Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

ΣΤΑΣΗ ΑΝΑΜΟΝΗΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ. Αναμμένες μηχανές για τα τρακτέρ σε όλη τη χώρα


Αναμμένες μηχανές για τα τρακτέρ σε όλη τη χώρα
Να αιφνιδιάσουν τους αστυνομικούς, οι οποίοι τους απέκλεισαν την πρόσβαση στην ΠΑΘΕ και δεν επέτρεψαν στα τρακτέρ να εξέλθουν στον κεντρικό δρόμο Αθήνας - Θεσσαλονίκης, επιλέγουν τώρα οι  αγρότες του Θεσσαλικού Κάμπου, που παρέταξαν εκατοντάδες τρακτέρ στον κόμβο της Νίκαιας. Η Αστυνομία έστησε κλούβες κάθετα στο οδόστρωμα στην έξοδο προς την ΠΑΘΕ...
και κράτησε χθες το μεσημέρι τα τρακτέρ στην παλιά εθνική οδό, σε απόσταση 100 μέτρων από την έξοδο της Νίκαιας, ενώ όλη τη μέρα στο σημείο παρέμεινε εισαγγελέας από τη Λάρισα, που ενημέρωνε τη συντονιστική επιτροπή των αγροτών ότι δεν επιτρέπεται η κατάληψη οδοστρώματος. Στις τάξεις των «κόκκινων» αγροτοσυνδικαλιστών επικρατεί προβληματισμός, καθώς η δύναμη των τρακτέρ που συγκεντρώθηκε από το Θεσσαλικό Κάμπο δεν κρίνεται επαρκής για πιο δυναμικές κινητοποιήσεις και προσανατολίζονται στο να αποχωρήσουν από το σημείο και να παραταχθούν σε άλλα κομβικά σημεία του οδικού δικτύου, ανά περιοχή.
Την ίδια στιγμή, οι ροδακινοπαραγωγοί της Ημαθίας παραμένουν με 270 τρακτέρ στον κόμβο της Κουλούρας, χωρίς να εμποδίζουν την κυκλοφορία. Οι όποιες αποφάσεις της συντονιστικής τους επιτροπής θα ληφθούν αύριο, μετά την ολοκλήρωση των επαφών που έχει αντιπροσωπία τους στην Αθήνα με τους πολιτικούς αρχηγούς. Στάση αναμονής τηρούν και οι εκπρόσωποι των αγροτών από άλλες περιοχές της χώρας.
Τέλος, αγρότες και κτηνοτρόφοι από την Ορεστιάδα θα βγουν στους δρόμους την ερχόμενη Τρίτη 5 Φεβρουαρίου, διαμαρτυρόμενοι για τη μείωση του εισοδήματός τους, ενώ ταυτόχρονα αυξάνεται το κόστος παραγωγής. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της ΠΑΣΕΓΕΣ, η συνολική επιβάρυνση των αγροτών από τις περικοπές για το 2013 ανέρχεται σε 1.070 εκατ. ευρώ.
Τα κόμματα 
Οι αγροτικές κινητοποιήσεις απασχόλησαν τα κόμματα, με τον ΣΥΡΙΖΑ να δηλώνει ότι «βρίσκεται στο πλευρό των αγροτών και θα δώσει όλες του τις δυνάμεις ώστε το αγροτικό κίνημα ενωτικά και μαχητικά... να σταματήσει την καταστροφή και να ανοίξει τον δρόμο της ελπίδας, της αξιοπρέπειας και της κοινωνικής αλληλεγγύης».
«Τα προβλήματα των αγροτών είναι υπαρκτά και θα πρέπει να αντιμετωπιστούν», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ., μετά τις διαδοχικές συναντήσεις που είχε με τον πρόεδρο της ΠΑΣΕΓΕΣ Τζανέτο Καραμίχα και με αντιπροσωπία αγροτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive