Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Τελικά Κάρολε θα μας κρατάς επί πολύ σε αγωνία;


Μηνύματα επί μηνυμάτων, απαντήσεις επί απαντήσεων, επισημάνσεις επί επισημάνσεων και αποτέλεσμα μηδέν. Όλοι σπάμε τα κεφάλια μας να λύσουμε τον γρίφο: είναι χαλκευμένο ή όχι το non paper που παρέδωσε ο Παπούλιας στους πολιτικούς Αρχηγούς εντός φακέλου; [σημειώστε το «εντός φακέλου»]. Αδυνατώ να πιστέψω ότι ο Πρόεδρος έδωσε μία φωτοτυπία εκτός φακέλου. Σίγουρα δε η φωτοτυπία που παρέδωσε δεν έφερε τηλεομοιοτυπικές ενδείξεις, αφού ο Καμμένος φέρεται ότι το παρέδωσε στον Πρόεδρο και δεν του το έστειλε τηλεομοιοτυπικώς. Επίσης, ουδείς Αρχηγός δήλωσε... ότι έλαβε το κείμενο τηλεομοιοτυπικώς. Μάλιστα, βουλευτής της Χρυσής Αυγής, κ.Λαγός, δήλωσε στον κ.Τράγκα [Extra3] ότι η παράδοση του φακέλου με το εν λόγω nonpaper στον Ν. Μιχαλολιάκο, έγινε ενώπιόν του...
Συμπέρασμα πρώτο: το κείμενο που κράδαινε προχθες βράδυ ο ρεπόρτερ της ΝΔ στη Στάη και έφερε τηλεομοιοτυπικές ενδείξεις δεν προέρχεται από τον Καμμένο, αλλά σίγουρα το διένεμε ο Παπούλιας (ή κάποιος ...από την Προεδρεία της Δημοκρατείας).
Παραμένει, λοιπόν, το ερώτημα «ποιος έδωσε αυτό το έγγραφο στον Πρόεδρο;».
Ο Καμμένος διαψεύδει ότι έδωσε ποτέ στον Πρόεδρο 
non paper με τέτοιο περιεχόμενο [Plan B κ.λπ.] και δηλώνει ότι ο Κουΐκ έστειλε ηλεκτρονικώς στον Πρόεδρο μόνον τις 7 θέσεις του κόμματός του, άρα μία σελίδα εικάζω. Επίσης, καταγγέλλει ότι ο Διευθυντής τού γραφείου τού Παπούλια, κ. Μπίτσιος είπε στον Καμμένο ότι το εν λόγω κωλόχαρτο δεν προέρχεται από την Προεδρεία, για να τηλεφωνήσει μετά μία ώρα ο Μπίτσιος και να πει στον Καμμένο ότι το επίμαχο μπακαλόχαρτο το έδωσε στον Μπίτσιο ο ...Πρόεδρος. Ο Μπίτσιος δεν έχει διαψεύσει τον Καμμένο, εισέτι...
Συμπέρασμα δεύτερο: το 
non paper κυκλοφορούσε ανέτως εντός του Προεδρικού Μεγάρου και δόθηκε στους πολιτικούς Αρχηγούς από τον ίδιο τον Πρόεδρο.
Χθες, στη διάρκεια της σύσκεψης των πολιτικών Αρχηγών, ο Σαμαράς αναφέρθηκε στο 
Plan B του Καμμένου, το περιλαμβανόμενο στο επίμαχο non paper, για να λάβει την άμεση απάντηση του Καμμένου ότι Plan B δεν υπάρχει. Τότε ο Σαμαράς εστράφη προς τον Παπούλια και του ζήτησε να ξεκαθαρίσει το ζήτημα. Ο Κάρολος είπε: «Θα εκδοθεί επίσημη ανακοίνωση». Έτσι, δεν έγινε συζήτηση για Plan B, αλλά για αμιγή κυβέρνηση Ανεξάρτητων Ελλήνων με στήριξη ΝΔ-ΠΑΣΟΚ επί τη βάσει των 7 σημείων Καμμένου.
Συμπέρασμα: για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα που προσβάλλει τον Αρχηγό ενός κόμματος και τον εκθέτει στα μάτια τού λαού, των ψηφοφόρων του και των άλλων πολιτικών Αρχηγών, ο Πρόεδρος προκαλείται να πει την κατ’ αυτόν αλήθεια, αλλά εκείνος δεν προχωρεί σε άμεση διάλυση του νέφους που έχει δημιουργηθεί και κλείνει τη συζήτητη με το βολικό «θα εκδοθεί σχετική ανακοίνωση». Τόσο δύσκολο ήταν να πει επί τόπου ότι το κωλόχαρτο αυτό του το παρέδωσε ο παριστάμενος Καμμένος, ώστε να γίνει καταγραφή της δήλωσης στα πρακτικά; Τι φοβήθηκε; Μήπως γίνει λαμπόγυαλο το Προεδρικό Μέγαρο ή μήπως ξεβρακώσει τον ...Σαμαρά; Ας σημειωθεί ότι ουδείς των άλλων παρισταμένων Αρχηγών ανέφερε το παραμικρό για το εν λόγω 
non paper.
Έχω υπόψη μου και την μετέπειτα ανακοίνωση της Προεδρίας, αλλά την πετάω στον κάλαθο των αχρήστων. Στην δικαστηριακή πρακτική και στην καθημερινή ζωή λέμε ότι η πρώτη αυθόρμητη αντίδραση αποτυπώνει την αλήθεια. Κάθε επόμενη αποτελεί προσπάθεια συγκάλυψης της αλήθειας δι’ ανασκευής της πρώτης.
Επειδή, λοιπόν, ο λόγος περί μπακαλόχαρτων, η τετράγωνη λογική του μπακάλη, την οποίαν επαίρομαι ότι διαθέτω, με οδηγεί στο αναπόδραστο συμπέρασμα ότι το 
non paper δεν προέρχεται από τον Καμμένο. Κι’ όταν καταλήγω σ’ αυτό το συμπέρασμα, σκέφτομαι ότι ο Παπούλιας απέδειξε σήμερα πως δεν έχει μείνει τίποτε όρθιο σ’ αυτόν τον τόπο.
Αλλά τί κάθομαι και αναλύω; Ο θυμόσοφος ελληνικός λαός έχει πει, μεταξύ αμέτρητων άλλων, ότι «το ψάρι βρωμάει απ’ το κεφάλι». Μεταφορικώς θα μπορούσε να πει κανείς ότι «η χώρα είναι πτώμα οδωδός και τυμπανιαίο που βρωμάει από τον δανειστή».
ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΚΑΛΑΜΙΤΣΗΣ
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive