών οργανώσεων. Και μάλιστα χθες, ο κ. Λαφαζάνης και η δική του συνιστώσα –που αντιστοιχεί στο 40% του ΣΥΡΙΖΑ- είπε «γιατί θέλει να μας βάλει στο συνταγματικό τόξο;».
Όταν οι ίδιοι διαμαρτύρονται μέσα από τις σελίδες τους στο διαδίκτυο και ομολογούν ότι δεν θέλουν καμία σχέση με το συνταγματικό τόξο, όπως ο κ. Μιχαλολιάκος δεν ελέγχει πλήρως τον άτακτο στρατό που έφτιαξε, όπως ο κ. Δένδιας δεν ελέγχει την αστυνομία, έτσι και ο κ. Τσίπρας δεν ελέγχει κάποιες Ακραίες συνιστώσες. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις Ακραίες φασιστικές εκφάνσεις των Ναζί –που τα έλεγα εγώ αυτά από παλιά και τότε με λοιδορούσαν και τώρα κλαίνε- αλλά και τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ που επιμένουν να δρουν εκτός συνταγματικού τόξου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive