Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

EXAΣΕ ΕΝΑ "ΑΣΤΕΡΙ" ΤΗΣ Η ΕΛ.ΑΣ. ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΥΣΑΝ ΤΟΝ ΠΑΝΑΞΙΟ Γ.ΡΑΧΩΒΙΤΣΑ. Ξαφνικές αλλαγές στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. ΝΕΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ Ο Ν. ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Νέος αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. επελέγη ο επιτελάρχης, αντιστράτηγος Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος Παραιτήθηκε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Γρ. Τασούλας. Τη θέση τους αναλαμβάνει ο μέχρι χθες αρχηγός της Αστυνομίας, Ελ. Οικονόμου
Νέος αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. επελέγη ο επιτελάρχης, αντιστράτηγος Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος
Σε αιφνιδιαστικές αλλαγές στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. και του Πυροσβεστικού Σώματος οδήγησε η χθεσινή παραίτηση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Γρηγόρη Τασούλα. Η παραίτηση, όπως έγινε γνωστό, υπεβλήθη για προσωπικούς λόγους και έγινε αμέσως αποδεκτή από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Χρήστο Παπουτσή, ο οποίος στη θέση του τοποθέτησε τον έως πρότινος αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., Ελευθέριο Οικονόμου...

Είχε προηγηθεί βέβαια συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, το οποίο αποστράτευσε τον Ελ. Οικονόμου για να καταλάβει την εν λόγω θέση, καθώς και τον έως χθες αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Στυλιανό Στεφανίδη.
Νέος αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. επελέγη ο επιτελάρχης, αντιστράτηγος Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος, και της Πυροσβεστικής ο υπαρχηγός του Σώματος, αντιστράτηγος Παναγιώτης Μπονάτσος.
Ο νέος αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. θεωρείται έμπειρος και καταρτισμένος αξιωματικός και με οργανωτικές ικανότητες.
Οπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη μετά την παραίτηση του γενικού γραμματέα, ο υπουργός Χρήστος Παπουτσής "ευχαρίστησε τον Γρηγόρη Τασούλα για τη μέχρι σήμερα συνεργασία και συμβολή του στο έργο του υπουργείου".
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η παραίτηση του Γ. Τασούλα από τη θέση του γενικού γραμματέα του εν λόγω υπουργείου σχετίζεται με τις επιθέσεις που είχε δεχτεί για επέκταση της σύμβασης πυροσβεστικού ελικοπτέρου.
Στο τιμόνι του Πυροσβεστικού Σώματος βρίσκεται ο υπαρχηγός, αντιστράτηγος Παναγιώτης Μπονάτσος
Στο τιμόνι του Πυροσβεστικού Σώματος βρίσκεται ο υπαρχηγός, αντιστράτηγος Παναγιώτης Μπονάτσος
Λόγω της προαγωγής σε αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. του Νικόλαου Παπαγιαννόπουλου, το ΚΥΣΕΑ αποστράτευσε τον υπαρχηγό του Σώματος, Ιωάννη Ραχωβίτσα, στον οποίο απένειμε τον τίτλο του επίτιμου υπαρχηγού.
Ο τίτλος του επίτιμου αρχηγού του Σώματος απονεμήθηκε και στον έως χθες αρχηγό της Πυροσβεστικής, Στυλιανό Στεφανίδη.
Ο Ιω. Ραχωβίτσας αποστρατεύτηκε λόγω προαγωγής νεότερου αξιωματικού, του νυν αρχηγού Ν. Παπαγιαννόπουλου.
Συμβούλιο Κρίσεων
Εως χθες το βράδυ δεν είχε συνεδριάσει το Ανώτατο Συμβούλιο Κρίσεων και παρέμεναν κενές οι θέσεις του υπαρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. και του επιτελάρχη. Οποιος πάντως τις καταλάβει (υποψήφιοι φέρονται οι επιθεωρητές Βορείου και Νοτίου Ελλάδος) θα κριθούν εκ νέου τον Μάρτιο, κατά τις τακτικές κρίσεις.
Σύμφωνα με χθεσινοβραδινές πληροφορίες, οι κρίσεις στην Αστυνομία θα γίνουν μόνο στους ανώτατους βαθμούς των αξιωματικών. Για τους άλλους βαθμούς οι προαγωγές και οι αποστρατείες θα γίνουν τον ερχόμενο Μάρτιο.
Οι αλλαγές στην ΕΛ.ΑΣ. είχαν αρχίσει από την προηγούμενη εβδομάδα, με την ανάληψη συμβούλου στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη του απόστρατου αντιστρατήγου Χαράλαμπου Χριστοφαρείζη και την αντικατάσταση του διευθυντή της ομάδας ΔΙΑΣ.
Οσον αφορά στην αποστρατεία του Ιω. Ραχωβίτσα, όπως ανέφεραν παράγοντες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ήταν σχεδόν βέβαιη μετά τη μετάθεση του διοικητή της ομάδας ΔΙΑΣ, ταξίαρχου Γιώργου Σταύρακα, από τη Διεύθυνση Αμεσης Δράσης στην Αστυνομική Ακαδημία, ο οποίος θεωρείτο ένας από τους στενότερους συνεργάτες του πρώην υπαρχηγού.
Ποιος είναι
Το προφίλ του νέου αρχηγού
Ο νέος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος, γεννήθηκε το 1956 στο χωριό Καταφύγιο Ναυπακτίας και κατετάγη στην πρώην Αστυνομία Πόλεως το 1975. Αποφοίτησε πρώτος από τη Σχολή Αξιωματικών το 1982, ενώ είναι πτυχιούχος του Νομικού Τμήματος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, του Τμήματος Δημοσίας Διοικήσεως του Παντείου Πανεπιστημίου και της Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας Ιωαννίνων. Επίσης, φοίτησε στη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας κατά το εκπαιδευτικό έτος 2000-2001.
Υπηρέτησε ως αξιωματικός στην Αμεσης Δράσης Αττικής και στη Διεύθυνση Οργάνωσης - Νομοθεσίας του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., της οποίας διετέλεσε διευθυντής από το έτος 2006 έως το 2009 με τον βαθμό του ταξιάρχου και υποστρατήγου. Τον Μάρτιο του 2009 ως υποστράτηγος τοποθετήθηκε προϊστάμενος του Κλάδου Οργάνωσης και Ανθρωπίνου Δυναμικού του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. και τον Μάρτιο του 2009 προήχθη στον βαθμό του αντιστρατήγου και τοποθετήθηκε στη θέση του προϊσταμένου Επιτελείου του Αρχηγείου της αστυνομίας.
ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive