Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ:«Εκλογικό Επίδομα στα Σώματα Ασφαλείας»


Προς τους αξιότιμους Υπουργούς Εσωτερικών και Οικονομικών
Θέμα: «Εκλογικό Επίδομα στα Σώματα Ασφαλείας»
Όπως είναι γνωστό, στο άρθρο 3 του Ν. 4051/2012 για την εφαρμογή του Μνημονίου Συνεννόησης και στο Ν. 4046/2012 που αναφέρεται στις ρυθμίσεις θεμάτων Γενικής Γραμματείας Δημοσιονομικής Πολιτικής, προβλέπεται η χορήγηση της ειδικής εκλογικής αποζημίωσης, το ύψος και ο τρόπος καταβολής της στους λειτουργούς και υπαλλήλους των Υπουργείων, των αποκεντρωμένων Διοικήσεων και Περιφερειών, καθώς και στους Εφόρους αντιπροσώπων δικαστικής αρχής, στους αντιπροσώπους δικαστικής αρχής και στους γραμματείς...
και διερμηνείς των Εφορευτικών Επιτροπών που απασχολούνται στην διεξαγωγή οποιασδήποτε εκλογικής διαδικασίας. Επίσης, σύμφωνα με τον Ν. 4051 καταργείται η εκλογική αποζημίωση για τους εργαζόμενους στα Σώματα Ασφαλείας.
Είναι γεγονός ότι η παραπάνω απόφαση της κυβέρνησης έχει δημιουργήσει αλγεινή εντύπωση σε όλους τους εργαζομένους στα Σώματα Ασφαλείας, που θα εργαστούν πολύ περισσότερο από το κανονικό τους ωράριο, αφού πρέπει να εξασφαλιστεί η φρούρηση εκλογικών τμημάτων και εκλογικών κέντρων, η συνοδεία, μεταφορά και φύλαξη πριν και μετά τις εκλογές των εκλογικών σάκων, η λήψη μέτρων τάξης, ασφάλειας και τροχαίας στις προεκλογικές συγκεντρώσεις και η επίδοση της αλληλογραφίας για τον διορισμό των μελών των εφορευτικών επιτροπών. Προφανώς το αρμόδιο Υπουργείο αδιαφορεί για την επιπλέον εργασιακή επιβάρυνση χιλιάδων ανθρώπων.
Πρέπει να τονιστεί ότι οι εργαζόμενοι στα Σώματα Ασφαλείας θα δουλέψουν σε βάρδιες πέραν του ωραρίου, πολλές ημέρες πριν και κατά την διεξαγωγή των εκλογών. Έτσι, θεωρείται σημαντική παράλειψη από την μεριά του Υπουργείου, η μη καταβολή κάποιας εκλογικής αποζημίωσης, τουλάχιστον όσο προβλέπεται για τους εργαζομένους στο Υπουργείο Εσωτερικών.
Τούτων δοθέντων, ερωτώνται  οι κ.κ. Υπουργοί:
1.        Με ποιο σκεπτικό εξαιρέθηκαν από την εκλογική αποζημίωση τα Σώματα Ασφαλείας;
2.        Τι σκοπεύει να πράξει το Υπουργείο, ώστε να δοθεί εκλογική αποζημίωση στους εργαζομένους στα Σώματα Ασφαλείας;

Ο Ερωτών Βουλευτής
Αστέριος Γ. Ροντούλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive