Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Τον Χοντορκόφσκι φοβάται ο Πούτιν. Γράφει ο "ΙΑΣΩΝ"


Ο Πρώην πρόεδρος της Yukos, ο Χοντορκόφσκι ήταν για πολλούς ο πλουσιότερος άνθρωπος της Ρωσίας. Το περιοδικό Forbes είχε υπολογίσει την περιουσία του γύρω στα 9 δισ. λίρες. Ένα μικρό μέρος της, το ξόδεψε για την απόκτηση της εφημερίδας Τα Νέα της Μόσχας, στην οποία έπειτα προσέλαβε δημοσιογράφους γνωστούς για την κριτική που ασκούσαν στον Πούτιν.  Τον Οκτώβριο του 2003, ένοπλοι πράκτορες της FSB (πρώην KGB) εισέβαλαν στο ιδιωτικό του αεροπλάνο,... το οποίο στάθμευε στο αεροδρόμιο του Νοβοσιμπίρσκ και τον συνέλαβαν ενώ τον Μάιο του 2005, καταδικάστηκε εν τέλει σε 9 χρόνια φυλάκισης.

Τον περασμένο Δεκεμβρριο ( 2012)   Ρωσικό δικαστήριο μείωσε κατά δύο χρόνια την ποινή φυλάκισης που εκτίει ο Μιχαήλ Χοντορκόφσκι από το 2003, γεγονός που θα επιτρέψει την αποφυλάκισή του τον Οκτώβριο 2014,http://www.naftemporiki.gr/story/352972

Μικρόσωμος  πάντοτε με κοντοκουρεμένα μαλλιά επίμονο βλέμμα, γυαλιά χωρίς σκελετό με προτίμησι στα πουλόβερ ο Μιχαήλ Χοντοροφσκι δεν ταίριαζε στην εικόνα του τιτάνα των επιχειρήσεων που είχε κάποτε την δύναμη και την υπεροψία να τα Βάλη με το παρα-κράτος του αρχιΚα-Γκε-Μπιτη Πουτιν. Σήμερα κανείς  δεν διανοείται,  βλέποντας τον ταλαιπωρημένο και ταπεινωμένο αλλα αλύγιστο και πεισματάρη αυτόν άνθρωπο που μαντάρει κάλτσες στις Ρωσικές φυλακες, ότι κάποτε διέθετε μια περιουσία που ξεπερνούσε τα 15 δισ δολλαρια με 100.000 εργαζομένους.. Όταν καταβαλλοντας τα 309 εκατομμυρια δολλαρια στις 8 Δεκεμβριου 1995 απεκτησε τον ελεγχο του 78% της εταιρειας πετρελαιου Γιουκος.Οο Χοντορκοφσκι κατά γενική ομολογία αποδείχθηκε κεραυνοβόλος και απόλυτα αποτελεσματικός.

Όλοι αφηγούνται πως η πρώτη κίνησι του ήταν να στείλει 300 φρουρούς στη Σιβηρία για να φυλλασσουν τα διυλιστηρια, ενώ αμεσως μετα απελυσε χιλιαδες αλκοολικους.. μειωνοντας  τα λειτουργικα εξοδα κατά δυο τριτα!!!!

Βεβαίως οι Οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ωστόσο, θεωρούν ότι ο Χοντορκόφσκι τιμωρείται για την αντίθεσή του στην πολιτική Πούτιν και τις φιλοδυτικές του απόψεις..Και όχι μόνο. (http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=500650)

Στις αρχές του 2011, όταν ο Μεντβέντεφ (νυν πρωθυπουργός) ήταν ακόμη πρόεδρος, το συμβούλιο ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Κρεμλίνου επέλεξε εννέα ειδικούς για να ερευνήσουν την καταδίκη, το 2010, του Μιχαήλ Χοντορκόφσκι, που ήταν κάποτε ο πιο πλούσιος άνθρωπος στη Ρωσία, αλλά είναι τώρα ο πιο γνωστός πολιτικός κρατούμενος στη χώρα.

Εκείνον τον Δεκέμβριο, η ρωσική τηλεόραση έδειξε τον πρόεδρο του συμβουλίου να παραδίδει τα ευρήματα στον Μεντβέντεφ, με την σύσταση να ακυρωθεί η καταδίκη του Χοντορκόφσκι. Αλλά ο Πούτιν που ήταν πρόεδρος το διάστημα 2000-2008 και μετά πέρασε στην πρωθυπουργία, ξανάγινε πρόεδρος τον Μάϊο του 2012.

Από την επομένη μέρα ,  που ο Πούτιν άλλαξε θέση με τον Μεντβέντεφ στην προεδρία, τα μέλη του Συμβουλίου άρχισαν να πληρώνουν το τίμημα της υπηρεσίας τους στα κοινά. . Οι παραιτηθέντες αντικαταστάθηκαν, αλλά το Συμβούλιο μοιάζει τώρα με σκιά του προηγούμενου, ανεξάρτητου εαυτού του.  Η  Κα γκε Μπε ζη και προεδρεύει στην Ρωσσία.  Ιασων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive