Τρίτη 7 Μαΐου 2013

ΠΑ ΣΟΚ: Κόμμα για κλάματα: Μαύρη τρύπα, Άκης και ...σφήνα ο Λοβέρδος


Με καίριο χτύπημα απειλείται το ΠΑΣΟΚ, καθώς το επόμενο διάστημα αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο αρνητικής δημοσιότητας, για δυο κυρίως θέματα. Πρώτον, τη «μαύρη τρύπα» στα ταμεία του και την «κόντρα κορυφής» Ευάγγελου Βενιζέλου και Γιώργου Παπανδρέου. Και δεύτερον, καθώς αύριο ξεκινά εκ νέου η πολύκροτη δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου, με τους δεδομένους συνειρμούς αλλά και με τον συσχετισμό των δυο γεγονότων.
Το ΠΑΣΟΚ, για μεγάλο χρονικό διάστημα, αντιμετωπίζει τον κίνδυνο πλήρους ηθικής απαξίωσης και η αντιμετώπιση του κινδύνου αυτού αποτελεί την παρούσα στιγμή τη μεγαλύτερη πρόκληση της ηγεσίας του κόμματος, αλλά και όλων των στελεχών του....

Το περασμένο Σάββατο, πάντως, παρά τις διαβεβαιώσεις της Ιπποκράτους ότι δεν θα υπάρξουν νέες διαρροές για τη «μαύρη τρύπα» αλλά όλα θα φανούν με τη δημοσιοποίηση του πορίσματος, νέα στοιχεία είδαν το φως της δημοσιότητας. Η Real News , για παράδειγμα, αποκάλυψε την μη ύπαρξη παραστατικών σε μια πάρα πολύ κρίσιμη περίοδο, όλο το έτος 2004 και δυο τουλάχιστον μήνες το 2005.
Οι σχέσεις Παπανδρέου-Βενιζέλου έχουν οδηγηθεί σε πλήρη ρήξη, ενώ η ενότητα του άλλοτε κραταιού κόμματος κρέμεται σε μια κλωστή, πολύ περισσότερο που τόσο ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, όσο και ο προκάτοχός του δεν δείχνουν να έχουν (αλλά να διαμορφώνουν τώρα Plan B. Το Μέγαρο Μαξίμου, μάλιστα, προβληματίζεται ιδιαίτερα για τις επιπτώσεις που μπορεί να υπάρξουν στη συνοχή της κυβέρνησης από τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ.
Το χρέος της Ιπποκράτους, άλλωστε, δεν μπορεί πλέον να εξυπηρετηθεί, ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται να υπάρξει συνάντηση του γενικού διευθυντή του κόμματος Νίκου Σαλαγιάννη με τον προκάτοχό του Ροβέρτο Σπυρόπουλο.
Αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ με τους Γιάννη Ντόλιο και Χρήστο Πρωτόπαπα αναμένεται να συναντηθεί στις 6 το απόγευμα σήμερα με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη, προκειμένου να εξεταστεί το σχέδιο απολύσεων στο Δημόσιο.
Πρόταση Α. Λοβέρδου
«Σφήνα» στις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ μπαίνει ο Ανδρέας Λοβέρδος. Ο επικεφαλής της «Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα» παρουσιάζει τις προτάσεις του κόμματός του αναφορικά με τη χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων στις 12 το μεσημέρι αύριο.
Υπενθυμίζεται ότι πριν μερικές ημέρες ο Α. Λοβέρδος δήλωσε πως θα καταθέσει πρόταση νόμου στη Βουλή, ώστε ένα κόμμα να μπορεί να μην δέχεται την κρατική επιχορήγηση. «Αν αυτό επικρατεί, στις ευρωεκλογές θα αρνηθούμε την κρατική χρηματοδότηση» είχε δεσμευτεί ο επικεφαλής της «Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive