Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

“…ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε…ἀγωνιζόμαστε !”


«Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά.
Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.»
(Φώτης Κόντογλου «Πονεμένη Ρωμιοσύνη» εκδ."Αστηρ")

του netakias..

Η Παρθένος σήμερον τον υπερούσιον τίκτει ... /...παιδίον νέον, ο προ αιώνων Θεός .../ ψάλλουν σήμερα στο Κοντάκιο Χριστουγέννων του υμνογράφου Ρωμανού του Μελωδού...
Δεν είναι η φτώχια που μας εξαγριώνει, μας ενοχλεί η φτώχια και μας προσβάλλει όταν μάλιστα δουλεύουμε, αλλά δεν είναι αυτό που μας εξαγριώνει. Ολο και κάποιο παππού ή γιαγιά θα έχουμε να μας λέει για τις δυσκολίες που πέρασαν, άλλοι πρόσφυγες, άλλοι στην κατοχή, άλλοι στον εμφύλιο, άλλοι στην Πόλη το '55 ή στην Κύπρο το '74 κι η λίστα δεν έχει τελειωμό, όσο και καλομαθημένος να είναι κώλος μας στα μεταξωτά βρακιά του Παπανδρεϊκού Μεσαίωνα, κάτι υπάρχει στην εθνική μας συνείδηση.
Αυτό που μας εξαγριώνει είναι η ελπίδα. Εχουμε πείνα, έχουμε νεκρούς από αυτοκτονίες, αλλά μας στερούν το "δικαίωμα" να αγωνιστούμε.  Μας περνούν, από τα γαμωκάναλα των Μπετατζίδων, την πραπαγάνδα, ότι οτιδήποτε κι αν κάνουμε είναι μάταιο, δεν υπάρχει ελπίδα.
Γιατί η ελπίδα κι η Δημοκρατία είναι ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΟΥ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ! Ανάγνωση του υπολοίπου άρθρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive