Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΚΕ ΕΙΔΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ. Εισβολή ειδικών μονάδων των ΗΠΑ στη Β. Κορέα για τη διασφάλιση-εξουδετέρωση πυρηνικών


Εισβολή ειδικών δυνάμεων συνοδεία επιστημονικού προσωπικού στη Βόρεια Κορέα για τη διασφάλιση-εξουδετέρωση πυρηνικών όπλων και πυρηνικων εγκαταστάσεων, προβλέπουν σχέδια των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων τα οποία εφαρμόζονται σε ασκήσεις επι χάρτου, όπως η πρόσφατη άσκηση που αποκαλύπτουμε σήμερα. Η εισβολή θα πραγματοποιηθεί σε περίπτωση που υπάρξει κενό εξουσίας στη Βόρεια Κορέα το οποίο όμως δεν διευκρινίζεται πως θα προέλθει. Σε άσκηση που πραγματοποιήθηκε από την διεύθυνση δόγματος του αμερικανικού Στρατού CDLD.. (Concept Development Learning Directorate) μελετήθηκε το πρόβλημα του πόσο εύκολα αυτό θα μπορούσε να γίνει. Στο σενάριο της άσκησης η Βόρεια Κορέα ονομάστηκε ως “North Brownland” και οι επιτελείς της άσκησης ασχολήθηκαν πόσοι Αμερικανοί στρατιώτες θα χρειαστούν για να εισβάλλουν στη χώρα να εντοπίσουν τα πυρηνικά όπλα και να τα διασφαλίσουν αλλά και πόσο γρήγορα μπορεί να γίνει αυτό.
Σύμφωνα με τον στρατηγό Bill Hix ο οποίος είχε τη γενική επίβλεψη της άσκησης οι ειδικές μονάδες, με την κάλυψη της Αεροπορίας και της Αεροπορίας του Ναυτικού θα χρειαστεί να μπουν στην “North Brownland” από αέρος και από θαλάσσης για ναα εντοπίσουν τις πυρηνικές εγκαταστάσεις και το υλικό το οποίο βρίσκεται σε τεράστιες αποθήκες τόσο υπέργεια όσο όμως και σε άγνωστα υπόγεια καταφύγια και να βρουν τρόπο στο πώς να θέσουν υπό το έλεγχό τους τις εγκαταστάσεις αυτές αλλά και να σταματήσουν τη λειτουργία των αντιδραστήρων.
«Η πρόκληση μιας τέτοιας αποστολής είναι μεγάλη» είπε ο Αμερικανός στρατηγός.
Ο Hix αρνήθηκε να αποκαλύψει τα συμπεράσματα της άσκησης άφησε όμως να εννοηθεί πως για να γίνει κάτι τέτοιο θα χρεωστούν όχι λιγότεροι από 100.000 άνδρες.
Ένα σημαντικό που προέκυψε από τα συμπεράσματα της άσκησης είναι ο αριθμός των ειδικών επί θεμάτων πυρηνικής τεχνολογίας που θα χρειαστούν για την εκπλήρωση της αποστολής όπως και στο πως αυτοί θα βρεθούν.
«Υπάρχουν φυσικά πάρα πολλοί άνθρωποι στις ΗΠΑ και σε κρατικά ιδρύματα που γνωρίζουν την πυρηνική τεχνολογία και δη των Βορειοκορεατών αλλά δεν πληρώνονται για να δουλεύουν σε ένα εχθρικό περιβάλλον, όπως αυτό της Βόρειας Κορέας έχοντας άλλους να προσπαθούν να σε σκοτώσουν την ώρα που προσπαθείς να θέσεις υπό τον έλεγχο ένα πυρηνικό αντιδραστήρα», είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive