Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Στα χέρια Πεπόνη το θέμα. Εφοριακός δέχθηκε πολιτική πίεση για μη επιβολή προστίμων και ... μετατέθηκε!


Εφοριακός δέχθηκε πολιτική πίεση για μη επιβολή προστίμωνΣυνταξιούχος εφοριακός, ο οποίος στο παρελθόν  υπηρετώντας στη ΔΟΥ ΦΑΕ Θεσσαλονίκης είχε καταλογίσει πρόστιμα και προσαυξήσεις συνολικού ύψους 25 εκατ. ευρώ σε θυγατρική εταιρεία πετρελαϊκού ομίλου για σωρεία φορολογικών παραβάσεων, καταγγέλλει ότι δέχθηκε  όχληση από πρώην υφυπουργό Οικονομικών, προκειμένου να μην επιβάλει τα πρόστιμα.
Όπως ισχυρίστηκε ο ίδιος, η μη συμμόρφωσή του στις υποδείξεις που δέχθηκε, είχε ως αποτέλεσμα να μετατεθεί από τη συγκεκριμένη ΦΑΕ.
Ο ίδιος υποστήριξε ότι το πρόστιμο τελικά μειώθηκε σε 2 εκατ. ευρώ, η επιχείρηση πήρε ΚΑΙ επιστροφή φόρου 6,5 εκατ. ευρώ...
και η υπόθεση έκλεισε.
Τον περασμένο Νοέμβριο κι αφού συνταξιοδοτήθηκε έκανε αναφορά για την υπόθεση στον οικονομικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη κι εκείνος με τη σειρά του τη διαβίβασε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης από την οποία διατάχθηκε έρευνα προκειμένου να ελεγχθεί η καταγγελία και να αποδοθούν στα εμπλεκόμενα πρόσωπα (σ.σ. συναδέλφους του καταγγέλλοντα) οι ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες. Σε ό,τι αφορά την καταγγελθείσα πολιτική όχληση, τα στοιχεία της δικογραφίας διαβιβάστηκαν στον Γρ. Πεπόνη για να εξεταστεί εάν ο φάκελος διαβιβαστεί στη Βουλή
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive