«Ήταν φανερό ότι ο κος Τσοχατζόπουλος είχε δημιουργήσει «μαύρο πολιτικό χρήμα» -αυτός είναι ο όρος- και ότι αργά ή γρήγορα θα βρισκόταν αντιμέτωπος με τις ευθύνες του. Όμως εδώ υπάρχει ένα διαχειριστικό σκάνδαλο, -δικομματικό κατά την άποψή μου- το οποίο ξεπερνάει τον κ. Τσοχατζόπουλο, γιατί ο κος Τσοχατζόπουλος ήταν υπουργός το 2000-2001, υπήρξε τότε το ΚΥΣΕΑ και υπήρξε και η μετέπειτα διαχείριση». Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑΟΣ, κ. Γ. Κύρτσος στην πρωϊνή εκπομπή της ΝΕΤ «Πρωϊνή Ενημέρωση».
«Πετάξαμε» 2,5 δισ. ευρώ..
Τα τέσσερα υποβρύχια μας έχουν κοστίσει 2,5 δισ. ευρώ, ένα τεράστιο ποσό δηλαδή και αυτή την στιγμή δεν έχουμε τα υποβρύχια. Μας έχουν κοστίσει τεράστια ποσά οι αλλεπάλληλες ιδιωτικοποιήσεις των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και αυτή τη στιγμή η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητάει την επιστροφή 450 εκατ. ευρώ σαν παράνομες επιδοτήσεις. Μας έχει κοστίσει τρελά ποσά η μεταβίβαση από τους Γερμανούς στον Γαλλολιβανέζο επενδυτή και αυτή τη στιγμή με Ευρωπαϊκή απόφαση -επειδή φυσικά δεν υπήρξε έγκαιρη αντίδραση από την Ελληνική πλευρά τα τελευταία 12 χρόνια- απαγορεύεται να πάρει το Ναυπηγείο του Σκαραμαγκά παραγγελίες εμπορικών αλλά και πολεμικών πλοίων από τρίτες χώρες. Επομένως έχουμε ένα μαθηματικό αδιέξοδο εδώ, που δείχνει την προχειρότητα. Και καλά κάνουμε και καταγγέλλουμε τον Τσοχατζόπουλο και τους συνεργούς του, αλλά από την άλλη πλευρά αν δεν αντιμετωπίσουμε αυτά τα φαινόμενα, τα οποία εγώ χαρακτηρίζω ιδιοτελούς ανικανότητας ενός Συστήματος το οποίο καλύπτει μια 12ετία, είμαστε πραγματικά καταδικασμένοι.
Πως φτάσαμε στο σημερινό χρέος
Γιατί έτσι φτάσαμε στο δημοσιονομικό και διαχειριστικό αδιέξοδο και έτσι φτάσαμε να κουβαλάμε ένα χρέος 300 τόσων δισεκατομμυρίων ευρώ που ανεβοκατεβαίνει ανάλογα με το PSI και εξαρτάται από το πόσα θα πάρουν οι τράπεζες κτλ., κάτι το οποίο δεν αντέχει ο ελληνικός λαός. Άρα αυτό είναι το μεγάλο θέμα και εμείς σαν Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός θα δώσουμε τη μάχη κατά των άκρων. Θα δώσουμε τη μάχη κατά της ακραίας ανικανότητας, κατά της ακραίας διαφθοράς, της ανεργίας. Δεν είναι η πρώτη φορά που πέφτουν μίζες σε οπλικά συστήματα. Μέχρι και ο Σαρκοζί καταγγέλθηκε από τον Ντομινίκ ντε Βιλπέν, τον αντίπαλό του στην Κεντροδεξιά -τον προστατευόμενο του Σιράκ- ο οποίος Σιράκ πήγε με τον Ολάντ -έχουν και τα εσωτερικά τους- για τις μίζες στα γαλλικά υποβρύχια στο Πακιστάν. Ποια είναι η διαφορά; Οι Γάλλοι αξιωματούχοι πήραν τις μίζες, αλλά το Πακιστάν πήρε τα υποβρύχια. Εμάς οι δικοί μας πήραν τις μίζες, πληρώσαμε σαν φορολογούμενοι τα 2,5 δισ. και δεν πήραμε τα υποβρύχια, ώστε να καλύψουμε τις αμυντικές μας δαπάνες. Δηλαδή, εδώ μιλάμε για έγκλημα διαχειριστικό και έγκλημα φυσικά κατά της Εθνικής Άμυνας. Μπορούμε να λύσουμε αυτό το πρόβλημα, ώστε να παραχωρήσουμε 1 υποβρύχιο από τα 4 –όπως έλεγε ο κ. Βενιζέλος- μήπως πάρουμε 400 με 500 εκατ. ευρώ και καλύψουμε βασικές κοινωνικές ανάγκες;
Και άλλα 2 δισ. ευρώ έλλειμμα από την υπόθεση Siemens
Αλλά τι εμπιστοσύνη να έχω εγώ σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ όταν πριν μια εβδομάδα «ξέπλυναν» τη Siemens. Στη Βουλή εκτιμήσανε ότι η ζημιά ήταν 2 δισ. ευρώ και μετά επινοήσανε ένα ψευτοσυμβιβασμό, όπου η Siemens έφυγε με το κεφάλι ψηλά και το Δημόσιο έχασε άλλα 2 δισ. ευρώ σε βάρος του Έλληνα φορολογούμενου.
Καιρός για αλλαγή πολιτικής σελίδας
Το παρελθόν αποτελούσε μια εποχή κατασπατάλησης του Δημόσιου χρήματος η οποία στηρίχθηκε και στην εικόνα που πρόβαλλαν τα ΜΜΕ για την κοινωνία. Αλλά όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Με 21,8% ανεργία και 2 εκατ. παράνομους μετανάστες οι οποίοι προστίθενται στους ανέργους, δημιουργούνται τεράστια κοινωνικά προβλήματα. Γι’ αυτό πρέπει να αλλάξουμε σελίδα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.