Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Αφού δεν μπορούμε να δημιουργούμε μνημεία, έχουμε την υποχρέωση να συντηρούμε αυτά που μας άφησαν..Σοφία Λουκέρη Υποψήφια Βουλευτής ΝΔ Κεφαλονιάς & Ιθάκης


getImage

Δεδομένης της δύσκολης οικονομικής κατάστασης που βρίσκεται η χώρα μας, που όλα μοιάζουν να καταρρέουν, το να διατηρήσουμε αυτά που κληρονομήσαμε από τις προηγούμενες γεννιές, που δίνουν το στίγμα μιας αξιοζήλευτης & αξιοθαύμαστης παλιάς Ελλάδας, δεν είναι μόνο υποχρέωση μας για λόγους εθιμοτυπικούς , αλλά αποτελεί ανάγκη για την διατήρηση της ξεχασμένης Έλληνικης περηφάνειας.
Πως άραγε θα αισθάνεται Κεφαλονίτης και μη, που έχει επισκεφτεί ή περπατήσει πάνω στη γέφυρα αυτή βλέποντας τις εικόνες της κατάρευσης; Νομίζω ότι δε χρειάζονται λόγια..
Χρειάζονται όμως έργα.. Επιτέλους!! Ποιός άραγε μπορεί να αναλάβει την ευθύνη αυτού που έχει γίνει; Ποιός από αυτούς που μέχρι τώρα έχουν περάσει απο την ενεργό πολιτική αυτού του νησιού; Νομάρχες, Αντινομάρχες, Βουλευτάδες, Υπουργοί, με αποκορύφωμα τον Υπουργό Πολιτισμού κ. Γερουλάνο. Τι έκανε άραγε αυτός για να διατηρήσει αυτό το κομμάτι του πολιτισμού της Κεφαλονιάς; Να το έχει μάθει άραγε; Ή ενδιαφέρετε μόνο για την επέκταση των ιχθυοτροφείων; Όλοι λοιπόν τόσα χρόνια χρησιμοποιούσαν αυτή τη γέφυρα, όχι για τη χρήση που κάποιοι με κόπο, αγάπη και ρομαντισμό δημιούργησαν για να την αφήσουν σε εμάς αλλά δυστυχώς την είχαν μεταφράσει σε γέφυρα των ψηφοφόρων.
Υποσχέσεις… πολλές υποσχέσεις είχαμε ακούσει για αυτή τη γέφυρα…
Άλλες υποσχέσεις εξυπηρετούσαν συμφέροντα των μεν, άλλες υποσχέσεις εξυπηρετούσαν συμφέροντα των δε.. Αναλόγως με το που έγερνε η πλάστιγγα των ψήφων..
Πότε επιτέλους θα καταλάβουμε ότι οι πολιτικοί στην Ελλάδα θα έπρεπε να ενεργούν, να σκέφτονται και να πράττουν για το γενικό καλό; Και αυτό στη προκειμένη περίπτωση δεν θα ήταν άλλο από το να διατηρήσουμε ζωντανό & ενεργό ένα μικρό κομμάτι της ιστορίας της Κεφαλονιάς μας όπως είναι η γέφυρα «Δεβοσέτ».
Θα αποτελούσε ιδιαίτερη χαρά για όλους μας, ακόμα και έκπληξη θα έλεγα, αν έστω και καθυστερημένα μια και οι ανθρώπινες φωνές ίσως δεν φτάνουν, ίσως οι εικόνες πείσουν αυτούς που μπορούν, που έχουν την εξουσία και να κάνουν κάτι , έστω και με αυτό το τρόπο,ώστε να περισώσουν λίγη ιστορία, λίγη αξιοπρέπεια.

Σοφία Λουκέρη
Υποψήφια Βουλευτής ΝΔ Κεφαλονιάς & Ιθάκης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive