Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Σε εκκρεμότητα οι... καρέκλες. Θα τα πούνε αύριο για την ΕΡΤ. ΒΙΝΤΕΟ & ΚΕΙΜΕΝΟ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ


Κυρίαρχο θέμα ήταν το πως "ανασχηματισθούνε". Ποιός θα είναι αριστερός και ποιός δεξιός αντιπρόεδρος της κατοχικής κυβέρνησης. Ποιους θέλουν να μπούν και να βγούν σε Υπουργεία κ.λ.π. Έτσι ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μαξίμου. Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι στις δηλώσεις τους οι δύο πολιτικοί αρχηγοί δεν ανέφεραν το όνομα ΕΡΤ και οι δύο μίλησαν για δημόσια ραδιοτηλεόραση.  ΒΙΝΤΕΟ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ>>


ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ:«Διεξήχθη μία πολύωρη και πολύ δύσκολη συζήτηση. Μία συζήτηση που εκ των πραγμάτων που θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί σε κάθε περίπτωση αύριο το βράδυ στις 20:30. Κρίνονται στη συζήτηση αυτή πολλά σημαντικά θέματα ταυτοχρόνως. Η στάση μας διαπνέεται από πολύ ισχυρό αίσθημα θεσμικής και κοινωνικής ευθύνης. Γιατί πρέπει να αντιμετωπίσουμε αξιόπιστα ζητήματα σεβασμού της δημοκρατικής τάξης, της δικαιοσύνης και της νομιμότητας» είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά το τέλος της συνάντησης. 
« Πρέπει να αντιμετωπίσουμε ζητήματα που αφορούν ένα πολύ μεγάλο θεσμό που είναι η δημόσια ραδιοτηλεόραση. Ξέρουμε ότι ο ελληνικός λαός δεν θέλει εκλογές. Θέλει σταθερότητα. Θέλει να έχει μία κυβέρνηση αλλά όχι απλώς μία κυβέρνηση. Αλλά μία κυβέρνηση γνήσιας τρικομματικής συνεργασίας που λειτουργεί με το μέγιστο βαθμό προοδευτικότητας. Είναι σημαντικό να υπάρξει συμφωνία που θα σέβεται την απόφαση του ΣτΕ και θα δίνει νέα ώθηση στην κυβέρνηση με μία νέα προγραμματική συμφωνία με κανόνες που θα τηρούνται» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και ανέφερε ότι θα παρουσιάσει με λεπτομέρειες τις εξελίξεις κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος του αύριο το απόγευμα στις 17:00.


ΚΟΥΒΕΛΗΣ:Ο Φώτης Κουβέλης μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης δήλωσε πως καταβάλει κάθε προσπάθεια προκειμένου να υπάρξει λύση και να επαναλειτουργήσει με όλες τις συχνότητές της η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση με κανονικό πρόγραμμα. Ενώ, επεσήμανε πως στη συνάντηση συζητήθηκαν εκτός από το θέμα της ΕΡΤ και ζητήματα λειτουργίας της τρικομματικής κυβέρνησης λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «....η τρικομματική κυβέρνηση πρέπει να εξασφαλίζει τον κοινό τόπο. Την κοινή θέση, την κοινή απόφαση και των τριών κομμάτων. Kαι συμπλήωσε ότι «Πρέπει να επισημάνω ότι είναι αναγκαίο και το διεκδικώ να υπάρξει επικαιροποίηση στη βάση των νέων δεδομένων και όχι μόνο για την εθνική ραδιοτηλεόραση, αλλά για το σύνολο των ζητημάτων που προσδιορίζουν, την πολιτική που πρέπει να ασκηθεί για την χώρα, για την κοινωνία. Πρέπει να υπάρξει επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας μεταξύ των τριών κομμάτων». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive