Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Σιγά – σιγά, μη σκίσετε κάνα καλσόν! Του Σπύρου Ριζόπουλου

Σε μια σκηνή της ταινίας « Ο Άρχοντας των Δακτυλιδιών» τα δέντρα του δάσους συνεδριάζουν ενόψει επικείμενων απειλών. Συμφωνούν ότι το θέμα πρέπει να συζητηθεί και να ληφθούν αποφάσεις στην επόμενη συνεδρίαση. Αλλά αυτή είναι προγραμματισμένη να γίνει σε 100 χρόνια!!!
Νομίζω πως αυτή η χαρακτηριστική σκηνή αποδίδει με τον πιο παραστατικό τρόπο τα συμβαίνοντα σήμερα στην Ευρώπη. Ενώ κάποιοι αναλαμβάνουν το ρόλο του «λαγού» και βγαίνουν για να θέσουν επιτακτικά ζητήματα, οι ρυθμοί των αποφάσεων είναι όμοιοι με της χελώνας. Το έργο το έχουμε δει πολλές φορές. Σε ένα κόσμο που τρέχει με ασύλληπτες ταχύτητες η Ευρώπη επιφυλάσσει στον εαυτό της το προνόμιο να αποφασίζει με το πάσο της, γεγονός που την θέτει συνήθως «εκτός τόπου και χρόνου», μέσα στο παγκόσμιο σύστημα..
ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive