Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

ΔΕΥΤΕΡΗ ΗΜΕΡΑ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ. Μαύρος και σήμερα ο καπνός από την Καπέλα Σιστίνα. Αν βγεί -λέμε τώρα- ΡΟΖ καπνός τι γίνεται;


Μαύρος και σήμερα ο καπνός από την Καπέλα ΣιστίναΜαύρος είναι και πάλι ο καπνός που βγήκε σήμερα από την καμινάδα της Καπέλα Σιστίνα, όπως ακριβώς συνέβη και μετά την χθεσινοβραδινή ατελέσφορη ψηφοφορία στο κονκλάβιο των 115 καρδιναλίων. Από νωρίς και υπό βροχή- για δεύτερη συνεχή ημέρα- οι πιστοί είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία του Αγίου Πέτρου και παρακολουθούσαν με αγωνία τον συννεφιασμένο ουρανό πάνω από το Βατικανό, περιμένοντας να δουν τι χρώμα θα είναι ο καπνός που θα βγει από την καμινάδα της Καπέλα Σιστίνα.
Τελικά λίγο μετά τις 12.30 ο καπνός που βγήκε ήταν μαύρος....

Οι 115 καρδινάλιοι-εκλέκτορες έχουν κλειστεί από χθες το απόγευμα στην Καπέλα Σιστίνα και θα βγουν μόνο όταν θα έχουν εκλέξει τον νέο Ποντίφικα. Το κονκλάβιο ξεκίνησε χωρίς να υπάρχει «απόλυτο φαβορί» κάτι που σημαίνει ότι δεν είναι εύκολο να αναδειχθεί ο εκλεκτός από τις πρώτες ψηφοφορίες.
Σήμερα η μέρα τους ξεκίνησε στις 6.30 το πρωί (τοπική ώρα). Πήραν πρωϊνό στις 7.45, στην καπέλα Παολίνα και στις 9.30 ξεκίνησε η ψηφοφορία.
Για σήμερα προβλέπονται τέσσερις ψηφοφορίες. Οι δυο επόμενες θα διεξαχθούν σήμερα το απόγευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive