Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Έρχεται σύγκρουση Μελισανίδη – Μαρινάκη. Του Σπύρου Ριζόπουλου

image 12Η κόντρα Μαρινάκη-Μελισσανίδη στο ποδόσφαιρο είναι προς το παρόν στα γεννοφάσκια της και σε επίπεδο προειδοποιητικών πυρών για όσα πρόκειται να συμβούν στο μέλλον, όταν – για παράδειγμα – η ΑΕΚ επιστρέψει στην πρώτη κατηγορία και τεθεί ισότιμη ανταγωνίστρια των τίτλων και των εσόδων του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και της γενικότερης πρωτοκαθεδρίας. Στο θέμα των χορηγιών από τον ΟΠΑΠ προς τις ΠΑΕ, ο Ολυμπιακός έχει ανοίξει εδώ και καιρό μια στρατηγική χαρακωμάτων, δημοσιοποιώντας με πλάγιους επικοινωνιακά τρόπους τη δυσαρέσκειά του για τη γενικότερη μείωση των κονδυλίων προς το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Η τακτική αντίδρασης έγινε εντονότερη με αφορμή την χορηγία των 2,1 εκ ευρώ που δόθηκε από τον Οργανισμό προς την ΠΑΕ ΑΕΚ....

Στον Ολυμπιακό θεωρούν ότι είναι παράλογο να δίνονται τόσα πολλά χρήματα σε μία ΠΑΕ μικρότερης κατηγορίας, τη στιγμή που τα ίδια πάνω κάτω ποσά προσφέρονται στις μεγάλες ομάδες που εξακολουθούν να αγωνίζονται στη Σούπερ Λίγκα. Και ομιλούν για σκάνδαλο, αθέμιτο ανταγωνισμό και διαπλεκόμενα συμφέροντα.
Στην ΑΕΚ θεωρούν ότι αν μία ομάδα δεν έχει δικαίωμα να εγείρει ενστάσεις για τις οικονομικές συμφωνίες με τον ΟΠΑΠ, με όσα συνέβαιναν επί πολλά χρόνια στο παρελθόν, αυτή είναι ο Ολυμπιακός. Κι ότι δεν είναι δυνατόν να θεωρείται αθέμιτος ανταγωνισμός όταν δεν υπάρχει καν ανταγωνισμός, με τη δική τους ομάδα δύο κατηγορίες χαμηλότερα.
Και στον ΟΠΑΠ υπάρχει η άποψη ότι για τα δεδομένα της εποχής, τα ποσά που δίδονται ως χορηγία στις ΠΑΕ είναι σημαντικά, ενώ δεν σκοπεύουν να προβούν σε αυξήσεις των προσφορών προς καμία κατεύθυνση, όπως άλλωστε έχει φανεί στις επαφές του περασμένου καλοκαιριού.
Οι εξελίξεις στο συγκεκριμένο θέμα είναι απρόβλεπτες, δεδομένης της ισχύος των δύο επιχειρηματιών αλλά και του εκρηκτικού χαρακτήρα τους. Ο Μαρινάκης έχει τον απόλυτο έλεγχο της κατάστασης στο ποδόσφαιρο την τελευταία τριετία, ο Μελισσανίδης βάζει με σταθερότητα και συνέπεια τις βάσεις για να επαναφέρει πανίσχυρη την ΑΕΚ σε όλα τα επίπεδα.
Αυτό που εύκολα μπορεί να προβλέψει κανείς είναι ότι η διαμάχη θα αγριέψει όταν θα συντρέχουν πραγματικοί λόγοι ανταγωνισμού, όταν η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός θα διεκδικούν πολλά περισσότερα από διαφημιστικές πίτες και χορηγικές συμφωνίες. Και θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον όσον αφορά στις εναλλαγές συμμαχιών που μπορεί να προκύψουν στο ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο, ανάμεσα και σε ισχυρούς «παίκτες» που αυτή τη στιγμή είναι σε αντιπαλότητα. Οι πρόσφατες εγκωμιαστικές δηλώσεις, άλλωστε, του Βαγγέλη Μαρινάκη για τον Ιβάν Σαββίδη και τον ΠΑΟΚ ίσως σημαίνουν κάτι περισσότερο από ένα απλό τακτ.
ΥΓ: Στο πλαίσιο των προειδοποιητικών βολών θα πρέπει να ενταχθούν και τα δημοσιεύματα της εφημερίδας και του site των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ για φορολογικές εκκρεμότητες του Μελισανίδη, που ανάγκασαν τον τελευταίο να απαντήσει μέσω του πληρεξούσιο δικηγόρου του Φαήλου Κρανιδιώτη. Αυτά όμως θεωρούνται ….γρατζουνιές. Όταν ξεσπάσει ανοιχτά η σύγκρουση θα έχουμε να δούμε (…και να μάθουμε) πολλά περισσότερα.
http://rizopoulospost.com/erxetai-sygkroush-melisanidh-marinakh/#ixzz2ep638xWM
Follow us: @RizopoulosPost on Twitter | RizopoulosPost on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive