Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Φόβος και Τρόμος από τους Ρομά στο ΑΤΕΙ Αιγίου για τις φοιτήτριες


Τρόμος από τους Ρομά στο ΑΤΕΙ Αιγίου για τις φοιτήτριες
Υπό το φόβο της παρενόχλησης Ρομά που κυκλοφορούν στην περιοχή, ζουν καθημερινά οι φοιτητές και κυρίως οι φοιτήτριες των δύο σχολών του ΑΤΕΙ Αιγίου, καθώς όπως καταγγέλλουν, βρίσκονται αντιμέτωποι αρκετά συχνά με ανθρώπους της συγκεκριμένης κοινωνικής ομάδας, που τους κάνουν προκλητικές χειρονομίες και βρίζουν χυδαία. ...

"Εκμεταλλεύονται το γεγονός πως εδώ ζούμε μόνες μας και τρομάζουμε να πάμε και να φύγουμε από τις σχολές μας" τόνισε μιλώντας στο filodimos.gr μία φοιτήτρια που διατηρεί την ανωνυμία της. "Περιμένουν απέξω και μας φωνάζουν ακατονόμαστες φράσεις, μάς κάνουν χειρονομίες προσβλητικές και είναι λογικό να νιώθουμε απειλή. Αν δεν μείνουν σε αυτά και προχωρήσουν σε κάτι άλλο; Τι θα κάνουμε; Ποιος θα μας προστατεύσει;" συμπληρώνει η 20χρονη κοπέλα.

Παράλληλα, η ίδια και οι φίλες της αναφέρουν πως προχώρησαν σε καταγγελία στο αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα και αποτέλεσμα μέχρι τώρα δεν είδαν. "Δεν θα ενδιαφερθεί κανένας για μας και την ασφάλειά μας;" λέει μια από τις κοπέλες, που θυμάται με νοσταλγία την ημέρα που έμαθε πως πέρασε στο Αίγιο. "Είναι μια πανέμορφη πόλη και το ΤΕΙ βρίσκεται σε ένα σημείο αξιοζήλευτο, δίπλα στη θάλασσα. Όταν πρωτοήρθα ενθουσιάστηκα. Πού να ήξερα τι με περίμενε!" τονίζει. (πηγη)

Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε πως αυτό το περιστατικό σαν Χρυσή Αυγή δεν μας εκπλήσει καθόλου, δεχόμαστε σχεδόν σε καθημερινη βάση τηλεφωνήματα απο απελπισμένους συμπολίτες μας που ζητούν τη βοήθειά μας για να αντιμετωπίσουν αυτά τα υπάνθρωπα κτήνη που απειλούν ζωές και καταστρέφουν περιουσίες. 

Η κατάσταση στο Αίγιο πραγματικά είναι Χαοτική. Οι Ρομά γυρίζουν στους δρόμους με τα ακριβά τους αυτοκίνητα προκαλώντας τους πολίτες με τις ιλιγγιώδης ταχύτητες που αναπτύσουν ακόμα και σε γειτονιές που παίζουν μικρά παιδιά. Το παράνομο εμπόριο καθώς και το εμπόριο ναρκωτικών είναι για αυτούς τρόπος ζωής. Η Αστυνομία και το κράτος ως συνήθως για άλλη μια φορά είναι απόντες και κανείς δεν ελέγχει την παραβατική τους συμπεριφορά . Η τοπική κοινωνία ειναι ανάστατη και εξιαγρωμένη καθώς θύματα ληστείας πέφτουν πολλές φορές ακόμα και ηλικιωμένα άτομα καθώς καθιστούν εύκολη λεία. 

Επιτελείο της Τ.Ο. Αιγίου έχει επισκεφτεί αρκετές φορές το τοπικό αστυνομικό τμήμα και έχει καταγγείλει τα περιστατικά, ζητώντας να ληφθούν άμεσα μέτρα για την προστασία τον πολιτών απο τους Ρομά. Δυστυχώς η κατάσταση δεν λέει να αλλάξει. Έστω και αυτούς τους λίγους που συλαμβάνει η αστυνομία τους ''αθωώνει'' αργότερα η δικαιοσύνη. Σε αυτόν το τόπο τελικά όλοι έχουν δικαιώματα εκτός των Ελλήνων!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive