Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Αγωνία των παραγωγών της Κρήτης για την απεργία ΠΝΟ.Ζητούν μεταφορά προϊόντων 2 φορές την εβδομάδα


Αγωνία των παραγωγών της Κρήτης για την απεργία ΠΝΟΣε 6.000 τόνους υπολογίζονται τα ευπαθή αγροτικά προϊόντα, κυρίως τομάτες, που μεταφέρθηκαν το βράδυ της Κυριακής με τα πλοία της γραμμής για Πειραιά από τα λιμάνια του Ηρακλείου και των Χανίων.
Η αγωνία των παραγωγών και των επιχειρηματιών του κλάδου ωστόσο είναι μεγάλη, αφού μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχουν «μπει» στην περίοδο υψηλής παραγωγικότητας τα θερμοκήπια σχεδόν όλων των περιοχών της Κρήτης, ενώ αναμένεται να βρίσκεται σε εξέλιξη η πολυήμερη απεργιακή κινητοποίηση των αγροτών, σύμφωνα με το cretalive.gr.
Η ΠΝΟ οριστικοποίησε την απεργία της μετά και το «ναυάγιο» της σύσκεψης με την ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας. Πιο ψύχραιμοι οι συνδικαλιστές των αγροτών της Μεσαράς, προσπαθούν «να ρίξουν γέφυρες»... στα πληρώματα των πλοίων και βέβαια στις εταιρείες, για να κάνουν πράξη την πρόταση που αρνήθηκε η ΠΝΟ: Να μεταφέρονται κατ΄εξαίρεση 2 φορές την εβδομάδα μόνο τα ευπαθή προϊόντα.
Όπως τονίζει ο γραμματέας της ΟΑΣΝΗ, Γ.Ντισπυράκης, αν και η διοίκηση της ΠΝΟ φαίνεται αδιάλλακτη και εριστική, οι αγρότες επιχειρούν να έρθουν σε συμφωνία με τους πλοιοκτήτες και τους ναυτικούς.
«Στόχος είναι να φύγουν δύο πλοία ως το Σαββατοκύριακο, για να προλάβουμε τα προϊόντα προτού χαλάσουν» ανέφερε. 
Έτσι, την Τετάρτη είναι πολύ πιθανό να αποπλεύσουν πλοία με κηπευτικά. Οι παραγωγοί της Ιεράπετρας αρχικά είχαν αποφασίσει να καταλάβουν τα πλοία της γραμμής, να φθάσουν στον Πειραιά και να επιμείνουν από εκεί για την αναχώρηση των πλοίων. Προφανώς επικράτησε η άποψη των ψυχραιμότερων της Ιεράπετρας να αποφευχθούν τα επεισόδια με τους ναυτεργάτες στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας.
Δεν υπήρχε άλλωστε και μεγάλη προσέλευση κόσμου. Όλοι πάντως εύχονται και ελπίζουν τα πλοία σήμερα το πρωί να ξεφορτώσουν κανονικά και να γίνει τουλάχιστον μία ακόμα μεταφορά κηπευτικών αυτή την εβδομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive