Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δικαστής μήνυσε εισαγγελέα για τις κινητοποιήσεις!

dikastikiaithousaΜπορεί οι δικαστές και οι εισαγγελείς να αποφάσισαν την παράταση των πανελλαδικών κινητοποιήσεών τους έως τις 20 Οκτωβρίου όμως φαίνεται ότι το μέτωπό τους δεν είναι και τόσο αρραγές. Αυτό έγινε εμφανές όχι μόνο από την έκτακτη γενική συνέλευση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Εφετείου Αθηνών το Σάββατο αλλά και από ένα περιστατικό που αποκαλύπτει σήμερα το diktionews.gr. Στη γενική συνέλευση της Ένωσης, αρχικά, η εισήγηση ήταν για αποχή έως και τις 6 Οκτωβρίου και «μετά βλέπουμε». Η πρόταση αυτή όμως ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από μερίδα δικαστικών και εισαγγελέων και τελικά αποφασίστηκε ότι έως τις 20 Οκτωβρίου οι δικαστές θα κατεβαίνουν από τις έδρες των δικαστηρίων από τις 10.00...
(σημειωτέον ότι το ωράριο έδρας ξεκινά στις 9 το πρωί) έως το τέλος του ωραρίου (15.00), ενώ το ίδιο χρονικό διάστημα αναστέλλονται και οι δημοσιεύσεις αποφάσεων!
Η αντίδραση μεγάλου αριθμού δικαστών όμως για την απόφαση αυτή των γενικής συνέλευσής τους είναι έντονη. Άλλωστε με τον ίδιο τρόπο δικαστικοί και εισαγγελείς αντιδρούν από τις 17 Σεπτεμβρίου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη δρομολογούμενη νέα περικοπή στις αποδοχές τους.
Το περιστατικό που αποκαλύπτει σήμερα το diktionews.gr αποδεικνύει ότι οι λειτουργοί της Θέμιδας κάθε άλλο παρά έχουν καταλήξει στον τρόπο με τον οποίο θα κινηθούν στο επόμενο χρονικό διάστημα ενώ στις τάξεις τους «βασιλεύει» ο προβληματισμός – αν όχι ο σκεπτικισμός - για τη συνταγματικότητα ή μη των κινητοποιήσεών τους.
Πριν από λίγες ημέρες και κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης Πλημμελειοδικείου στον Πειραιά μόλις έφτασε 10 το πρωί η εισαγγελέας σηκώθηκε από τη θέση της και δήλωσε ότι σταματά να συμμετέχει στην εκδίκαση της υπόθεσης που βρισκόταν σε εξέλιξη σεβόμενη την απόφαση του συνδικαλιστικού της οργάνου.
Ο πρόεδρος της έδρας εξεμάνη λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν είναι σωτά πράγματα αυτά» και ζήτησε από την εισαγγελέα να παραμείνει στη θέση της. Αυτή αρνήθηκε και πάλι και τότε ο πρόεδρος κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά σε βάρος της.
Όπως είναι φυσικό το περιστατικό αυτό το οποίο έγινε γνωστό και συζητήθηκε ευρέως στη γενική συνέλευση του Σαββάτου θορύβησε πολλούς δικαστικούς για τη νομιμότητα των κινητοποιήσεών τους. Οπότε αναμένεται συνέχεια όχι μόνο επί των δικαστικών αιθουσών!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive