Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΣΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ


Το δόγμα Νταβούτογλου στο ζήτημα του ανοίγματος προς τον μουσουλμανικό κόσμο σε μια προσπάθεια ποδηγέτησης του , βρίσκει αντιμέτωπη την εισαγωγή δυτικών δημοκρατικών θεσμών στον ευρύτερο αραβικό κόσμο, που στην ουσία έχουν τερματίσει τον κύκλο της λεγόμενης ισλαμικής επανάστασης που ξεκίνησε από την Περσία του Χομεϊνί. Η ιδέα αυτή απομονώθηκε ιστορικά μαζί με τη χώρα που τη γέννησε και κατ’ ανάγκη έλκει και την Τουρκία που ονειρεύεται μουσουλμανικούς κόσμους και αυτοκρατορίες στην απομόνωση που την καταδικάζει η σχέση της με το Ιράν.
Στο ζήτημα του ελέγχου της Ανατολικής Μεσογείου , το δόγμα Νταβούτογλου γελοιοποιήθηκε με την κραυγαλέα αδυναμία της Τουρκίας να αντιπαλέσει τα συμφέροντα των μεγάλων δυνάμεων στην περιοχή.
Στην υπόθεση της Κύπρου , η προσπάθεια της Τουρκίας να επιβάλει μια λύση συγκαλυμμένης ή φανερής συνομοσπονδίας , φαίνεται καταδικασμένη σε αποτυχία...συνέχεια>>

Λουκάς Σταύρου
Προσωπικο Ιστολόγιο: l-stavrou.blogspot.com
Ηλεκτρονική διεύθυνση: lukestavrou@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive