Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ. Στην βαλίτσα της έχει το Ίμραλι και όχι βίζα


Η πρωθυπουργός της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ που αρχίζει το Σάββατο την επίσκεψη της στην Τουρκία, δεν αναμένεται να δώσει ελπίδες στην Άγκυρα για το θέμα της εξαίρεσης από το καθεστώς βίζας που η Τουρκία προτίθεται..
να θέσει. Η Μέρκελ απέναντι στην κριτική που της ασκείται στο θέμα αυτό και από τον πολιτικό και από τον επιχειρηματικό κόσμο θα αρκεστεί να απαντήσει πως ¨Για το θέμα αυτό συνεχίζονται οι συναντήσεις στις Βρυξέλλες μεταξύ Τουρκίας και της Επιτροπής της Ε.Ε.¨. Επίσης αναμένεται να ανακοινώσει την στήριξη της στην διαδικασία του Ίμραλι
ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟ ΙΜΡΑΛΙ
Η Μέρκελ θα αναφέρει τις κοινές με την Τουρκία απόψεις της για το θέμα της Συρίας, ενώ για τις σχέσεις με το Ισραήλ, θα αναφέρει πως ¨Η Γερμανία πιστεύει πως οι δύο χώρες διαθέτουν την βούληση να άρουν τα προβλήματα¨ και θα δώσει μήνυμα για την εξομάλυνση των ισραηλινοτουρκικών σχέσεων. Θα αναφέρει πως στο θέμα του αγώνα κατά του ΠΚΚ πράττει τα δέοντα εντός του νομικού πλαισίου και θα εκφράσει την στήριξη της στην διαδικασία του Ίμραλι.
Το βράδυ στην Καππαδοκία
Η Μέρκελ αντί της Άγκυρας προτίμησε να μείνει την μία της βραδιά στην Τουρκία, στην Καππαδοκία. Γερμανικές πηγές ανέφεραν πως για λόγους ασφαλείας, λεπτομέρειες της επίσκεψης, θα αποσαφηνιστούν κατά την διάρκεια της. Πρώτη στάση της Μέρκελ θα είναι η συνάντηση της με Γερμανούς στρατιώτες που υπηρετούν στο Καχραμάνμαράς για τους πυραύλους Πάτριοτ. Μετά θεώρησε σωστό να μείνει στην ιερή για τους χριστιανούς Καππαδοκία. Θα μείνει στο Γκιόρεμε (σημ μεταφρ : Κόραμα), θα επισκεφτεί την Δευτέρα εκκλησίες και άλλους ιερούς χώρους και έπειτα θα πάει στην Άγκυρα.
ΠΡΩΤΑ ΣΤΟ ΜΑΥΣΩΛΕΙΟ ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ ΣΤΟΝ ΓΚΙΟΥΛ
Η επίσημη επίσκεψη της Μέρκελ θα αρχίσει με επίσκεψη στο μαυσωλείο του Κεμάλ. Μετά θα γίνει δεκτή από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Αμπντουλλάχ Γκιούλ και ύστερα θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Ερντογάν. Μετά από την κατά μόνας συνάντηση των δύο πρωθυπουργών και των επιτροπών, θα συναντηθεί με εκπροσώπους του τουρκικού και γερμανικού επιχειρηματικού κόσμου. Θα παρακαθίσει σε δείπνο που θα παραθέσει προς τιμήν της ο Ερντογάν και αργότερα θα αποχωρήσει από την Τουρκία.
 Εφ. Χουριέτ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive