Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

«Ρήτρα Εξισορρόπησης»: Το απόλυτο τέλος της Ελλάδας. Έλεγε αλήθεια ο Σαμαράς ότι είναι τα τελευταία μέτρα!


Την πλήρη αποικιοποίηση της χώρας, με έναν οικονομικό εκβιασμό που όμοιός του δεν θα έχει υπάρξει ποτέ σε ευρωπαϊκή χώρα, θα βιώσει εφεξής η Ελλάδα από τους ξένους δανειστές, οι οποίοι θα επιβάλλουν μέτρα πλήρους εξαθλίωσης, προκειμένου να πούνε το Ο.Κ. για την καθυστερημένη δόση. Από προχθές χθες το βράδυ είχε κυκλοφορήσει σαν φημολογία, αλλά τώρα επιβεβαιώνεται, (αυτό που κατά βάση η Γερμανία πρότεινε στο ΔΝΤ και αυτό συμφώνησε) ότι πρέπει να εισαχθεί η επαίσχυντη «ρήτρα εξισορρόπησης», βάσει της οποίας η Τρόϊκα, χωρίς την προέγκριση του ελληνικού Κοινοβουλίου θα επιβάλλει προσθετικά εισπρακτικά μέτρα διοικητικής μορφής, (φόρους, μειώσεις μισθών και συντάξεων κ.ά.), αν τα ήδη πρωτοφανή και ουσιαστικά ανεφάρμοστα μέτρα που ψηφίστηκαν με την αναιμική πλειοψηφία των 153 βουλευτών, εκτροχιαστούν. 
Το μόνο βέβαιο, φυσικά, είναι ότι θα εκτροχιαστούν, αφού είναι αδύνατον σε μια οικονομία κατεστραμμένη...

να εισπραχθούν οι φόροι που απαιτούνται.Ανά μήνα λοιπόν η Τρόϊκα θα αποφασίζει αν πρέπει να ενεργοποιηθεί η «ρήτρα εξισορρόπησης» και όσα τους λείπουν, τόσα λεφτά θα παίρνει!
Με αυτή την έννοια, ο Α. Σαμαράς έλεγε μια συγκαλυμμένη αλήθεια όταν είπε ότι «Αυτά είναι τα τελευταία μέτρα που επιβάλλουμε», για τον απλό λόγο ότι από εδώ και εμπρός τα μέτρα θα τα επιβάλλει απ' ευθείας η Τρόϊκα!
Και όλα αυτά για να δοθεί η δόση των 31,5 δισ. ευρώ, ή η 
mega-δόση των 44 δις. ευρώ στους ... τραπεζίτες. Χθες ο οικονομολόγος καθηγητής Κώστας Λαπαβίτσας, μιλώντας στην εκπομπή «Φάκελοι» στο ΣΚΑΪ, είπε ότι «Καμία ρευστότητα δεν θα πέσει στην αγορά. Τα λεφτά της δόσης ή των δόσεων θα πάνε απ' ευθείας στις τράπεζες και στους δανειστές.» .
Για να πάρουν λοιπόν οι τράπεζες τα λεφτά, εκχώρησαν οι κυβερνώντες και τυπικά την εθνική κυριαρχία και βέβαια το ερώτημα είναι για πόσο καιρό ακόμα θα ανεχόμαστε αυτή την τρομοκρατία περί δήθεν «εξόδου από το ευρώ, χρεοκοπίας ή ότι θα γυρίσουμε 50 χρόνια πίσω», στο όνομα εκχώρησης των εθνικών εξουσιών και της εξαθλίωσης των Ελλήνων πολιτών.
Φαντασθείτε χωρίς το χαμηλό, έστω, εμπόδιο της Βουλής, την Τρόϊκα να εφαρμόζει κατά το δοκούν νέα μέτρα, με την άνεση της διοικητικής εξουσίας που θα έχει, επειδή τα προηγούμενα μέτρα που η ίδια έχει ζητήσει, θα έχουν αποτύχει.
Πόσο καιρό θα μείνει όρθια, όχι μόνον η κυβέρνηση, αλλά και η ίδια η χώρα;
Βέβαια, μας κοροϊδεύουν ότι θα υπάρξει και «
bonus» αν ξεπεράσουμε τους στόχους των μέτρων, αλλά ποιος πιστεύει ότι μπορεί να υπάρξει μια τέτοια θετική εξέλιξη, από την στιγμή που είναι πρακτικά αδύνατο να εφαρμοστούν αυτά τα μέτρα, διότι ο λαός «στέγνωσε»;
Το όλο ζήτημα θα έχει διασφαλιστεί και με την υπογραφή της υποτελούς κυβέρνησης πριν ληφθεί η δόση, όποτε και αν ληφθεί (τώρα που έμαθαν να υπογράφουν, δεν κρατιούνται...). Για τον λόγο αυτό εκβιάζουν οι ξένοι και για τον λόγο αυτό δείχνει τώρα ... 
large
 ο Σόϊμπλε και μιλά για «τριπλή δόση». Αφού αυτοί θα έχουν το ταμείο και αυτοί «το μαχαίρι και το πεπόνι», γιατί να μην δώσουν την δόση στους τραπεζίτες, εγχώριους και ξένους;
Εσύ ελληνικέ λαέ, τί λες για όλα αυτά; Τί είπες; Δεν άκουσα...
 
Απλός Έλληνας πολίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive