Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Ένας υμνητής του Χίτλερ, σύμβουλος της κυβέρνησης για την ιθαγένεια


Τους... κατάλληλους ανθρώπους στην κατάλληλη θέση τοποθετεί η κυβέρνηση Σαμαρά. Μετά τον χουντικό διευθυντή του γραμματέα της Π.Ε. της Ν.Δ., Μ. Κεφαλογιάννη, που αποκάλυψε το περιοδικό Hot Doc, τώρα αποκαλύπτεται ότι αποσπασμένος στο γραφείο του Χαρ. Αθανασίου και σύμβουλος του υπουργού αναπληρωτή Εσωτερικών για την ιθαγένεια είναι ένας υμνητής του ναζισμού και του Χίτλερ.
Ο λόγος για τον εκπαιδευτικό Ιω. Κωτούλα, ο οποίος με το ΦΕΚ υπ' αριθμόν 447 της 25ης Σεπτεμβρίου του 2012, αποσπάται στο γραφείο του υπουργού αναπληρωτή Εσωτερικών (και πρώην προέδρου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων...), Χαρ. Αθανασίου. Κατά πληροφορίες, ο κ. Κωτούλας αποτελεί τον υπ' αριθμό 1 σύμβουλο του υπουργού για την αλλαγή του νόμου περί ιθαγένειας, αλλά και εν γένει σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό ζήτημα. Ωστόσο, ο συγκεκριμένος εκπαιδευτικός, όπως φαίνεται στο έργο του “Η Άνοδος του Γ' Ράιχ”, αποτελεί υμνητή του ναζισμού.
"Μεγάλη επανάσταση ο ναζισμός"...

Μερικά αποσπάσματα από το βιβλίο του είναι χαρακτηριστικά. «Ο ναζισμός ήταν μια μεγάλη επανάσταση: εναντίον της γραφειοκρατίας, εναντίον της άνοιας, για χάρη της νεολαίας, εναντίον των περιχαρακωμένων ιεραρχιών...» αποφαίνεται ο Ιω. Κωτούλας διακηρύσσοντας την πρόθεσή του να ανασκευάσει τους «ποικίλους ιστορικούς μύθους που έχουν επικρατήσει γι' αυτό» (σ.σ.: Για την άνοδο του Γ' Ράιχ).
Ο Ιω. Κωτούλας έχει πλούσια συγγραφική δράση, παρουσία σε ιστοσελίδες και μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ ήταν και διαχειριστής ενός blog με τίτλο “Φίλοι του Αντώνη Σαμαρά”, ήδη από τότε που ο νυν πρωθυπουργός ήταν υποψήφιος πρόεδρος της Ν.Δ. Ο σύμβουλος του Χαρ. Αθανασίου έχει εξαπολύσει μύδρους κατά καιρούς εναντίον του «ιδεολογήματος της πολυπολιτισμικότητας» (sic), έχοντας γράψει και σχετικό βιβλίο (“Μετανάστευση και κυρίαρχη εθνική κουλτούρα”), ενώ στον πρόλογο του αναθεωρητικού για το ναζισμό πονήματός του, ξεκαθαρίζει: «Στο παρόν κείμενο χρησιμοποιείται πάντοτε ο όρος 'εθνικοσοσιαλισμός', όχι 'ναζισμός'».
Στο ίδιο έργο του σημειώνεται πως «ο Χίτλερ υπήρξε ικανότατος πολεμιστής... και ικανότατος ομιλητής», ότι ο Γκαίμπελς ήταν ένα από τα ικανότατα στελέχη του Εθνικοσοσιαλιστικού κόμματος», αλλά και ότι «ο Γκαίρινγκ ήταν διακεκριμένος αεροπόρος...». Στο πλαίσιο της δικής του άποψης για το Γ' Ράιχ, ο Ιω. Κωτούλας υπογραμμίζει ότι «τα γερμανικά στρατόπεδα συγκέντρωσης αποτελούσαν τμήμα της πολεμικής προσπάθειας των Γερμανών, οι οποίοι αποσκοπούσαν αρχικά να περιορίσουν τα ανεπιθύμητα στοιχεία (αιχμαλώτους πολέμου αντίπαλων κρατών, θεωρούμενες εχθρικές εθνικές και κοινωνικές μειονότητες) και κατόπιν να αξιοποιήσουν (sic) το εργατικό δυναμικό των αιχμαλώτων», ενώ σε άλλο κείμενο αθωώνει τους ναζί από κάθε πρόθεση για μαζικούς θανάτους στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Υπονοείται, δηλαδή, ότι για τους θανάτους αυτούς -και, άρα, για το Ολοκαύτωμα- δεν υπήρχε πρόθεση, αλλά οι κρατούμενοι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης στοιβάζονταν «συχνά υπό συνθήκες που προκαλούσαν μαζικούς θανάτους», όπως λέει χαρακτηριστικά.

"Να σταματήσει η απόρριψη του ναζισμού"
Σε άλλο άρθρο του ο Ιω. Κωτούλας αφήνει να εννοηθεί ότι είναι λάθος η... απόρριψη του ναζισμού. «Η πρακτική του να 'κατηγοριοποιούμε' και άρα να απορρίπτουμε τον ναζισμό πρέπει να σταματήσει, γιατί αυτό στην πραγματικότητα αντιπροσωπεύει μια φροϋδική απώθηση από την πλευρά των διανοουμένων, οι οποίοι αρνούνται να αναγνωρίσουν το τι ήταν. Άλλοι 'βάζουν στο ίδιο τσουβάλι' τον ναζισμό, τη δικτατορία, τις σφαγές, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και την τρέλα του Χίτλερ...», γράφει. Επίσης, μας πληροφορεί ότι... «τα στρατόπεδα συγκέντρωσης αποτελούσαν συνήθη και καθιερωμένη πρακτική όλων των εμπολέμων πλευρών».

"Φταίει η Αντίσταση"
Ο αναθεωρητισμός του Ιω. Κωτούλα αφορά και την Κατοχή από τους ναζί. Ο σύμβουλος του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών υπογραμμίζει ότι “στη Δύση η γερμανική κατοχή υπήρξε κατά τα πρώτα έτη μάλλον ήπια” και... ρίχνει στους αντιστασιακούς τον λίθο του αναθέματος για τις σκληρότητες των ναζί: “Η εμφάνιση των αντιστασιακών ομάδων προκάλεσε την διεξαγωγή αντιποίνων από τις αρχές κατοχής”, γράφει, και προσθέτει ότι «κατά την προέλαση του γερμανικού στρατού στην Ελλάδα δεν σημειώθηκαν έκτροπα”. “Η Λουφτβάφε είχε πραγματοποιήσει απλώς επιλεκτικούς βομβαρδισμούς, όπως εναντίον της Λάρισας, των Φαρσάλων και της Λαμίας. Σημειώθηκαν βεβαίως και παρατυπίες (sic), όπως ο βομβαρδισμός του πλωτού νοσοκομείου Αττική», τονίζει.

Χουντικός στο τιμόνι της Ν.Δ.
Η αποκάλυψη για τον αποσπασμένο στο γραφείο του Χαρ. Αθανασίου υμνητή του Χίτλερ έρχεται να προστεθεί στο πρωτοσέλιδο του περιοδικού Hot Doc, που αποκάλυπτε ότι στη θέση του του διευθυντή του γραφείου του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, Μαν. Κεφαλογιάννη, έχει διοριστεί, με εντολή Σαμαρά, ένας πατενταρισμένος χουντικός. Ο λόγος για τον Ηλ. Φιλιππακόπουλο, που είχε πλούσια δράση κατά των φοιτητών του Πολυτεχνείου την "εποχή του γύψου" και ήταν διορισμένος από τη χούντα ως πρόεδρος των φοιτητικών συλλόγων.
Στο περιοδικό δημοσιεύεται πληθώρα επιστολών του Ηλ. Φιλιππακόπουλου προς τον Παπαδόπουλο, στις οποίες ο Φιλιππακόπουλος συγχαίρει το δικτάτορα για την "Εθνοσωτήριο Επανάσταση", ενώ, ακόμη κι όταν η Ελλάδα εκδιώκεται λόγω της χούντας από το Συμβούλιο της Ευρώπης, ο νυν διευθυντής του γραφείου του γραμματέα της Π.Ε. της Ν.Δ. "πιστώνει" στον Παπαδόπουλο τη σύγκρουσή του "με τους Ευρωπαίους βαρβάρους".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive