Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Βγάλαν τα "φτυάρια" οι πράσινοι συνένοχοι. Ποιος θα θάψει πρώτος τον άλλον;

Άγρια αντιπαράθεση και οξύτατοι διάλογοι χαρακτήρισαν την 50λεπτη χθεσινή συνάντηση Ευάγγελου Βενιζέλου και Γιώργου Παπανδρέου που έφερε το ΠΑΣΟΚ στα πρόθυρα της διάσπασης.
Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπήρξε έξαλλος με την «υπονομευτική» όπως τη χαρακτηρίζει κίνηση του πρώην Γραμματέα Μιχάλη Καρχιμάκη να συγκροτήσει κίνηση στο εσωτερικό το κόμματος και ο προκάτοχός του με τις διαρροές για κακοδιαχείριση στα οικονομικά του κόμματος επί της προεδρίας του. Η συνάντηση των δυο ανδρών εξελίχθηκε σε άγριο καυγά, με καυτούς διαλόγους, που θύμισαν κλίμα του 2007 και που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι έχει τελειώσει η ανοχή του ενός για τον άλλο, όσο και αν κάτι τέτοιο επισφραγίσει ίσως το οριστικό τέλος του ΠΑΣΟΚ....

ως μεγάλου τουλάχιστον κόμματος. Είναι χαρακτηριστικό πως ο Ευ. Βενιζέλος επεχείρησε να παραδώσει φάκελο στον Γ. Παπανδρέου με όλα τα στοιχεία της περιόδου 2004-2011 ώστε να δει που λείπουν τα παραστατικά. Ο πρώην Πρόεδρος εξοργίστηκε και αρνήθηκε να τον παραλάβει. «Αυτό είναι υποτιμητικό. Αφορά τους χειριστές των οικονομικών, όχι ένα Πρόεδρο του κόμματος. Αυτό δεν ξανάχει γίνει» φέρεται να ήταν η αντίδρασή του, γεγονός που με τη σειρά του εξόργισε τον νυν Πρόεδρο του κόμματος, με αποτέλεσμα να ειπωθούν σύμφωνα με τις πληροφορίες χοντρές κουβέντες μεταξύ τους.

«Ο Καρχιμάκης με υπονομεύει. Δεν θα έκανε τίποτα αν δεν τον άφηνες εσύ. Να τον μαζέψεις» φέρεται να είπε μεταξύ άλλων ο Ευ. Βενιζέλος, που από το προηγούμενο διάστημα του Συνεδρίου είναι πεπεισμένος ότι οι «παπανδρεϊκοί» τον υπονομεύουν. «Δεν μπορώ να απαγορεύσω σε κανέναν να εκφράζεται. Άλλοι έχουν αναφορά στον Γιώργο ή τον Ανδρέα Παπανδρέου. Εγώ όμως δεν είμαι από πίσω» φέρεται να απάντησε ο πρώην πρωθυπουργός, που επέμενε πως «είναι αθλιότητες οι διαρροές. Δεν έπρεπε να τις επιτρέψεις». «Μόνο με διαφάνεια μπορεί να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα» επέμενε με τη σειρά του ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Ενώ στην αναφορά Παπανδρέου ότι το ταξίδι στην Κόστα Ρίκα δεν κόστισε 200.000 αλλά 20.000 φέρεται να απάντησε «Εγώ δεν είμαι ταξιδιωτικό γραφείο, εδώ είναι ο φάκελος που τα έχει όλα».

Το κλίμα φορτίστηκε ακόμα περισσότερο μετά τις ανακοινώσεις που εξεδόθησαν μετά τη συνάντηση (και που παρουσίασε χθες αναλυτικά το real.gr), ιδίως μετά την ιδιαίτερα επιθετική ανακοίνωση του γραφείου του Γ. Παπανδρέου. Στην Ιπποκράτους, ο Ευ. Βενιζέλος δέχθηκε εισηγήσεις ακόμα και για διαγραφή του πρώην Προέδρου ωστόσο επικράτησαν τελικά ψυχραιμότερες απόψεις και υπήρξε ιδιαίτερα σκληρή απαντητική επιστολή από το γραφείο τύπου του ΠΑΣΟΚ.

Ραντεβού με το… πόρισμα!

Η Ιπποκράτους και ο πρώην Πρόεδρος, με τη βοήθεια και των ημερών του Πάσχα, εκτιμούν πως το θέμα θα πέσει το επόμενο διάστημα, ωστόσο είναι απολύτως βέβαιον πως με την κατάθεση του πορίσματος, η θερμοκρασία θα φτάσει στα άκρα. Είτε στη συζήτηση στο Πολιτικό Συμβούλιο, είτε στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή στην οποία το ΠΑΣΟΚ κάλεσε χθες να συμμετάσχει και ο…Γ. Παπανδρέου.

Ουδείς γνωρίζει βεβαίως πως θα εξελιχθούν τα πράγματα τότε. Ο Ευ. Βενιζέλος δεν έχει περιθώρια παρά μόνο να αποκαλύψει την πλήρη αλήθεια, γεγονός που αντικειμενικά συμφέρει και τον προκάτοχό του, που εξακολουθεί και δηλώνει πιστός στη διαφάνεια.

Κανείς, πάντως, δεν θα ήθελε εισαγγελέα στα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ, καθώς η έρευνα ενδέχεται να συμπεριλάβει και την περίοδο Κώστα Σημίτη, με τα «μαύρα χρήματα» της Siemens, υπόθεση που ναι μεν βρίσκεται στη δικαιοσύνη πλην όμως έχει βαλτώσει. Μπορεί επίσης να επεκταθεί και σε άλλα κόμματα που αντιμετωπίζουν ελλείμματα ή καταγγελίες για κακοδιαχείριση.

Η… αντεπίθεση της οικογένειας
Η κατάθεση αγωγών εκ μέρους της Μαργαρίτας, δείχνει πως η οικογένεια Παπανδρέου… αντεπιτίθεται. Κάποιοι μάλιστα υποστηρίζουν πως οι εξελίξεις ίσως οδηγήσουν τον πρώην Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να ασχοληθεί ενεργότερα με την εσωτερική πολιτική, διαμορφώνοντας προσωπική στρατηγική, με ότι αυτό συνεπάγεται για τη συνοχή του ΠΑΣΟΚ, αν και πολλοί υποστηρίζουν πως ο Ευ. Βενιζέλος έχει πλέον τη χρυσή ευκαιρία να καθαρίσει οριστικά και τελεσίδικα με την περίοδο του παπανδρεϊσμού. Και ότι ίσως δεν του παρουσιαστεί ξανά παρόμοια ευκαιρία.

Οι φόβοι του Μαξίμου
Το Μέγαρο Μαξίμου, πάντως, όπως και η Αγίου Κωνσταντίνου ανησυχούν για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχουν στην κυβερνητική συνοχή οι εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, κυρίως όταν δημοσιοποιηθεί το πόρισμα. Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο ότι επί του θέματος το απόγευμα χθες ενημερώθηκαν από στενούς τους συνεργάτες τόσο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, όσο και ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης.

Οι Ρ. Σπυρόπουλος και Ν. Αθανασάκης
Από τη χθεσινή συνάντηση, τέλος, προκύπτει ότι ο Ευ. Βενιζέλος «φωτογράφισε» ως τα δυο πρόσωπα που πρέπει να δώσουν εξηγήσεις και να συμβάλλουν στην προσκόμιση παραστατικών τον Ροβέρτο Σπυρόπουλο και τον Νίκο Αθανασάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive