Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

«Ο Πόρος και η Τροιζήνα» σε διεθνή προβολή - Εκθεση με διεθνείς προεκτάσεις


        
3-9-2006 ταβέρνα Φώτη
       Μεταξά, η Τζιάννα  με τους δημοσιογράφους  Δώρα  Παπαφράγκου, Σπύρο Μεταξά και τον αντιδήμαρχο
      Τροιζηνίας  Βαγγέλη Καράμπαμπα. "Φωτογράφος", ο έτερος της παρέας δημοσιογράφος Βασίλης Κουτουζής.
«Ο Πόρος και η Τροιζήνα» είναι ο τίτλος της έκθεσης της  καλής μας φίλης Ιταλίδας ζωγράφου GiannaPaola Cuneo που θα παρουσιάσει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Πόρου «ΠΟΡΙΩΤΙΣΣΑ» με τη συνδρομή του δήμου Πόρου, στο πλαίσιο του ετήσιου κύκλου θερινών εκδηλώσεών του «Γιορτή της Λεμονιάς» από 21 έως 31 Ιουλίου 2012....

      Η Ιταλίδα ζωγράφος γνωστή εδώ και πολλά χρόνια για την ελληνικότητά της, αυτή την φορά αναφέρεται εικαστικά στον Πόρο και την Τροιζήνα. Η ελληνική μυθολογία και η ιστορία της αρχαιότητας επηρέασαν την G.PCuneo στα λάδια και τα σχέδια που παρουσιάζει στην έκθεσή της. Η ίδια δηλώνει ικανοποιημένη για την δουλειά της και λέει ότι αυτή απαντάει απόλυτα στους δυο βασικούς άξονες που είχε θέσει εδώ και καιρό για την παρουσίαση μιας  προσωπικής έκθεσής της στην Ελλάδα.
     Ο πρώτος είναι να δείξει έμπρακτα με την τέχνη της, την αγάπη της για την χώρα μας, κι αυτή τη φορά για την συγκεκριμένη περιοχή του Πόρου και της Τροιζήνας.
     Ο δεύτερος άξονας είναι ο ελάχιστος φόρος τιμής στη μνήμη του δασκάλου της, του διάσημου κριτικού, ελληνικής καταγωγής Christian Zervos, του θεωρούμενου σήμερα και σύγχρονου φιλόσοφου τέχνης, του οποίου το έργο, 42 χρόνια μετά το θάνατό του στο Παρίσι, παραμένει άγνωστο στο ευρύ κοινό της πατρίδας του.
      Μετά τον Πόρο, όπως μας είπε η  φίλη μας  Gianna, η έκθεση  θα μεταφερθεί στην Ιταλία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
      Γι αυτό  και η  Έκθεση «Ο Πόρος και η Τροιζήνα» της Gianna Paola Cuneo έχει και έναν υπέρτιτλο τον οποίον έχουν επιδοκιμάσει  με τις υπογραφές τους, πολλοί Ευρωπαίοι από τους χώρους της τέχνης, των γραμμάτων και της πολιτικής.
       Ο υπέρτιτλος αυτός απευθύνεται στους Ευρωπαίους και είναι: «Ευρώπη λέξη ελληνική. Η Ευρώπη και ολόκληρος ο κόσμος χρωστούν στην Ελλάδα περισσότερα από 2000 χρόνια πολιτισμού και τέχνης.  Γι’ αυτό πρέπει να κρατήσουμε την Ελλάδα στην Ευρώπη, κάνοντας ακόμη και συμψηφισμό των χρεών της με τον πολιτισμό που της οφείλουμε».
        Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν στις 21 Ιουλίου, ημέρα Σάββατο, στις 20:30 στο πολιτιστικό κέντρο του δήμου (κτήριο Συγγρού).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive