Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Τι προβλέπει ακριβώς η απόφαση του ΣτΕ για την ΕΡΤ

Τι προβλέπει ακριβώς η απόφαση του ΣτΕ για την ΕΡΤΣύμφωνα με την προσωρινή διαταγή που εξέδωσε ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Κ. Μενουδάκος, αναστέλλεται η εκτέλεση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης αποκλειστικά ως προς το μέρος της με το οποίο προβλέπεται ότι διακόπτεται η μετάδοση ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών και η λειτουργία διαδικτυακών ιστοτόπων της ΕΡΤ Α.Ε. και ότι οι συχνότητες της ΕΡΤ παραμένουν ανενεργές. Ο κ. Μενουδάκος διατάσσει τη λήψη από τον υπουργό και υφυπουργό Οικονομικών των αναγκαίων οργανωτικών μέτρων για τη συνέχιση της μετάδοσης ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών και τη λειτουργία διαδικτυακών ιστοτόπων....
από δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα για το χρονικό διάστημα έως και τη σύσταση και τη λειτουργία νέου φορέα που θα υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον όπως προβλέπεται από την Κοινή Υπουργική Απόφαση.
Σύμφωνα με πληροφορίες στην απόφασή του ο Πρόεδρος του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, Κώστας Μενουδάκος, ο οποίος αποχωρεί σε 13 ημέρες λόγω συνταξιοδότησης, επιλύει την πολιτική κρίση, που δημιούργησε το λουκέτο στην ΕΡΤ, χωρίς πάντως να διευκρινίζει αν η Δημόσια Τηλεόραση επαναλειτουργήσει με το νέο σχήμα ή με το παλιό.
Επικαλείται το άρθρο 15, που υποχρεώνει το κράτος να ρυθμίζει την απρόσκοπτη λειτουργία και της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Παράλληλα επικαλείται τον Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (εγκρίθηκε στη Λισσαβόνα το 2007 και εντάχθηκε στο ελληνικό δίκαιο το 2009), που επικαλέστηκε και πρόσφατα ο Πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου κ. Μάρτιν Σουλτς. Σχετικό είναι και το πρόσφατο ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου.
Παράλληλα μπαίνει με την απόφασή του ο κ. Μενουδάκος και στο εργασιακό κομμάτι της υπόθεσης, αναφέροντας ότι δεν μπορούν να καταγγελθούν συμβάσεις εργαζομένων και να αποζημιωθούν πριν εκδοθεί η απόφαση για την αίτηση αναστολής τον Σεπτέμβριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive