Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Σαρκοζί: Λάθος η ένταξη της Ελλάδας στην ευρωζώνη


Με ακροατήριό του φοιτητές του Πανεπιστημίου του Στρασβούργου, οΝικολά Σαρκοζί υποστήριξε ότι η Ιταλία θα πρέπει να εφαρμόσει συνταγή σκληρής λιτότητας για να ξεπεράσει την κρίση, ώστε να απαντήσει αποτελεσματικά στις αγορές, που έχουν θέσει τη χώρα στο «στόχαστρό» τους.Ήταν λάθος να συμφωνήσουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες στην ένταξη της Ελλάδας στην ευρωζώνη, επανέλαβε ο γάλλος πρόεδρος, Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος τάχθηκε υπέρ μιας «Ευρώπης δύο ταχυτήτων»...

Επίσης, ο γάλλος πρόεδρος αναφέρθηκε στις προοπτικές σύγκλισης των ευρωπαϊκών οικονομιών, υποστηρίζοντας ότι η μόνη ρεαλιστική πρόταση για να μακροημερεύσει η ΕΕ, είναι να δημιουργηθεί μια «Ευρώπη δύο ταχυτήτων».
Στα πλαίσια αυτά, ανέφερε ότι η Ε.Ε. μετρά ήδη 27 χώρες. Πρόθεση είναι φυσικά να ενταχθούν και τα Βαλκάνια, ώστε να δημιουργηθεί μια ένωση 32 χωρών. «Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι η ομοσπονδιοποίηση, δηλαδή ο ανώτερος βαθμός ενοποίησης, είναι εφικτή με 34 ή 35 κράτη» προσέθεσε με νόημα.
Γι αυτό, ο ίδιος πρότεινε την υιοθέτηση μοντέλου δύο ταχυτήτων.Η πρώτη ταχύτητα θα αφορά τη βαθύτερη ενοποίηση εντός της ευρωζώνης και η δεύτερη την προοπτική της συνομοσπονδίας της Ε.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive