Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

ΝΕΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ. ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΤΗΚΕ Η ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΣΑΛΑΒΡΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗΣ


Με συντριπτική πλειοψηφία 20 υπέρ, έναντι 3 κατά, υπερψηφίστηκε σήμερα από την Επιτροπή Αλιείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η γνωμοδότηση του Ευρωβουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ κ. Νικολάου Σαλαβράκου σχετικά με τη “Γαλάζια ανάπτυξη – ενίσχυση της βιώσιμης ανάπτυξης στους τομείς της θάλασσας, των θαλάσσιων μεταφορών και του τουρισμού της ΕΕ”. Μέσα από την γνωμοδότησή του ο κ.Σαλαβράκος τονίζει την σημασία της ανάπτυξης στους τομείς της θάλασσας και πιο συγκεκριμένα την σημασία της αξιοποίησης των ενεργειακών εγκαταστάσεων ανοικτής θαλάσσης και της υποθαλάσσιας εξόρυξης ορυκτών...
πάντα με την απαραίτητη προσοχή στο περιβάλλον για την αποφυγή πρόκλησης ζημίας στο θαλάσσιο περιβάλλον και τους ιχθυοτόπους.
Στην γνωμοδότηση υπογραμμίζεται η σημασία της διαφύλαξης των ευρωπαϊκών θαλασσίων συνόρων και προς τον σκοπό αυτό, θεωρείται σημαντική η «δημιουργία μιας ευρωπαϊκής ακτοφυλακής για τον συντονισμό της δράσης και της εποπτείας στη θάλασσα και η συνεργασία σε περιφερειακό επίπεδο στους τομείς που συνδέονται με την αλιεία. Μια επιτυχής γαλάζια οικονομία προϋποθέτει ασφαλή θαλάσσια σύνορα της ΕΕ, ώστε να εξασφαλίζεται η προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, η διενέργεια ελέγχων της αλιείας και η επιβολή του νόμου».
Παράλληλα, αναγνωρίζεται η ανάγκη επαρκούς χρηματοδότησής των εν λόγω έργων. Ο ρόλος του Ευρωπαϊκού Ταμείου Θάλασσας και Αλιείας αλλά και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων είναι σημαντικός για την ανάπτυξη των κλάδων της αλιείας και της υδατοκαλλιέργειας:

Τέλος τονίζεται ο ρόλος του “θαλάσσιου χωροταξικού σχεδιασμού και της ολοκληρωμένης διαχείρισης των παράκτιων ζωνών ως τρόπους με τους οποίους επιτυγχάνεται η συνεκτική και αποτελεσματική χρήση του θαλάσσιου χώρου” καθώς και η σημασία ανάπτυξης προγραμμάτων από την Επιτροπή για την ενίσχυση του παράκτιου και θαλάσσιου τουρισμού, των τομέων της αλιείας και της υδατοκαλλιέργειας καθώς και η προώθηση της εκμάθησης και της δημιουργίας θέσεων απασχόλησης στις παράκτιες, νησιωτικές και θαλάσσιες περιοχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive