Σάββατο 27 Απριλίου 2013

ΤΑ "ΑΓΕΡΩΧΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ" ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ. ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΓΙ ΑΛΛΑ

Υπερψηφίσθηκε το πολυνομοσχέδιο στην επιτροπή Οικονομικών – αύριο σε Ολομέλεια

Η τροπολογία του ΠΑΣΟΚ για την αντιμετώπιση της ανεργίας δεν έγινε τελικά δεκτή.Υπερψηφίσθηκε κατά πλειοψηφία στην επιτροπή Οικονομικών της Βουλής το πολυνομοσχέδιο που περιέχει τα συμφωνηθέντα με την τρόικα, ενώ την Κυριακή αναμένεται η εισαγωγή του στην Ολομέλεια του σώματος. Η τροπολογία του ΠΑΣΟΚ για την αντιμετώπιση της ανεργίας δεν έγινε τελικά δεκτή....Νωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, είχε δηλώσει πως η επίμαχη τροπολογία είναι «προς τη σωστή κατεύθυνση», αποσαφηνίζοντας ωστόσο τα προτεινόμενα μέτρα πρέπει να «κοστολογηθούν» σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας.

Ο κ. Στουρνάρας προσέθεσε ότι η προσπάθεια κοστολόγησης των μέτρων ενδέχεται να ολοκληρωθεί έως την Κυριακή, συμπληρώνοντας μάλιστα πως δεσμεύεται «προσωπικά και η κυβέρνηση ότι το αρμόδιο Υπουργείο Εργασίας θα φέρει σχετική διάταξη στο αμέσως επόμενο νομοσχέδιο».
Πάντως, το ΠΑΣΟΚ έχει τη δυνατότητα να επαναφέρει την τροπολογία την Κυριακή στην Ολομέλεια, η οποία θα αρχίσει τη συνεδρίασή της στις 11:00 το πρωί.
Νωρίτερα, κατά την συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στην Επιτροπή, ο κ. Στουρνάρας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να τεθεί το όριο της φτώχειας που έχει ορίσει η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία Eurostat ως κριτήριο για την απαλλαγή από το τέλος ακίνητων.
Το όριο της Eurostat κάτω από το οποίο υπάρχει «κίνδυνος φτώχειας» (at-risk-of-poverty threshold) ορίζεται στο 60% του εθνικού διάμεσου διαθέσιμου εισοδήματος, μετά τις πληρωμές από την πλευρά του κράτους (π.χ. συντάξεις ή επιδόματα).
Παράλληλα, ο κ. σημείωσε πως το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει την επέκταση της διάταξης για ρύθμιση των οφειλών προς το Δημόσιο και στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ).
Είχε προηγηθεί η εισήγηση του κ. Στουρνάρα ενώπιον της επιτροπής, με απάντηση στα επικριτικά σχόλια του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive