Στην Αθήνα και συγκεκριμένα σε αίθουσα του πολεμικού Μουσείου, έγινε η τελετή των αποκαλυπτηρίων του ανδριάντα του ήρωα της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, Σουλιώτη Οπλαρχηγού Μάρκου Μπότσαρη.
Παραβρέθηκαν τιμητικά ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχάλης Κωσταράκος, μαζί με τον Αρχηγό ΓΕΑ Αντιπτέραρχο...
Αντώνη Τσαντηράκη, τον Υπαρχηγό ΓΕΕΘΑ Αντιναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη, ΠΝ, τον Αρχηγό Στόλου Αντιναύαρχο Κωνσταντίνο Μαζαράκη - Αινιάν, ΠΝ και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες.
Επίσης στα αποκαλυπτήρια παραβρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους απόγονοι των Μποτσαραίων και των Τζαβελλαίων.
Η τελετή πραγματοποιήθηκε χθες 16-10-2012 στο χώρο του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών, όπου και θα βρίσκεται πλέον μόνιμα ο ανδριάντας, ο οποίος αποτελεί δωρεά του Δημήτρη Τάσσιου (Jim Tassio) και φιλοτεχνήθηκε από τον γλύπτη Νικόλαο Κοτζιαμάνη.
Ο αετός του Σουλίου, Μάρκος Μπότσαρης, θα ατενίζει την Αττική γη σφίγγοντας τα όπλα του, αλλά και τα δόντια του για το σήμερα...Ο απλός Έλληνας πολίτης
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.