Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Αυτή είναι η αλήθεια για την ποινική δίωξη του Τζαβέντ Ασλάμ: Δεν υπάρχει αθώωση του από τον Άρειο Πάγο



AΠΟ:http://www. eglimatikotita.gr/ 2012/09/blog-post_7948.html
Ο Άρειος Πάγος αποφάσισε την μη έκδοση του, για να δικαστεί στο Πακιστάν με τις κατηγορίες για συμμετοχή σε παράνομη διακίνηση προσώπων επ αμοιβή, επειδή η Ελλάδα δεν έχει υπογράψει σύμβαση για την έκδοση εγκληματιών με το Πακιστάν και όχι γιατί είναι αθώος όπως ο ίδιος δηλώνει.
Τον Ιανουάριο του 2007 το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών είχε απορρίψει ομόφωνα το αίτημα των πακιστανικών αρχών για την έκδοση του Τζαβέντ Ασλάμ, εκτιμώντας ότι δεν στοιχειοθετείται η κατηγορία που του αποδόθηκε για συμμετοχή σε παράνομη διακίνηση προσώπων επ αμοιβή και ειδικά διακίνηση προσώπων από το Πακιστάν στην Ελλάδα. Στη συνέχεια, η Εισαγγελία Εφετών άσκησε έφεση κατά του βουλεύματος ...

που δεν επέτρεψε την έκδοση του Τζαβέντ Ασλάμ στις πακιστανικές αρχές και έτσι η έφεση συζητήθηκε ...στον Αρειο Πάγο. Ο κ. Μακρής πρότεινε να απορριφθεί η έφεση λόγω αμφιβολιών, καθώς κρίνει ότι δεν πρέπει να είναι βάσιμες οι κατηγορίες εις βάρος του Πακιστανού, αφού υπάρχει μάλιστα για την υπόθεση αυτή αθωωτική απόφαση από τα ελληνικά δικαστήρια.

Την απόφαση, με πλειοψηφία τριών έναντι δύο, να μην εκδοθεί τελικά στο Πακιστάν έλαβε την Παρασκευή (11/5/07) το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου για τον πρόεδρο της πακιστανικής κοινότητας στην Ελλάδα, Τζαβέντ Ασλάμ. Το Ποινικό Τμήμα δέχθηκε την εισήγηση του αντεισαγγελέα Φ. Μακρή όχι όμως για την αθώωση του, αλλά γιατί δεν έχει υπογραφεί σύμβαση μεταξύ Ελλάδος και Πακιστάν ή άλλη διεθνής σύμβαση για την έκδοση εγκληματιών και σύμφωνα με τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας δεν μπορεί να εκδοθεί. Τούτων δοθέντων, ο Άρειος Πάγος απέρριψε το αίτημα των πακιστανικών αρχών για την έκδοση του Ασλάμ. Με αυτή λοιπόν την απόφαση στα χέρια ο Ασλάμ περιφέρεται από κανάλι σε κανάλι και από διαδήλωση σε διαδήλωση, οργανώνει τάγματα ασφαλείας κατά ομοεθνών του και απειλεί με πόλεμο τους Έλληνες. Τέλος να ενημερώσω τον Ασλάμ και κάθε ενδιαφερόμενο πως σε περίπτωση που τελικά η Ελλάδα υπογράψει την σύμβαση με το Πακιστάν, (από όσο γνωρίζω είναι στα σκαριά μια τέτοια κίνηση, όχι για τον Ασλάμ αλλά λόγω της πολυκοσμίας στις φυλακές) και ζητηθεί να τους τον στείλουμε να δικαστεί στη χώρα του, το μόνο σίγουρο είναι πως αυτή τη φορά δεν θα την γλυτώσει με κολπάκια του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Κατά τη συζήτηση της υπόθεσης στο Ανώτατο Δικαστήριο παρέστη ο πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέκος Αλαβάνος, ενώ ως μάρτυρες υπεράσπισης κατέθεσαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Α.Μουσιώτης και του ΚΚΕ Στ.Κόρακας, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αθηνών, Γ.Φελώνης και ο Ι.Σιφακάκης. Οι μάρτυρες υπεράσπισης υποστήριξαν ότι είναι πολιτική η δίωξη σε βάρος του Τζαβέντ Ασλάμ και, σε περίπτωση που εκδοθεί στο Πακιστάν, δεν θα έχει δίκαιη δίκη. Να σημειωθεί πως έξω από το κτίριο του Αρείου Πάγου είχε συγκεντρωθεί μικρή ομάδα ατόμων της συμμαχίας «Σταματήστε τον Πόλεμο» με αρχηγό ποιον άλλον τον Π.Κωνσταντίνου.

2 σχόλια:

  1. Αργύρη δεν κάνει κόπο να βαλεις την πηγή..Εκτός κι αν μας έχεις άχτι και δεν μας προτείνεις πια.
    eglimatikotita.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κώστα μου μη λες τέτοια πράγματα, είσαι απ τους λίγους που αξίζουν εκτίμησης και φιλίας. Εγω προσωπικά χαίρομαι να σε έχω φίλο.Η μη αναγραφή οφείλεται σίγουρα σε λάθος συνεργάτη μας, αν δεις στο google το άρθρο είναι σε δεκάδες blog, απο που το πήρε δεν ξέρω. Πάντως ... επιδιορθώθηκε. Καλή συνέχεια φίλε μου και ΚΑΛΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ που ΕΡΧΟΝΤΑΙ !
    ΑΡΓΥΡΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive