Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

ΟΜΙΛΙΑ κ. ΟΥΡΑΝΙΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ"


Το ότι η γυναίκα σήμερα πρέπει να τύχει πραγματικής ισότητας και όχι να αποτελεί μέρος μιας κάποιας "ποσόστωσης συμμετοχής" της, ή η τύχη της να εξαρτάται από το που στον κόσμο γεννήθηκε, τόνισε η Βουλευτής του ΛΑΟΣ Ευβοίας κα Ουρανία Παπανδρέου-Παπαδάκη, στην ομιλία της στη Βουλή για την "Ημέρα της Γυναίκας".Στην Ελλάδα, η συμμετοχή των γυναικών στην πολιτική παραμένει σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα και είναι αναντίστοιχη με την πρόοδο που έχει συντελεσθεί στους τομείς της εκπαίδευσης (περίπου 60% των φοιτητών ΑΕΙ είναι γυναίκες), της επαγγελτικής απασχόλησης και της νομοθεσίας.Το "άνδρες η πόλις εστίν" του Θουκυδίδη, δυστυχώς εξακολουθεί 2.500 χρόνια μετά, να αποτελεί βασικό αξίωμα της δομής και της λειτουργίας του πολιτικού μας συστήματος.Η βουλευτής του ΛΑΟΣ, επεσήμανε επίσης ότι μια από τις βασικές αρχές της Χριστιανοσύνης ανά τους αιώνες είναι η ίση μεταχείριση ανδρών και γυναικών στον δημόσιο και ιδιωτικό βίο....
Παρά τις πιέσεις και τους πολέμους που δέχτηκε η Ορθοδοξία όλους αυτούς τους αιώνες, αυτή η βασική αρχή δεν αλλοιώθηκε. Γι΄ αυτό λοιπόν η Χριστιανική Ελλάδα, θα έπρεπε να βοηθά το θεσμό της οικογένειας και να ενισχύει, αντί να περικόπτει, το πενιχρό πολυτεκνικό επίδομα.

Τέλος, η βουλευτής ανέφερε: «Η Ελληνίδα ξέρει να αγωνίζεται, να απαιτεί αλλά και να διεκδικεί το σεβασμό. Συμπαραστάτες και φρουρούς, ας έχει όλους εμάς. Το αξίζει!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive