Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

ΟΛΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΟ ΣΚΑΙ & ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ Κ. ΜΠΟΓΔΑΝΟ. ΒΙΝΤΕΟ



Ο κ. Σαμαράς δεν πιστεύει αυτό που κάνει. Ότι κάνει, το κάνει για να ικανοποιήσει την επιθυμία και την παρόρμησή του να γίνει πρωθυπουργός. Δεν πιστεύω ότι είναι μνημονιακός όπως κάποιοι άλλοι. Ο κ Σαμαράς πιστεύω είναι προδότης των ιδεών και των αρχών του. Είχε κάποιες αρχές, φώναζε ότι θα φύγει από την κυβέρνηση γιατί δεν ήθελε το όνομα «Μακεδονία» για τα Σκόπια. Δοσίλογο τον χαρακτηρίζω γιατί επέτρεψε να κάνει κουμάντο ο κ. Ράιχενμπαχ»....

Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων, σε συνέντευξη που έδωσε σήμερα ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης στο Τ/Σ ΣΚΑΙ και στον δημοσιογράφο Κ. Μπογδάνο.

Δεν είμαι ο αγαπημένος των Αμερικάνων
Η αλήθεια είναι ότι δεν είμαι ο αγαπημένος των Αμερικάνων. Η εμμονή μου να φέρω τους Ρώσους στο Αιγαίο, οι επισκέψεις μου στο Κρεμλίνο, η στο παρά 1’ συμφωνία που προσπάθησα να πετύχω να πάρουν το Νεώριο της Σύρου ώστε να «βάλουν πόδι» στο Αιγαίο, δεν άρεσαν στους Αμερικανούς. Έτσι, δεν θα είχα ανάγκη τόσους εξοπλισμούς για να αποκλείσω τους Τούρκους. Η Ρωσία θα έκανε τον τροχονόμο εδώ σε ότι πλέει και ότι πετάει. Άρα τα κεφάλαια που θα κέρδισα από την αγορά των εξοπλισμών, θα τα έδινα στην ανάπτυξη. Αυτό δεν το ήθελε καθόλου ο Αμερικανός και μου «έκοψαν τα ποδάρια». Το ήξερα, το περίμενα, είπα θα το νικήσω. Το νίκησα, αλλά το βράδυ των εκλογών γίνανε διάφορα «μαγειρεία» και βρέθηκα εκτός Βουλής για ελάχιστους ψήφους. Πιστεύω ότι εκεί η Singular έβαλε το χέρι της. Είμαστε η μόνη χώρα που τα αποτελέσματα των εκλογών δεν τα βγάζει η Πολιτεία αλλά κάποιος ιδιώτης, ο κ. Βγενόπουλος. Όταν έκανα έλεγχο για μία μέρα βρήκα 120 ψηφοδέλτια.

Για την Χρυσή Αυγή
Δεν έχω καμία ιδεολογική σχέση με την Χ.Α. Αναρωτιέμαι πως ένα κόμμα από το 0.27% πήγε στο 7 με 8% και ποιες «πλάτες»υπήρξαν από πίσω, για να πετύχει κάτι τέτοιο. Και διάβασα στους Guardian ότι από πίσω κρύβονται εφοπλιστές. Δεν ξέρω, δεν μπορώ να το αποδείξω. Αυτοί που ψηφίζουν Χ.Α δεν είναι φασίστες. Είναι παρασυρμένοι, που θέλουν λίγο τη φασαρία. Αλλά με τα μπράτσα θα κάνουμε αντίσταση ή με το μυαλό; Ποιες είναι οι προτάσεις της Χ.Α; Ο φασισμός, ο ναζισμός και ο κομμουνισμός είναι από την ίδια μήτρα.
Αλλά πιστεύω ότι και τα δύο κόμματα (Χ.Α και ΑΝ.ΕΛ) που αναδείχθηκαν, είχαν καλές σχέσεις με τους Αμερικάνους. Θυμάστε το τηλεγράφημα του Αμερικανού πρέσβη, κ. Σπέκχαρντ, που έλεγε ότι ο κ. Καμμένος επισκεπτόταν τη πρεσβεία και του ζητούσε να τον κάνουν υπουργό εθνικής αμύνης; Ακόμα και ο κ. Τσίπρας έχει γίνει άνθρωπός τους και μάλιστα στενός. Και οι κύριοι που τον υποδέχθηκαν στην Αμερική, δεν ήταν απλοί πρέσβεις, ήταν κάτι παραπάνω. Ο κ. Τσίπρας πιστεύω ότι θεωρήθηκε κατάλληλος για να παίξουν το παιχνίδι τους. Η Αμερική ζητά ένα άλλοθι από Αριστερά για να μπορούν να περνάνε την πολιτική τους, όπως έγινε το 1981 με τον Α. Παπανδρέου.

Για τον κ. Στουρνάρα
Ο κ. Στουρνάρας θα μπορούσε να είναι σε μια άλλη χώρα, εκπρόσωπος της τρόικας. Έχει τον χαρακτήρα και την ψυχοσύνθεση του Π. Τόμσεν. Και νομίζω ότι είναι αμετακίνητος όσο είναι εδώ η τρόικα.

Για τον κ. Σαμαρά
Δεν εμπιστεύομαι τον κ. Σαμαρά. Άπαξ προδότης, πάντα προδότης. Το ’93 τον παρότρυνα να μην φύγει και έλεγα στον κ. Μητσοτάκη να του δώσει άλλο υπουργείο. Αλλά δεν με άκουσε και έφυγε την συγκεκριμένη χρονική στιγμή γιατί εξυπηρετούσε κάποια παιχνίδια. Και αυτό αποδεικνύεται γιατί στην συνεδρίαση της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ στην Βουλιαγμένη, ο κ. Κρίστοφερ –υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ- είπε ότι τον Οκτώβρη θα έχουμε εκλογές. Και το ήξερε γιατί είχε τον δικό του άνθρωπο που θα τραβούσε το χαλί για να πέσει ο Μητσοτάκης. Τέτοιες παρεμβάσεις των Αμερικανών έχουν γίνει και στο παρελθόν. Όταν τον Μάιο, ανάμεσα στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις μου ζήτησε συνεργασία, του είπα ότι εγώ δεν μπορώ να ακολουθήσω την μνημονιακή πολιτική, αλλά και δεν μπορώ να πουλήσω κανέναν από τους βουλευτές μου. Και έθεσα σαν όρο να μπει όλη η Κ.Ο μου στο ψηφοδέλτιο. Μετά από μια δημοσκόπηση δημοφιλίας προσώπων στο χώρο της ΝΔ όπου είχα την μεγαλύτερη δημοφιλία με μεγάλη διαφορά από Σαμαρά και Μπακογιάννη, την επόμενη μέρα που η συζήτηση θα συνεχιζόταν για το πως θα κινηθούμε απέναντι στον κ. Τσίπρα, αποσπά από το κόμμα δύο πρώην Ν.Δκράτες που είχαν έρθει στο κόμμα. Αυτό δεν δηλώνει μπέσα. Το περιβάλλον του πρωθυπουργού το θεωρώ ατελές. Υπάρχουν και καλύτεροι άνθρωποι στον ευρύτερο χώρο της Δεξιάς. Θεωρώ ότι τότε, θα ήταν καλύτερο να κυβερνήσει τώρα ο Τσίπρας για λίγο, γιατί αν έρθει τώρα στα πράγματα θα είναι πολύ πιο δυνατός.

Για την πολιτική πορεία του στην περίοδο της κρίσης
Εγώ ψήφισα μόνο το πρώτο άρθρο του Α΄ μνημονίου για να πάρουμε τα λεφτά και μάλιστα διαχώρισα και στην παράγραφο του πρώτου άρθρου, ναμπορεί να χειρίζεται εν λευκώ την υπόθεση ο κ. Παπακωνσταντίνου, τη θέση μου ότι δεν συμφωνώ. Είχα σαν μελλοντικό στόχο την διαπραγμάτευση από την επόμενη μέρα. Όταν μέσα στην Βουλή, κατά την ψήφιση του Α’ Μνημονίου, ρώτησα αν υπάρχει από τα άλλα κόμμα κάποια άλλη πρόταση, δεν πήρα απάντηση. Εγώ τότε είχα πάει σε μεγάλη πετρελαιοπαραγωγική χώρα, έστειλα τον υπουργό εξωτερικών της στον κ. Παπανδρέου να πάρει 10 δισ. για 10 χρόνια με 3% και ο κ. Παπανδρέου τον άφησε και έφυγε χωρίς να κλείσει συμφωνία μαζί του.
Και ας μην ξεχνάμε ότι δεν ψήφισα τα μνημόνια που ακολούθησαν, κάτι που έκανε η Ν.Δ. Τον Νοέμβριο του 2011, μου ζητήθηκε να συμμετέχω στην κυβέρνηση. Εγώ τότε έθεσα τρεις όρους: Όχι σε μειώσεις μισθών και συντάξεων, όχι σε ξεπούλημα εθνικής περιουσίας, όχι σε μείωση εθνικής κυριαρχίας. Μόλις έβλεπα ότι τίποτα απ’ αυτά δεν γινόταν, έφυγα.




Για το Ισραήλ και τον Σιωνισμό
Το Ισραήλ πρέπει να γίνει σύμμαχός μας. Θύμα του Σιωνισμού είναι πολλές φορές και το ίδιο το Ισραήλ. Ο Σιωνισμός αυτή τη στιγμή θέλει να ελέγχει ένα νόμισμα, μια κυβέρνηση. Το έφερε το πράγμα εκεί που ήθελε. Είναι μια πραγματικότητα.

Για την διακυβέρνηση Καραμανλή
Είχα προβλέψει από το 2003 ότι θα πτωχεύσουμε, από την στιγμή που τα πάντα ήταν εισαγόμενα και δεν παράγαμε τίποτα σαν χώρα. Και κανείς πολιτικός δεν έκανε τίποτα γι΄ αυτό. Τι έκανε γι’ αυτό ο κ. Καραμανλής; Διπλασίασε το εξωτερικό χρέος. Είναι αλήθεια ότι η Ελλάδα πτώχευσε στα χέρια του. Ήρθε σαν Μεσσίας το 2004 και έφυγε σαν φυγάς το 2009. Το 2008 πρότεινα στον κ. Καραμανλή συνεργασία, να του δώσω τους 10 βουλευτές μου, χωρίς να ζητήσω ανταλλάγματα, αρκεί να προχωρήσουμε σε αλλαγή πολιτικής. Και μετά από τρεις μέρες άρχισαν οι χαρακτηρισμοί «ακραίος» μέσα στη Βουλή. Όταν όλα αυτά τα έκανα για να σώσω την Ελλάδα.

Για την φυγή των βουλευτών του ΛΑ.Ο.Σ
Ήξερα ότι κάποιοι δεν με ήθελαν να είμαι παρών στις πολιτικές εξελίξεις και θα προσπαθούσαν να μου «κόψουν τα πόδια». Βρήκανε τους βουλευτές που έφυγαν για το σκοπό αυτό. Από την άλλη, μου κάνει εντύπωση πως μια τόσο μεγάλη Ν.Δ, να βασίζεται πάνω στους δικούς μου;
Κουράστηκα πολύ με το θέμα του Μ. Βορίδη. Ήρθε στο κόμμα στα τέλη του 2005, φορτωμένος με βαρύ ιστορικό. Και του είπα να κυνηγήσει την περιφέρεια, να βγει νομαρχιακός σύμβουλος για να «ξεπλυθεί».

Για την υπόθεση της Κύπρου
Δεν συμπαρασταθήκαμε στην Κύπρο. Την «πουλήσαμε» για άλλη μια φορά. Όταν ήμουν στην κυβέρνηση, τους έλεγα ότι πρέπει να κρατήσουμε ζωντανές τις τράπεζες της Κύπρου. Τους πρότεινα να κάνουμε ανταλλαγή των τραπεζών –των ελληνικών στην Κύπρο και των Κυπριακών στην Ελλάδα- και να τους δώσουμε την διαφορά που θα προκύψει σε ακίνητα, έστω και το Ελληνικό. Και αυτό γιατί οι Έλληνες επαγγελματίες που θέλουν μια εγγυητική, δεν μπορούν να τις πάρουν από τις ελληνικές τράπεζες και όσοι πηγαίνανε στο εξωτερικό, τους ζήταγαν μετρητά. Ήταν έγκλημα να αφήσει η Ελλάδα να πέσει η Κύπρος για 10 δισ. Κάναμε αναδιάρθρωση 244 δισ. στις τράπεζες. Ας παίρναμε 254 δισ. -10 δισ. παραπάνω- για την Κύπρο.

Το πραγματικό χρέος της Ελλάδας είναι συν 200 δισ. ευρώ
Με επιβεβαίωσε και η Ναυτεμπορική σε αυτό, λέγοντας ότι το σημερινό χρέος είναι 487 δισ. Είναι δυνατόν, τον Αύγουστο, ένα μήνα πρωθυπουργός ο Σαμαράς, την στιγμή που έκοβε τις συντάξεις των φτωχών, να δίνει 4 δισ. εγγύηση στην Eurobank;

Για παλαιές δηλώσεις
Όταν έλεγα το ’98 ότι «η Χ.Α έχει πρωταγωνιστές του αγώνα, ελάτε στην εξουσία», τότε ήμουν βουλευτής της ΝΔ. Τότε είχα γνωρίσει κάποια παιδιά, μεταξύ αυτών και τον κτηνίατρο τον Κολλιό, τον οποίον ήξερα από την ΟΝΝΕΔ. Υπήρχε μια ομάδα παιδιών που έφυγε από την ΟΝΝΕΔ και πήγανε πιο Δεξιά. Ήθελα να προλάβω το κακό και πήγα να τους μαζέψω, να τους βάλω μέσα στην Δημοκρατία. Είμαι υπέρ της φώτισης όλων των πλευρών.
                                   


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive